GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η Πολιτιστική κληρονομιά της Ξάνθης δεν είναι μόνο οι Καπναποθήκες αλλά και πολλά κτίρια στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης, τα οποία ρημάζουν και έχουν καταντήσει εστίες μόλυνσης

Όπως ανέφερα και εχθές, πολλοί είναι αυτοί που θυμήθηκαν και ενδιαφέρθηκαν για την πολιτιστική κληρονομιά της Ξάνθης μετά τη φωτιά που κατέσ...


Όπως ανέφερα και εχθές, πολλοί είναι αυτοί που θυμήθηκαν και ενδιαφέρθηκαν για την πολιτιστική κληρονομιά της Ξάνθης μετά τη φωτιά που κατέστρεψε την ιδιωτική καπναποθήκη. Άνθρωποι που ποτέ δεν νοιάστηκαν για την καπναποθήκη αυτή που ρήμαζε, που αποτελούσε εστία μόλυνσης και άνδρο χρηστών ναρκωτικών ουσιών, όπως και κρυψώνα λαθρομεταναστών.

  Όλοι αυτοί σήμερα ανακάλυψαν τον τροχό και κουνάνε το δάχτυλο, τη στιγμή που στο πιο πολύτιμο κομμάτι της Ξάνθης την Παλιά Πόλη, υπάρχουν δεκάδες ιδιόκτητα κτίρια που ρημάζουν και αποτελούν εστίες μόλυνσης.

  Και αναφερόμαστε σε αυτά τα ακίνητα, γιατί αν κάποια στιγμή δούμε να καίγεται κάποιο από αυτά, θα κινδυνέψει ολόκληρη η Παλιά Πόλη της Ξάνθης και τότε, θα δούμε πάλι να βγαίνουν και να ρίχνουν ευθύνες στον Δήμο.

  Είναι αλήθεια πως για τα θέματα αυτά, θα πρέπει να υπάρξει μια κρατική μέριμνα, έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες να μπορούν να τα αξιοποιήσουν, χωρίς να χρειαστεί να δαπανήσουν τεράστιες περιουσίες, μιας και οι αρμόδιες αρχές, απαιτούν από αυτούς εξωφρενικές εργασίες επισκευής, όταν ακόμα και κοντά σε παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς κτίρια, έχει προβλεφθεί να χρησιμοποιούνται υλικά νέας τεχνολογίας τα οποία όμως έχουν την μορφή που είχαν τα υλικά παλαιότερα.

  Αντί λοιπόν να επιρρίπτετε ευθύνες στον Δήμο, απαιτείστε να ξεκινήσει άμεσα μια προσπάθεια βελτίωσης των νομικών και όχι μόνο πλαισίων και στηρίξτε την δυνατά, για να καταφέρετε επιτέλους κάτι αξιόλογο στη ζωή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια