GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ξάνθη: Προβληματισμός από τις συχνές εμφανίσεις λύκων και αγριόχοιρων

Την παρουσία των λύκων και των αγριόχοιρων νιώθουν κάτοικοι ορεινών, αλλά και πεδινών οικισμών στην ΠΕ Ξάνθης. Οι εμφανίσεις τους είναι συχν...


Την παρουσία των λύκων και των αγριόχοιρων νιώθουν κάτοικοι ορεινών, αλλά και πεδινών οικισμών στην ΠΕ Ξάνθης. Οι εμφανίσεις τους είναι συχνές, χωρίς να λείπουν και περιστατικά επιθέσεων, που σημειώνονται στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, τον κ. Κωνσταντίνο Κουρτίδη πρόσφατα σημειώθηκε ένα περιστατικό επίθεσης λύκου σε κυνηγόσκυλο. Όπως τόνισε,μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή “Καθημερινές Ιστορίες” (20-1-2022) “είναι αυξημένος ο αριθμός τους” και αποτελούν, όπως είπε, «υβρίδια λύκων και σκύλων».

Με τους συνεργάτες του αναζητά τρόπους αντιμετώπισης και ενός άλλου γνωστού από το παρελθόν προβλήματος της Ξάνθης και όχι μόνο, αυτό της αύξησης των αγριόχοιρων, οι “επισκέψεις” των οποίων και οι διελεύσεις από πολυσύχναστους δρόμους είναι επίσης συχνές.

Οι αποφάσεις για την αντιμετώπισή τους θα ληφθούν στη σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, που είναι προγραμματισμένη για τις έντεκα το πρωϊ.

Δεν υπάρχουν σχόλια