GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κύριε Πέτσα, έως πότε οι μειονοτικοί δήμαρχοι της Θράκης θα “βολτάρουν τουρκικά”;

  Αλλη μία απόδειξη προς την Ελληνική Πολιτεία απέδωσαν τρείς Ελληνες – Τουρκοσυνείδητοι – Μειονοτικοί Δήμαρχοι, πηγαίνοντας στην γείτονα χώ...

 


Αλλη μία απόδειξη προς την Ελληνική Πολιτεία απέδωσαν τρείς Ελληνες – Τουρκοσυνείδητοι – Μειονοτικοί Δήμαρχοι, πηγαίνοντας στην γείτονα χώρα και υποβάλλοντας τα σέβη και τις υπηρεσίες τους εκεί!

Πρόκειται για τους Αχμέτ Ριτβάν (Δήμαρχο Αρριανών), Οντέρ Μουμίν (Δήμαρχο Ιάσμου) και φυσικά τον Ντελή Χουσεϊν Ριτβάν (Δήμαρχο Μύκης), όλοι τους εκλεγμένοι υπο Ελληνικό έδαφος, έχοντας ορκισθεί στο Ελληνικό Σύνταγμα, αμειβόμενοι απο το Ελληνικό Κράτος, υπηρετώντας όμως τα “Τουρκική Συμφέροντα” στην ίδια τους τη χώρα.

Ελληνες πολίτες, ανήκοντες στην μουσουλμανική μειονότητα, ισότιμοι πολίτες, ισόνομοι έναντι όλων, εντούτοις αυτοί συνεχίζουν να καταπατούν τον όρκο που έδωσαν ενώπιον του Ελληνικού Κράτους, τηρώντας την ουσιαστική ευθύνη που ανέλαβαν προωθούμενοι απο το Τουρκικό Προξενείο.

Τα ταξίδια στην Τουρκία

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της έγκυρης εφημερίδας “Ο ΧΡΟΝΟΣ” της Κομοτηνής, στην Άγκυρα βρίσκονται αυτές τις ημέρες τρεις δήμαρχοι από τη Θράκη, διαφημίζοντας τις επαφές τους μέσω ίντερνετ. Ο λόγος για τον δήμαρχο Αρριανών Αμέτ Ριτβάν, τον δήμαρχο Ιάσμου Οντέρ Μουμίν και τον δήμαρχο Μύκης Ντελή Χουσεϊν Ριτβάν.

Αφορμή της επίσκεψης ήταν εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την προώθηση βιβλίου που καταγράφει τη ζωή του Αχμέτ Σαδίκ. Ανήμερα της ημερομηνίας γέννησης του αείμνηστου πολιτικού με καταγωγή από τη Ροδόπη, πρώην βουλευτή, που ανέπτυξε δράση υπέρ «των Τούρκων της Δυτικής Θράκης» και «της Τουρκικής Μειονότητα της Δυτικής Θράκης» όπως χαρακτήριζε τους κατοίκους της περιοχής και τη μειονότητα, έλαβε χώρα η φιέστα στην Άγκυρα, με το βλέμμα στη Θράκη.

Πολιτικοί της περιοχής έσπευσαν στην εκδήλωση, υποθέτοντας πως κατ’ αυτό τον τρόπο θα ενισχύσουν τη δημοτικότητά τους σε κύκλους της περιοχής, ακολουθώντας την πεπατημένη παλαιότερων στελεχών της μειονότητας, που δεν είχε πάντα θετικό αποτέλεσμα για το πολιτικό τους προφίλ.

Οι δήμαρχοι, εκτός από την εκδήλωση, ανέπτυξαν σειρά επαφών με Τούρκους πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς, δικαστικούς κι εκπροσώπους συλλόγων, τις οποίες φρόντισε να καταγράψει με φωτογραφίες που δημοσίευσε στα social media ο δήμαρχος Αρριανών Αμέτ Ριτβάν. Στο επίκεντρο των επαφών βρέθηκε η συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου, γεννηθέντα στα Δειλινά του Δήμου Αρριανών, ο οποίος έχει επισκεφτεί αρκετές φορές την περιοχή. Πλέον διατηρεί και την ιδιότητα του προέδρου σε Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Τουρκία.

Συνάντηση με τον Ερέν Αμπντουλάχ

Στο επίκεντρο βρέθηκε επίσης η συνάντηση με τον Ερέν Αμπντουλάχ, επίσης γεννημένο στη Ροδόπη, νυν αξιωματούχο της τουρκικής κυβέρνησης και συγκεκριμένα επικεφαλής της Προεδρίας για τους Τούρκους του Εξωτερικού και τις Συναφείς Κοινότητες (YTB), υπηρεσία που υπάγεται στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας.

Η ΥΤΒ εμφανίζει στο «χαρτοφυλάκιο» επιρροής της και τη Θράκη, υποστηρίζοντας πως στην περιοχή διαβιούν «Τούρκοι του Εξωτερικού». Η υπηρεσία μετρά περισσότερη από μία δεκαετία ζωής και δημιουργήθηκε με στόχο τον συντονισμό «των Τούρκων του Εξωτερικού». Βασική επιδίωξή της είναι η δημιουργία σχέσεων με «τη μητέρα πατρίδα» αλλά κι η ενίσχυση των σχέσεων μειονοτήτων με την Τουρκία, μέσω πολιτικών αλλά κι οικονομικών lobby.

«Ο αείμνηστος Αχμέτ Σαδίκ, ο ηγέτης του Τουρκισμού στη Δυτική Θράκη, ήταν ο δρ. Αχμέτ Σαδίκ για κάποιους και ο αδελφός Σαδίκ για άλλους. Αλλά για μένα ήταν πάντα ο θείος Σαδίκ. Επειδή εγώ κατάγομαι από τη Δυτική Θράκη, γι’ αυτό είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τον ίδιο και την οικογένειά του από μικρός, είχα επίσης την ευκαιρία να ακούσω πολλές φορές την ιστορία του, η οποία αναπτέρωσε τα εθνικά και θρησκευτικά συναισθήματα μιας κοινωνίας των οποίων τα δικαιώματα και οι ελευθερίες παραβιάστηκαν». Με αυτά τα λόγια, ο Ερέν Αμπντουλάχ διαφήμισε στον τουρκικό Τύπο της Άγκυρας αλλά και στον τουρκόφωνο της Θράκης, την εκδήλωση –δήθεν βιβλιοπαρουσίαση αλλά επί της ουσίας πολιτική εκδήλωση με σαφείς επιδιώξεις- που έλαβε χώρα στην Άγκυρα.

Τι λέει για όλα αυτά το ΥΠΕΣ;

Αρμόδιο για την έγκληση των συγκεκριμένων Δημάρχων είναι το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο ως Πολιτικός Προϊστάμενος των Δήμων και των Περιφερειών στη χώρα, θα πρέπει να εγκαλέσει τους αιρετούς και να ζητήσει εξηγήσεις για την αλλότρια συμπεριφορά τους και την παροχή υπηρεσιών, αντεθνικών προς τα Ελληνικά Συμφέροντα.

Παράλληλα θα πρέπει να εξετασθεί εάν έχει γίνει χρήση δημοτικών πόρων για την “κίνηση των δημάρχων εκτός έδρας”, κάτι που σημάνει και χρήση ελληνικών χρημάτων για τις φιέστες των μειονοτικών δημάρχων στην Τουρκία.

Αλλά, αυτή καθ’ αυτή η συμπεριφορά των Δημάρχων πρέπει και οφείλει να ελέγξει ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός κος Στ. Πέτσας, διότι η εξέλιξη της δραστηριότητάς τους στην περιοχή έχει φέρει αλλαγές σε πολλές ισορροπίες κοινωνικές – οικονομικές και πολιτικές.

Η συνέχιση αυτών των πρακτικών θα θέσει σύντομα ζήτημα πολιτικής οντότητας των μειονοτικών με ότι αυτό συνεπάγεται για την εκτέλεση των φιλοτουρκικών υπηρεσιών τους στη Θράκη.



Δεν υπάρχουν σχόλια