GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σαμοθράκη: Ικανοποίηση φορέων για την εξέλιξη που ακυρώνει την άδεια αιολικών στο ΣΑΟΣ

  «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την εξέλιξη, που ακυρώνει τις άδειες για τα αιολικά πάρκα, ωστόσο δεν εφησυχάζουμε,» δήλωσε στην ΕΡΤ Ο...

 


«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την εξέλιξη, που ακυρώνει τις άδειες για τα αιολικά πάρκα, ωστόσο δεν εφησυχάζουμε,» δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η αντιδήμαρχος Οικονομικών και Περιβάλλοντος Σαμοθράκης κ. Αναστασία Τερζή, μετά την ανακοίνωση του υπουργού Περιβάλλοντος Κώστα Στρέκα, ότι το όρος Σάος της Σαμοθράκης μαζί με τα Λευκά όρη της Κρήτης και το όρος Χατζή στην νότια Πίνδο, μπαίνουν σε καθεστώς απόλυτης προστασίας και χαρακτηρίζονται «απάτητα βουνά».

Όπως εξήγησε, «από το 2017 όταν η τοπική κοινωνία κατάλαβε ότι έχουν εκδοθεί δυο άδειες για εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην κορυφή του ΣΑΟΣ σε μια προσπάθεια για να αποτραπεί κάτι τέτοιο μέσω κινήσεων πολιτών, αλλά και της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής είχε εκφραστεί η αντίθεση της κοινωνίας. Μάλιστα η τωρινή Δημοτική Αρχή επικαιροποίησε όλες τις προηγούμενες αποφάσεις ανοιχτά κατά τέτοιων έργων και έρχεται αυτή η απόφαση η οποία δικαιώνει τους αγώνες μας και τις προσπάθειες μας»

«Τo όρος ΣΑΟΣ είναι απαράμιλλής ομορφιάς και η προστασία του είναι το Α και το Ω για το νησί μας. Επρόκειτο για ένα τεράστιο έργο, ένα δυσανάλογο έργο σε σχέση με το μέγεθος του νησιού μας και εάν είχε γίνει θα είχε συντελεστεί μια τεράστια καταστροφή, γιατί δεν είναι μόνο η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών ,είναι όλα τα συνοδά έργα, τα οποία θα δημιουργήσουν πολύ μεγάλα προβλήματα στον ορεινό όγκο για αυτό και από την αρχή όλη η κοινωνία ήταν αντίθετη», είπε και πρόσθεσε πως «από το 2017 παρακολουθούμε το θέμα και περιμένουμε, έχοντας την βοήθεια τόσο των φορέων όσο και των πολιτών».

Η κ. Τερζή αναμένεται τις επόμενες ημέρες να συναντηθεί με εκπροσώπους του υπουργείου, προκειμένου να λάβει και επισήμως πλέον όλες τις λεπτομέρειες για την εξέλιξη αυτή .

Πηγή:ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια