GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Αντιδρούν οι Μητροπολίτες Θράκης στην επέκταση της δομής του Φυλακίου Έβρου!

  Την έντονη αντίδρασή τους στο ενδεχόμενος επέκτασης του Φυλακίου επισημαίνουν σε κοινή δήλωσή του οι Μητροπολίτες της Θράκης. Αναλυτικά αν...

 

Την έντονη αντίδρασή τους στο ενδεχόμενος επέκτασης του Φυλακίου επισημαίνουν σε κοινή δήλωσή του οι Μητροπολίτες της Θράκης.

Αναλυτικά αναφέρουν:


«Οι Μητροπολίτες των Ιερών Μητροπόλεων της Θράκης, έχοντας την συναίσθηση των ποιμαντικών θεμάτων των Εκκλησιαστικών Επαρχιών μας, τα οποία συμπλέκονται άρρηκτα με την εθνικώς ευαίσθητη περιοχή της πατρίδας μας, εκφράζουμε σταθερή από ετών άποψη για την θέση της Θράκης σε ζητήματα μεταναστευτικής πολιτικής.

Κατά το παρελθόν έτος, σε τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη, εκφράσαμε την ξεκάθαρη αντίθεσή μας στην πρόθεση της Κυβερνήσεως για επέκταση και ενίσχυση των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Υ.Π.Υ.Τ.) στο Δ.Δ. Φυλακίου Ν. Έβρου, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Θράκης, για ευνόητους εθνικούς λόγους.

Την ίδια άποψη εκφράζουμε αμετακίνητα και σήμερα, εφιστώντας την προσοχή όλων των κρατικών φορέων και του λαού στην ανάγκη διατήρησης του διαλόγου και στην οικοδόμηση κλίματος ομονοίας και ομοφροσύνης. Ας μην ξεχνούμε ότι η σύμπραξη του λαού, του Κλήρου και του επισήμου κράτους απέτρεψε την αθρόα εισβολή και ανέδειξε διεθνώς την μεθόδευση της γείτονος για τη χρησιμοποίηση των δυστυχών αυτών συνανθρώπων μας ως εργαλείο αποσταθεροποίησης.

Η διαφύλαξη της πατρίδας μας απαιτεί ομοφροσύνη.

Ο Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου

Δαμασκηνός

Ο Ξάνθης και Περιθεωρίου

Παντελεήμων

Ο Αλεξανδρουπόλεως

Άνθιμος

Ο Μαρωνείας και Κομοτηνής

Παντελεήμων»

Δεν υπάρχουν σχόλια