GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ελληνικά τραγούδια και μουσικές στους δρόμους της Σμύρνης! (Βίντεο)

 

 

00:07
00:34

Ελληνική μουσική, τραγούδια, ελληνικοί χοροί στους δρόμους της ιστορικής και αλησμόνητης Σμύρνης απο το Σύλλογο Τέχνης και Πολιτισμού Karşıyaka.

Το γεγονός δεν είναι πρωτόγνωρο, αφού ο Σύλλογος, εντελώς απελευθερωμένος απο τα τουρκικά στερεότυπα και τις αγκυλώσεις, προβαίνει στην εκμάθηση ευρωπαϊκών και όχι μόνο χορών, μεταξύ των οποίων σαφώς και ελληνικών, που όπως δηλώνουν τα μέλη του συλλόγου “είναι στο αίμα μας, είναι σαν να τους γνωρίζουμε απο πάντα…”

Ο Σύλλογος Τέχνης και Πολιτισμού Karşıyaka ιδρύθηκε το 2009, από εθελοντές τέχνης και εκπαίδευσης, απο διάφορους κλάδους τέχνης στο κοινοτικό κέντρο Karşıyaka τα τελευταία χρόνια.

Χρόνια αργότερα σκεφτήκαμε – δηλώνουν οι ιδρυτές του Συλλόγου – να μοιραστούμε τις γνώσεις μας Θέλαμε να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο από τη δουλειά στο σπίτι για να δουλέψουμε με το φως της τέχνης λόγω των λειτουργιών των σημερινών πολιτιστικών κέντρων, μηχανικών ανθρώπινων σχέσεων ζωγραφική κλπ.

Θέλαμε ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΦΙΛΙΑ , κοινή χρήση, συλλογικό περιβάλλον παραγωγής για ανοικοδόμηση. Πιστεύουμε στην καθολικότητα της γνώσης. Το δανειστήκαμε από άλλους τώρα το μεταφέρουμε σε άλλους. Τα χρήματα δεν είναι η ατζέντα μας στις εργασίες του συλλόγου. Μόνη μας εγγύηση είναι οι μικρές μηνιαίες εισφορές που πληρώνουν όλα τα μέλη, ενοίκιο, ρεύμα, νερό κλπ.

Όλοι οι καθηγητές μας εθελοντικά πληρώνουν και αυτοί τις συνδρομές τους. Είμαστε ανοιχτοί σε ΟΛΟΥΣ που αισθάνονται έτοιμοι να συνεισφέρουν στον σύλλογό μας, ο οποίος έχει προοπτική, συγκίνηση και σκέψη…” Σαν δέντρο, ένα και σαν ελεύθερο δάσος, αδερφικά! Αυτή η πρόσκληση είναι η δική μας!”


Δεν υπάρχουν σχόλια