GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ένταση στο Φυλάκιο και τον αγώνα κατά του ΚΥΤ – Ιατρική βοήθεια χρειάστηκε ο πρόεδρος της κοινότητας

  Πρόβλημα με την υγεία του αντιμετώπισε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φυλακίου του Δήμου Ορεστιάδας, που πρωταγωνίστησε στη διαμαρτυρία...

 


Πρόβλημα με την υγεία του αντιμετώπισε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φυλακίου του Δήμου Ορεστιάδας, που πρωταγωνίστησε στη διαμαρτυρία ενάντια στην επέκταστη των εγκαταστάσεων του υφιστάμενου ΚΥΤ.

Όπως είπε σε συνεντεύξεις του, ο κος Τυρμπάκης «περιπολεί» το  σημείο έως και δέκα φορές την ημέρα, καθώς εδώ και λίγο καιρό ήταν γνωστό ότι επρόκειτο να φτάσουν σκαπτικά μηχανήματα για το έργο της επέκτασης.

Το πρωί της Πέμπτης 13/01 αντιαλαμβανόμενος την έλευση ενός τέτοιου ενημέρωσε τους ομοϊδεάτες του και συγχωριανούς του και αμέσως δημιουργήθηκε ένα πρώτο «ανάχωμα» που απέτρεψε αρχικά την εκφόρτωση του μηχανήματος.

Εν συνεχεία, στο σημείο συγκεντρώθηκαν και άλλοι κάτοικοι του οικισμού και των πέριξ, που μοιράζονται την ίδια αντίληψη περί μη επέκτασης της δομής δεδομένου ότι πιστεύουν ότι η κτιριακή επέκταση θα φέρει και αύξηση της δυναμικότητας και άρα ο Έβρος θα μετατραπεί «σε αποθήκη ψυχών» και η όλη κινητοποίηση έφερε και την παρέμβαση της αστυνομίας, με τον κο Τυρμπάκη μάλιστα να προχωράει σε «καθιστική διαμαρτυρία».

Ενώ οι αστυνομικοί επιχειρούσαν τη σύλληψή του, ο πρόεδρος ένιωσε αδιαθεσία η οποία αποδίδεται σε υπέρταση και απομακρύνθηκε από το σημείο με ασθενοφόρο προκειμένου να μεταφερθεί στην πλησιέστερη δομή πρωτοβάθμιας υγείας, ώστε να του παρασχεθεί ιατρική φροντίδα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ήδη τα μηνύματα συμπαράστασης τόσο για τον αγώνα, όσο όμως και για την υγεία του κου Τυρμπάκη είναι δεκάδες στο διαδίκτυο, ενώ σε ό,τι αφορά το αντικείμενο της διαμαρτυρίας (δηλαδή τις εργασίες επέκτασης του ΚΥΤ) δεν έχει αποσαφηνιστεί η εξέλιξη τους ή κάποιος σχετικός σχεδιασμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια