GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στις «Έξυπνες» πόλεις οι Δήμοι της Π.Ε. Ξάνθης… Οι Δήμοι Ξάνθης, Αβδήρων, Τοπείρου και Μύκης ανάμεσα στους 315 δήμους της χώρας που εντάσσονται στη δράση

 Φανάρια που ανοίγουν ή κλείνουν ανάλογα με την κίνηση, εφαρμογή για θέση στάθμευσης μέσα από το κινητό, ενημέρωση για διέλευση συγκοινωνιών...


 Φανάρια που ανοίγουν ή κλείνουν ανάλογα με την κίνηση, εφαρμογή για θέση στάθμευσης μέσα από το κινητό, ενημέρωση για διέλευση συγκοινωνιών σε πραγματικό χρόνο είναι ορισμένες από τις υπηρεσίες.

  Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με την Κεντρική ‘Ένωση Δήμων Ελλάδας, είναι σε θέση να παρέχει στους δήμους το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο με αποκλειστικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

  ‘Ήδη έχει ξεκινήσει με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης η δράση για τους 17 δήμους της χώρας ύψους 90 εκ ευρώ. Σε αυτή τη δράση εντάσσονται οι υπόλοιποι 315 δήμοι της χώρας, κάθε ένας εκ των οποίων δικαιούται από 100.000€ έως 2,8 εκ. € ανάλογα με τον πληθυσμό του.

  Τα ποσά που θα λάβουν οι Δήμοι της ΠΕ Ξάνθης στα πλαίσια του προγράμματος της ανάπτυξης εφαρμογών και τεχνολογιών έξυπνων πόλεων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών είναι τα εξής:

• ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ: 1.820.000€

• ΔΗΜΟΣ ΤΟΠΕΙΡΟΥ: 320,000€

• ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΗΣ: 430,000€

• ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ: 530,000€

Οι προτεινόμενες δράσεις έχουν επιλεγεί με άξονα τη χρηστικότητα για τους πολίτες και τους δήμους, καθώς και τη δυνατότητα επιλεξιμότητάς τους από το ΕΣΠΑ


Κάθε Δήμος μπορεί να προεπιλέξει (μη δεσμευτικά) δράσεις που τον ενδιαφέρουν, λαμβάνοντας υπόψη το μέγιστο ποσό που δικαιούται. Παράλληλα, όμως, έχει τη δυνατότητα να προτείνει την ένταξη έως δύο (2) νέων δράσεων, οι οποίες ενδεχομένως μπορούν να καλύπτουν επαρκέστερα τις ιδιαίτερες ανάγκες του.

  Το σύνολο των προτάσεων που τυχόν Θα υποβληθούν, θα αξιολογηθεί σε συνεργασία με την επιτροπή Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε ό, τι αφορά την επιλεξιμότητα των δράσεων.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόσκληση, μέρος της οποία θα είναι ο τελικός πίνακας των προτεινόμενων πράξεων, για την υποβολή των οριστικών προτάσεων αναμένεται να εκδοθεί τον προσεχή Απρίλιο.




Δεν υπάρχουν σχόλια