GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Κατέθεσε η 17χρονη φίλη του θύματος

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην  υπόθεση της 24χρονης Γεωργίας  που κατήγγειλε ότι έπεσε  θύμα ομαδικού βιασμού  σε σουίτα πολυτελούς ...


Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της 24χρονης Γεωργίας που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς.

Ζήτημα περίπου δύο εβδομάδων είναι τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης, σύμφωνα με πηγές της Ιατροδικαστής Υπηρεσίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που διενεργούν τις σχετικές εξετάσεις για την ανεύρεση τυχόν ναρκωτικών ή άλλων ουσιών.

«Αν ανιχνευθούν ναρκωτικές ουσίες στην 24χρονη αλλάζει η κατηγορία και επισύρει ποινή μέχρι 20 χρόνια. Σας διαβεβαιώνω ότι υπάρχει μία εγρήγορση των Αρχών» δήλωσε ο δικηγόρος του θύματος, Θανάσης Ζιώγας. Σχετικά με την ιατροδικαστική έκθεση με ηλεκτρονική υπογραφή στις 13 Ιανουαρίου για την κλινική εξέταση που έγινε στις 2 Ιανουαρίου, ο κ. Ζιώγας ανέφερε: «Η κλινική εξέταση της ιατροδικαστού δείχνει ότι υπάρχουν εκχυμώσεις στον αριστερό και δεξιό μηρό, στην κνήμη, υπάρχει δηλαδή μια πίεση που δημιούργησε τις μελανιές. Η ιατροδικαστής δεν αποκλείει να έχουν γίνει ασελγείς πράξεις στην καταγγέλλουσα. Οι τοξικολογικές και παρόμοιες εξετάσεις αναμένονται».

«Όταν βγουν όλες μαζί, θα έχουμε ένα πλήρες, ξεκάθαρο συμπέρασμα για το πόσοι ασέλγησαν στην κοπέλα και αν υπήρχε βία, αν ο βιασμός ήταν ομαδικός, αν της είχαν χορηγηθεί ουσίες» σημείωσε.

Τι κατέθεσε η 17χρονη φίλη του θύματος στους αστυνομικούς

Το ανήλικο κορίτσι που συνόδευσε την Γεωργία στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, μιλώντας στους αστυνομικούς εξιστόρησε με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα είδε να διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια ή υπέπεσαν στην αντίληψη της.

«Στις 31/12/2021 και περί ώρας 15:30 βρισκόμουν με τη φίλη μου τη Γεωργία στην καφετέρια […] στη Θεσσαλονίκη. Πήγα για λίγο στην τουαλέτα. Όταν γύρισα μου είπε η Γεωργία πως έχουμε μια πρόταση για το βράδυ για να πάμε σε ένα πάρτι που θα γινόταν στο ξενοδοχείο […] της Θεσσαλονίκης. Συζητώντας το με τη φίλη μου, αυτή φώναξε τον Μάνο ο οποίος από ότι ξέρω έχει ποσοστά στην καφετέρια και τον ρωτήσει πότε θα γίνει το πάρτι», ανέφερε κατά τη διάρκεια της εξέτασης από τους αστυνομικούς και πρόσθεσε:

«Αυτός είπε μετά την αλλαγή (σ.σ. του χρόνου). Μετά χωρίσαμε με τη Γεωργία και πήγαμε σπίτι για ξεκούραση και για να ετοιμαστούμε. Το βράδυ περί ώρας 20:30 είμασταν καλεσμένες σε ένα ρεβεγιόν στην Καρόλου Ντιλ. Μετά την αλλαγή του χρόνου και περί ώρας δύο τις 1/1/2022 μεταβήκαμε στο ξενοδοχείο».

«Οι περισσότερες γυναίκες που έβλεπα έμοιαζαν με βίζιτες»

Σύμφωνα με τη 17χρονη κοπέλα, όταν έφτασαν στο ξενοδοχείο τότε τηλεφώνησαν στο άνθρωπό που τους είχε προσκαλέσει προκειμένου να τους δώσει οδηγίες.

«Εκεί ο Μάνος μας είπε από το τηλέφωνο να πούμε στη ρεσεψιόν ότι θέλαμε να πάμε στο δωμάτιο 601, αλλά στην πραγματικότητα θα ανεβαίναμε στο 401. Μόλις φτάσαμε στο 401 δωμάτιο συναντήσαμε εντός αυτού περίπου 13 άτομα. Από αυτά άνδρες ήταν πέντε – έξι. Εγώ με το που μπήκα στο χώρο αρχικά δεν ήθελα να κάτσω. Οι περισσότερες γυναίκες που έβλεπα έμοιαζαν με βίζιτες και έμεινα έκπληκτη από το κλίμα. Βέβαια δεν θα μπορούσα να το αποδείξω αυτό αλλά ούτε και να είμαι σίγουρη», αναφέρει η 17χρονη στους αστυνομικούς.

Όπως ισχυρίστηκε στη κατάθεση της η ανήλικη κοπέλα την οποία έφερε στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr, η ίδια δεν ήθελε να παραμείνει ούτε για ένα λεπτό στην πολυτελή σουίτα του ξενοδοχείου.

«Η Γεωργία μου είπε ας κάτσουμε ένα μισάωρο να πιούμε ένα ποτό και θα φύγουμε. Μετά από ένα μισάωρο κι ενώ η Γεωργία ήταν πολύ μεθυσμένη ξεκινήσαμε για να φύγουμε μαζί με μια γνωστή μας ονόματι ΜΙΑ» είπε η φίλη της 24χρονης και τόνισε:

«Συμφωνήσαμε πριν κατέβουμε από το δωμάτιο ότι η ΜΙΑ θα πήγαινε εμένα και τη Γεωργία στο ΑΧΕΠΑ όπου βρίσκονταν η μητέρα μου με τον αδερφό μου. Μόλις κατεβήκαμε η Γεωργία άρχισε να λέει ότι ήταν καλά και θα έπαιρνε το αυτοκίνητο της για να γυρίσει σπίτι. Κι ότι δεν ήθελε να πάει στο ΑΧΕΠΑ γιατί είχε κακές μνήμες από εκεί. Δε κατάφερα να την μεταπείσω κι αφού με ρώτησε που έχει παρκάρει δεν θέλησε να την πάω έως το αμάξι και φύγαμε».

Μετά από λίγο η 17χρονη τηλεφώνησε στη φίλη της για να δει πως είναι. «Έπειτα από περίπου δέκα λεπτά την κάλεσα για να δω τι κάνει. Το σήκωσε και τότε άκουσα έναν περίεργο θόρυβο. Την ρώτησα εάν κάνει εμετό και μου είπε όχι, περιμένω τον Μάνο να με πάει στο πάρτι. Μου είπε ότι άλλαξε γνώμη κι ότι θα πήγαινε στο πάρτι. Επίσης ότι δεν θα οδηγήσει αλλά θα νοικιάσει δωμάτιο για να κοιμηθεί εκεί. Όταν γύρισα σπίτι με τη μητέρα και τον αδερφό μου δεν έμαθα κάτι παραπάνω».

«Δεν φοβόμαστε τίποτα»

Η ανήλικη που με έκπληξη της είχε πληροφορηθεί ότι τελικά η φίλη της είχε παραμείνει στο ξενοδοχείο, είδε την επόμενη ημέρα που ξύπνησε κλήσεις από την 24χρονη στο τηλέφωνο της.

«Το μεσημέρι όταν ξύπνησα βρήκα τρεις κλήσεις στο κινητό μου από τη Γεωργία. Την πήρα αμέσως τηλέφωνο αρκετές φορές, αλλά ήταν απενεργοποιημένη μέχρι αργά το μεσημέρι. Κατά τις 18:00 μου τηλεφώνησε και μου εξήγησε όσα έγιναν κι ότι έπεσε θύμα βιασμού. Εγώ θέλω να προσθέσω πως ο Μάνος πριν 1-1,5 μήνα είχε φλερτάρει κι εμένα και κατ ιδίαν και με μηνύματα χωρίς ανταπόκριση. Τέλος θέλω να προσθέσω πως λίγο πριν φύγουμε από το πάρτι έφτασε στο ξενοδοχείο ένα περιπολικό της αστυνομίας. Αυτοί που ήταν στο πάρτι θορυβήθηκαν και έκλεισαν τη μουσική. Μία από τις κοπέλες που ήταν εκεί φώναζε:

«Τι φοβάστε αφού είμαι εγώ εδώ!» αφήνοντας υπονοούμενα και σε μια φάση ο Μάνος της απάντησε ότι δεν φοβόμαστε τίποτα».

Τέλος όπως αναφέρει η 17χρονη ήταν νηφάλια, ενώ όταν έφυγε από το πάρτι δεν χαιρέτησε κανέναν.

«Η μουσική έπαιζε με ηχείο και Bluetooth και η ένταση της ήταν μέτρια ως χαμηλή. Όταν φύγαμε από το πάρτι δεν χαιρετήσαμε κανένα ούτε ρώτησε κάποιος που πάμε. Εγώ πέραν του Μάνου που γνώριζα δεν ήξερα κάποιον άλλον μέσα στο δωμάτιο. Δεν περνούσα καλά και δεν έδωσα σημασία στα πρόσωπα που ήταν στο πάρτι. Επίσης δεν ήπια το παραμικρό».

Δύο νέες καταγγελίες για βιασμό

Σε δηλώσεις του έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, ο κ. Ζιώγας είπε πως υπάρχουν καταγγελίες δύο γυναικών που του κατέθεσαν τηλεφωνικά ότι βιάστηκαν –η μία το 2016 και η άλλη το 2018- «με τον ίδιο τρόπο, όχι ακριβώς με τα ίδια πρόσωπα». «Το κύκλωμα ξεκινάει από αλλού» εκτίμησε ο κ. Ζιώγας.

Απηύθυνε, μάλιστα, έκκληση «σε όλες τις γυναίκες, οι οποίες υπέστησαν βία, να βγουν χωρίς φόβο και πάθος να καταγγείλουν το γεγονός αυτό κι εγώ θέλω να διαβεβαιώσω ότι οι δικαστικές και ανακριτικές Αρχές λειτουργούν και ότι θα υπάρχει πλήρης προστασία και πλήρης διερεύνηση του θέματος αυτού εις βάθος».

Έρευνες και στην Κύπρο

Ντόμινο εξελίξεων φέρνει η υπόθεση και στην Κύπρο, καθώς διερευνώνται καταγγελίες που αφορούν κύκλωμα που φαίνεται πως δραστηριοποιείται και στις δύο χώρες.

Αυτό επιβεβαίωσε και υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου, Στέφη Δράκου, λέγοντας πως ο Αρχηγός της Αστυνομίας σε συνεργασία με τον Γενικό Εισαγγελέα εργάζονται ήδη προς την κατεύθυνση της διερεύνησης των καταγγελιών. Η κ. Δράκου είπε ότι η επιστολή που είχε σταλεί από τον Βουλευτή του ΑΚΕΛ, Χρίστο Χριστοφίδη, προς τον γενικό εισαγγελέα κοινοποιήθηκε και στην ίδια και έχει ήδη μιλήσει σχετικά με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, ο οποίος σε συνεργασία με τον γενικό εισαγγελέα ενεργεί με τον σωστό τρόπο για διερεύνηση αυτής της καταγγελίας.

Ανέφερε επίσης πως κανένα σοβαρό έγκλημα δεν πρέπει να αποσιωπάται. Απαντώντας σε ερώτηση είπε πως η Δικαιοσύνη στην Κύπρο θα δουλέψει και δουλεύει, ενώ είπε ότι δεν έχουν σχέση τα ονόματα αλλά κατά πόσο στοιχειοθετείται συγκεκριμένο αδίκημα.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστόφιδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι επικοινώνησε με τον ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη, ο οποίος προχώρησε στις καταγγελίες για την υπόθεση και του ανέφερε ότι θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες σε κατάθεση στην κυπριακή αστυνομία.

Πηγή:cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια