GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Εμβολιασμός: Στο «τραπέζι» η υποχρεωτικότητα για τους άνω των 40

Αναμένονται ανακοινώσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό


Αναμένονται ανακοινώσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

  Tη στρατηγική για την αντιμετώπιση της πανδημίας στη σκιά της μετάλλαξης αναδιαμορφώνει η κυβέρνηση. Μετά την έκρηξη των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες και τα περιοριστικά μέτρα που μετατέθηκαν νωρίτερα χρονικά, στο κυβερνητικό επιτελείο σχεδιάζουν τις σημειακές παρεμβάσεις που θα αναχαιτίσουν τη διασπορά του ιού. Μεγάλο βάρος ρίχνει η κυβέρνηση στην περαιτέρω επέκταση τις εμβολιαστικής κάλυψης, με την χώρα μας είναι πολύ κοντά στο μέσο ευρωπαϊκό όρο, ενώ αναφορικά με την αναμνηστική το ποσοστό είναι υψηλότερο του μέσου όρου.

  Στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τις ηλικίες πιθανότατα άνω των 40, με τις σχετικές αποφάσεις ωστόσο να μην έχουν κλειδώσει ακόμα. Η υποχρεωτικότητα πάντως θα γίνει με κριτήριο ηλικιακό και δεν θα αφορά επαγγελματικές ομάδες.

  Οι επιστήμονες θεωρούν κλειδί τον εμβολιασμό για την προστασία από την Όμικρον, καθώς μέχρι στιγμής φαίνεται πως οι εμβολιασμένοι νοσούν ήπια και το ενδεχόμενο για νοσηλεία είναι πιο περιορισμένο και χρονικά μικρότερο. Πάντως από σήμερα θα υπάρχουν στοιχεία για το πόσες νοσηλείες αφορούν τη μετάλλαξη Δέλτα και ποιες την Όμικρον.

  Υπενθυμίζεται ότι αναφορικά με το θέμα της επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών ο υπουργός Υγείας τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι «δεν είμαστε δογματικοί στην υποχρεωτικότητα αλλά εξετάζουμε να επεκταθεί με ηλικιακά κριτήρια, προφανώς όχι στην ομάδα 18-28». Πρόσθεσε δε, πως χθες κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής για τα νέα μέτρα, κυρίαρχη ήταν η σκέψη να επιβληθούν νέοι περιορισμοί σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο και συγκεκριμένα να μην μπορούν να κάτσουν ούτε στους εξωτερικούς χώρους, αν δεν διαθέτουν πιστοποιητικό.

  Τόνισε πως τα νέα μέτρα, αν αποφασιστούν θα έρθουν μετά την Πρωτοχρονιά. Παράλληλα, υπογράμμισε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο – δεν έχει ακόμα αποφασιστεί – όσοι έχουν κάνει τις δυο δόσεις του εμβολίου και έχουν παρέλθει 7 μήνες και δεν έχουν προχωρήσει στην αναμνηστική δόση να λογίζονται ως μη εμβολιασμένοι και έτσι να χάνουν τα προνόμια των εμβολιασμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια