GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τσαβούσογλου: Κατηγορεί Ελλάδα και Κύπρο ότι υποστηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις

 

 

Σε ωμές απειλές προχώρησε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απέναντι σε Κύπρο και Ελλάδα, τις οποίες κατηγόρησε ότι υποστηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ενάντια σε κάθε διπλωματική πρακτική, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας κατηγόρησε τόσο την Κύπρο, όσο και την Ελλάδα, ότι στηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις.

«Οι υποστηρικτές της FETO την βλέπουν επίσης (την Ελλάδα) ως χώρα καταφύγιο, όχι απλά ως χώρα διέλευσης. Το να τους φιλοξενείς είναι σαν να παίζεις με τη φωτιά».

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας όμως δεν έμεινε μόνο στους αστήρικτους ισχυρισμούς, αλλά προχώρησε και σε απειλές.

«Θα ήθελα να πω: Τους επιτρέπουν να ανοίξουν γραφεία. Για το λόγο αυτό αν δεχθεί η Τουρκία ή η ΤΔΒΚ οι τουρκοκύπριοι αδερφοί μας επίθεση, θα πληρώσουν ένα πολύ βαρύ τίμημα».

Στον αναθεωρητισμό και την επιθετικότητα της Άγκυρας απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, τόνισε την ενδυνάμωση της συμμαχίας με το Ισραήλ.

«Είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε αυτή τη συνεχώς αυξανόμενη δυναμική εμπλουτίζοντας επίσης μια ήδη σημαντική αμυντικο-τεχνική συνεργασία προς αμοιβαίο όφελος των χωρών μας».

Πετούν ήδη τα RAFALE

Τα πρώτα έξι ελληνικά μαχητικά RAFALE ξεκίνησαν από σήμερα κιόλας την εκπαίδευσή τους με βάση την Τανάγρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η εκπαίδευσή τους θα τα φέρει ακόμα και πάνω από ακριτικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αλλά στην παρούσα τουλάχιστον φάση δε θα αναλάβουν readiness για αναχαιτίσεις τουρκικών μαχητικών καθώς η Αθήνα τα θεωρεί ως στρατηγικό όπλο.

Στην Άγκυρα, ψάχνουν για απαντήσεις στο υπερσύγχρονο αυτό μαχητικό game changer στο Αιγαίο το οποίο βλέπουν ως επίδειξη ισχύος από την πλευρά της Αθήνας.

Η τουρκική φρεγάτα Μπαρμπαρός παρενόχλησε δι’ ασυρμάτου το ερευνητικό σκάφος Nautical GEO, για δεύτερη φορά μέσα σε 5 ημέρες και ενώ αυτό πλέει σε περιοχή που έχει δεσμευτεί για αυτό νομότυπα από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια