GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η ΔΕΕΠ Ν.Δ Ξάνθης απαντά στη Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ για ακρίβεια και πανδημία

  Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ξάνθης είναι φανερό ότι δεν παρακολουθεί τις εξελίξεις του κυβερνητικού έργου με αποτέλεσμα να έχει χάσει επεισόδια. Οι διάσπαρ...

 


Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ξάνθης είναι φανερό ότι δεν παρακολουθεί τις εξελίξεις του κυβερνητικού έργου με αποτέλεσμα να έχει χάσει επεισόδια. Οι διάσπαρτες και αποσπασματικές προτάσεις του αποδεικνύουν την απουσία προγράμματος, θέσεων και προτάσεων ενώ επενδύει στην πόλωση αποποιούμενος τον ρόλο του ως αξιωματική αντιπολίτευση.


Η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή της επικράτησης της παραλλαγής «Ο» στη χώρα μας, η οποία συνοδεύτηκε από έκρηξη νέων κρουσμάτων, είναι έτοιμη και εφαρμόζει τα μέτρα που ανακοίνωσε προτάσσοντας την προστασία της δημόσιας υγείας. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. όπως έκανε από την αρχή της πανδημίας έτσι και τώρα, αντί να πει κάτι συγκεκριμένο εξαντλείται σε γενικόλογα και σε επιθέσεις κατά της κυβέρνησης.

  Ποιες είναι οι δικές σας συγκεκριμένες προτάσεις για μέτρα, σχετικά με την υπερμετάδοση της «Ο»; Τι προτείνετε για την εστίαση; Τι λέτε για τα κέντρα διασκέδασης; Τι πρέπει να γίνει στα γήπεδα; Μην μπαίνετε στον κόπο να ψάξετε στα κιτάπια της Κουμουνδούρου: Το απόλυτο τίποτα.

  Μιλάτε ξανά για τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν τα σχολεία όταν στα κομματικά σας όργανα, Νίκος Φίλης και Μερόπη Τζούφη, αμφότεροι του τομέα Παιδείας διατύπωσαν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις για το άνοιγμα των σχολείων. Την καταστροφολογίας σας, σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, καταρρίπτουν τα στοιχεία Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2021, που δείχνουν ότι τα μέτρα υγειονομικής προστασίας που ελήφθησαν είχαν αποτέλεσμα, όπως και με τα ισχύοντα πρωτόκολλα, τα οποία τηρήθηκαν απαρέγκλιτα από ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα, υπήρξε ελάχιστη ενδοσχολική διασπορά.

  Η Κυβέρνηση με συνέπεια στις δεσμεύσεις της έχει θέσει σε εφαρμογή, από την αρχή του 2022, μία ακόμη δέσμη μέτρων που μειώνουν τους φόρους και ενισχύουν το εισόδημα, στοχεύοντας στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην αύξηση της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων, στην αύξηση των δημοσίων εσόδων, ώστε να στηριχθεί η δημόσια παιδεία και υγεία. Επίσης να γίνει ακόμη πιο γενναία, η αναδιανομή υπέρ των αδυνάμων και να ενισχυθούν οι νέοι μας ώστε να έχουν μια καλύτερη ζωή. (για αναλυτικές πληροφορίες: https://m.facebook.com/deep.xanthis/ )

  Αυτό όμως που είναι αδικαιολόγητο είναι η διαρκής έλλειψη αυτογνωσίας που διακατέχει το ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Στο πλαίσιο της πάγιας πρακτικής του να παράγει fake news ανακάλυψε τώρα και τη δήθεν περικοπή συντάξεων, με αφορμή εγκύκλιο του υφυπουργού Π. Τσακλόγλου, η οποία επαναλαμβάνει τις προβλέψεις τόσο του νόμου Κατρούγκαλου που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το 2016, όσο και του νόμου Βρούτση για τη θέσπιση μιας και μόνο εθνικής σύνταξης.

  Καθοδηγείστε από αντιπολιτευτικό μένος κινούμενοι κάτω από τον πήχη των απαιτήσεων των περιστάσεων και των προσδοκιών της κοινωνίας. Είναι, όμως βέβαιο ότι δεν μπορείτε να κρυφτείτε από την ιστορία σας. Το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο: Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στην καταστροφή και την πόλωση. Η Κυβέρνηση επενδύει σε πράξεις και παράγει έργο. Κάθε άλλη σύγκριση περιττεύει.

Δ.Ε.Ε.Π. Νέας Δημοκρατίας Ν. ΞΑΝΘΗΣ

  Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, που επιτίθεται στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας και το κύμα ακρίβειας.

  Με τρομακτικό πλέον αριθμό κρουσμάτων και ενώ ο δείκτης θετικότητας έχει φθάσει σε δυσθεώρητα ύψη, η κυβέρνηση συνεχίζει να αγνοεί τις φωνές που συνεχώς πληθαίνουν, εμμένοντας στην απόφασή της, για άνοιγμα των σχολείων στις 10 του Γενάρη.

  Οι επιστήμονες επιμένουν ότι «είναι παρατραβηγμένο να δώσουμε κάποια μορφής ανάφλεξη αυτή τη στιγμή». Την ίδια ώρα νοσοκομεία αποδυναμώνονται από προσωπικό λόγω κρουσμάτων, (βλ. Ευαγγελισμός) και ετοιμάζονται σχέδια και για την αντιμετώπιση αποψίλωσης του δημόσιου τομέα. Η κυβέρνηση εξακολουθεί να παραμένει με τα «μάτια ερμητικά κλειστά» αρνούμενη να δει την πραγματικότητα και με τον γνωστό τηλεπωλητή νανογιλέκων, να σφυρίζει τη λήξη της Πανδημίας. 

  Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εδώ και καιρό κρούει την καμπάνα, και όχι πλέον το καμπανάκι του κινδύνου, ζητώντας τη λήψη μέτρων που θα ανακόψουν το φονικό κύμα, που χτυπά με σφοδρότητα τη χώρα.

Υγεία: Τι πρέπει να γίνει

Άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και στρατιωτικών νοσοκομείων.

Άμεση διάθεση 200 επιπλέον κλινών ΜΕΘ.

Άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών.

Διατήρηση στο ΕΣΥ των 1.500 εξειδικευμένων νοσηλευτών σε ειδικά τμήματα των οποίων λήγουν οι συμβάσεις.

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. 

Διακοπή της λειτουργίας ενός τμήματος στο πρώτο κρούσμα για χρονικό διάστημα που θα καθορίσει η Επιστημονική Επιτροπή του ΕΟΔΥ και υποχρεωτική επανέναρξη των μαθημάτων, αφού πρώτα όλοι οι μαθητές υποβληθούν σε δωρεάν μοριακό τεστ ώστε να “σπάσει” η αλυσίδα της μεταδοτικότητας

  Οι λύσεις είναι γνωστές αλλά έχουμε δυστυχώς έναν πρωθυπουργό τυφλό στην αλήθεια, κουφό στο δράμα, και βουβό σε κάθε ιδέα διαλόγου. Στερείται του πιο σημαντικού πλεονεκτήματος, της αξιοπιστίας. Δεν υπήρχε ποτέ άλλοτε τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι συνολικά στο κοινωνικό σύστημα. 

  Ένας πρωθυπουργός που είναι ο πρώτος που σπάει τα μέτρα, που νομοθετεί κάνοντας συνεχόμενα τριήμερα διακοπών, ενώ παίρνει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τους φορολογούμενους και τα δίνει στα φιλικά του ΜΜΕ, νομίζοντας ότι είναι ο τρόπος που θα «σωθεί».

Ακρίβεια: Τι πρέπει να γίνει

  Ζούμε όμως, και σε μια πρωτοφανή συνθήκη, όπου τα περισσότερα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις βιώνουν το σύνδρομο της 3ης εβδομάδας. Την 3η βδομάδα του μήνα τελειώνουν τα χρήματα, ενώ ο μήνας και οι υποχρεώσεις τρέχουν. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η τρελή κούρσα ανατιμήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά και το κουτσούρεμα των συντάξεων χηρείας, με την έλευση του 2022. Προκειμένου λοιπόν να αντιμετωπισθεί, όσο αυτό είναι δυνατόν, η διεύρυνση της νέας γενιάς νεόπτωχων που δημιούργησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προτείνουμε:

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.

Τη διαγραφή μέρους των οφειλών προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς φορείς για όλους τους οφειλέτες και για τις οφειλές που δημιουργήθηκαν την περίοδο της πανδημίας.

Τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο πετρέλαιο κίνησης και στη βενζίνη, στα κατώτατα όρια που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την λήψη μέτρων αντιμετώπισης του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας που συνεχίζει την ανοδική τροχιά εγκλωβίζοντας νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Την έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση των αγροτών, με την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο.

Απόσυρση της κατάπτυστης εγκυκλίου Χατζηδάκη που αποτελεί τη μεγαλύτερη μείωση συντάξεων που έχει συντελεστεί από την εποχή της κατάργησης των «δώρων» των συνταξιούχων, το 2013.

  Η καθημερινότητά μας, όπως την ξέραμε, καταρρέει και η κυβέρνηση παρακολουθεί εκ του μακρόθεν, για να μη… λερωθεί από τη σκόνη που σηκώνεται. Η μόνη λύση προκειμένου να προσγειωθεί στην πραγματικότητα είναι η δράση ΤΩΡΑ. Γιατί η κοινωνία πρέπει να παραμείνει ζωντανή.

Δεν υπάρχουν σχόλια