GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Άνοδος των κρουσμάτων σε Ροδόπη και Ξάνθη

Νέα άνοδος του αριθμού των κρουσμάτων σε Ροδόπη και Ξάνθη σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ (7 Ιανουαρίου). 156 νέα κρ...


Νέα άνοδος του αριθμού των κρουσμάτων σε Ροδόπη και Ξάνθη σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ (7 Ιανουαρίου). 156 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στη Ροδόπη και 177 αντίστοιχα στην Ξάνθη.

Στην υπόλοιπη περιφέρεια η κατανομή των κρουσμάτων ανά Π.Ε. έχει ως εξής: 257 στη Δράμα, 411 στον Έβρο, 24 στη Θάσο και 320 στην Καβάλα.

Ουρά σχηματίστηκε και σήμερα στο ισόγειο του Δημοτικού Κτιρίου της Οδού Βενιζέλου 51 όπου γίνονται οι δωρεάν έλεγχοι για την ανίχνευση του κορονοϊού. Στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιούνται rapid test και τη Δευτέρα.

Από τη Δευτέρα 10 έως την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022, στο φουαγιέ του Δημοτικού Αμφιθεάτρου τις Ξάνθης , κατά τις ώρες 8:30 με 14:00 θα συνεχιστούν τα rapid test. Το Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022, έλεγχοι αντιγόνου θα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Υγείας Ξάνθης (πρώην ΙΚΑ) στο isobox, από τις 9:30 έως τις 13:30.

Ξεκινά από τις 8:00 το πρωί της 12ης Ιανουαρίου και για χρονικό διάστημα ενός μηνός η επίταξη των υπηρεσιών μη επιταχθέντων έως σήμερα ιατρών, που διατηρούν ενεργείς συμβάσεις με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και μη συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτών ιατρών. Πρόκειται για γιατρούς των εξής ειδικοτήτων: Πνευμονολογίας, Παθολογίας, Αναισθησιολογίας και Γενικής Ιατρικής, οι οποίοι έχουν την επαγγελματική τους έδρα εντός της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Την ανησυχία τους για ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων εκφράζουν οι εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας στη Ροδόπη με αφορμή την επαναλειτουργία των σχολείων από τη Δευτέρα. Ενώ κάλεσμα σε όλους τους γονείς, τους συλλόγους γονέων, τις Ενώσεις γονέων να οργανώσουν πρωτοβουλίες και να προτάξουν «τα δίκαια και επίκαιρα αιτήματα», όπως τονίζει, «που έχει εκφράσει η εκπαιδευτική κοινότητα εδώ και δύο χρόνια» απευθύνει η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων της Περιφέρειας αν.Μ.Θ. Η Ομοσπονδία μεταξύ άλλων ζητά: αραίωση των μαθητών ανά τάξη, πρόσληψη εκπαιδευτικών αλλά και προσωπικού καθαριότητας και ανάκληση των φετινών συγχωνεύσεων.

Αποκλειστικά με τη φυσική παρουσία φοιτητών και διδασκόντων θα λειτουργήσουν από Δευτέρα 10 Ιανουαρίου και οι Σχολές του ΔΠΘ. Δια ζώσης και η πρώτη εξεταστική της νέας χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια