GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Για τις ακυρώσεις πτήσεων απο Αλεξανδρούπολη, ποιος θα μας αποζημιώσει;

Οκτώ πτήσεις χάθηκαν στο Αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης εξαιτίας των καιρικών φαινομένων που επικράτησαν στην Αττική από την πε...


Οκτώ πτήσεις χάθηκαν στο Αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης εξαιτίας των καιρικών φαινομένων που επικράτησαν στην Αττική από την περασμένη Δευτέρα μέχρι και το βράδυ της Τρίτης. Μια εξ αυτών αντί να προσγειωθεί στο Ελ Βενιζέλος αναγκάστηκε να προσγειωθεί στα Χανιά.

Οι ακυρώσεις αυτές δεν οφείλονταν στο γεγονός ότι ο αεροδιάδρομος στην Αθήνα ήταν κλειστός, αλλά στο γεγονός ότι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν είχαν πρόσβαση στο αεροδρόμιο.

Ήδη από χθες όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Αερολιμενάρχης Στέλιος Ζαντανίδης αποκαθίσταται η κανονικότητα των πτήσεων αλλά και η εξυπηρέτηση των επιβατών που οι πτήσεις τους είχαν ακυρωθεί λόγω χιονιά.

Το «Δημόκριτος» αποτέλεσε  μια παράπλευρη απώλεια στα καιρικά φαινόμενα της Αθήνας,  σχολίασε ο κ Ζαντανίδης ευχόμενος αυτό να μην ξανασυμβεί στις αρχές Φεβρουαρίου που σύμφωνα με τις τωρινές προβλέψεις αναμένονται άσχημα καιρικά φαινόμενα για την περιοχή μας στο διάστημα 2 με 5 του μήνα.

Παρ όλα αυτά ο κ. Ζαντανίδης διαβεβαιώνει ότι το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» μπορεί μετά από βαριά χιονόπτωση να κάνει αποχιονισμό  μέσα σε δυο ώρες αφού διαθέτει το απαιτούμενο προσωπικό και εξοπλισμό ώστε ο αεροδιάδρομος και η πίστα μέσα σε δυο ώρες να είναι προσβάσιμα για το επιβατικό κοινό.

Αν κάποια πτήση ακυρώνεται αυτό οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει σύστημα αποπαγοποίησης των φτερών (σύστημα αεροψεκασμού με ειδικές χημικές ουσίες όπου αφαιρείται  ο πάγος από τα φτερά), κάτι δαπανηρό για τις εταιρείες,  που αναγκάζει πολλές φορές τα αεροσκάφη από την Αθήνα,  να μην επιχειρούν να  πετάξουν προς Αλεξανδρούπολη.

Ποιος θα μας αποζημιώσει;

Όπως έγραψε το Θρακικό Πρακτορείο Ειδήσεων απο την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κακοκαιρία “ΕΛΠΙΣ”, η κυβέρνηση οφείλει να κοιτάξει ολόκληρη τη χώρα με ίδια μάτια, όπως και την πολύπαθη και πολυπληθέστατη Αττική.

Οι ακυρώσεις των πτήσεων, εκτός της αναστάτωσης που προκάλεσαν στους ίδιους τους επιβάτες, κόστισαν πολλά περισσότερα απ’ ότι φαντάζονται οι ιθύνοντες, διότι εκτός των επαγγελματικών ταξιδιών, υπήρχαν ταξίδια για λόγους υγείας αλλά και για λόγους μαθητείας των φοιτητών, των οποίων ξεκινά η εξεταστική περίοδος του χειμώνα.

Η δικαιολογία εκ μέρους της διοίκησης του Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης ότι “δεν υπάρχει σύστημα αποπαγοποίησης των φτερών (σύστημα αεροψεκασμού με ειδικές χημικές ουσίες όπου αφαιρείται  ο πάγος από τα φτερά)”, αυτό είναι επι της ουσίας μία ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΧΗΣ των αεροπορικών εταιρειών αλλά και της διοίκησης του “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ”, καθώς τόσο η ιδιωτικοποίηση του Αεροδρομίου όσο και το “σύστημα” αποφυγής εξόδων απο πλευράς των εταιρειών, δείχνει ότι δεν υπάρχει ο απαιτούμενος κρατικός έλεγχος και όλα κινούνται βάση κόστους – οφέλους και όχι εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού, απο τις απομακρυσμένες περιοχές, όπως είναι η Θράκη και ο Εβρος.

Η ευθύνη, παράπλευρη αλλά ουσιαστική, πέφτει και στις πλάτες της τοπικής αυτοδιοίκησης, στην Περιφέρεια, στους φορείς, που πρέπει να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, ζητώντας όχι μόνο αποζημίωση για τους θιγόμενους επιβάτες, αλλά και να τηρηθούν τα προβλεπόμενα απο τη νομοθεσία για την εύρυθμη λειτουργία του Αεροδρομίου “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ” της Αλεξανδρούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια