GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Σπουδαίο διπλό για τον Αστέρα στη Λεωφόρο, "ξεφτέλισε" με 10 παίκτες 1-0 τον Παναθηναϊκό!

  Οι Αρκάδες, αν και αγωνίζονταν με 10 παίκτες από το 74', όταν και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μουνάφο, κατέκτησαν το «τρίπον...

 

Οι Αρκάδες, αν και αγωνίζονταν με 10 παίκτες από το 74', όταν και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μουνάφο, κατέκτησαν το «τρίποντο», χάρη στο εύστοχο πέναλτι του Μπαράλες στο 84΄.

Αυτό ήταν η τέταρτη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Ράσταβατς  μέσα στο 2022 (και πρώτη στη Λεωφόρο), η οποία ανέβηκε πλέον στην 5η θέση και είναι στο -1 από τους «πράσινους», έχοντας πλεονέκτημα και σε περίπτωση ισοβαθμίας (δύο νίκες).

Στον αντίποδα αυτή ήταν η δεύτερη εντός έδρας ήττα για τον Παναθηναϊκό, που δεν έπιασε τα στάνταρντς του τελευταίου διμήνου. Στο 90' ο Αϊτόρ πέτυχε γκολ, ωστόσο ακυρώθηκε, καθώς υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ ο σκόρερ.

Ο Αστέρας είχε την πρώτη τελική στον αγώνα στο 10ο λεπτό, με τον Σονί να παίρνει την μπάλα από τα δεξιά, να αποφεύγει δύο αντιπάλους και να σουτάρει έξω απ’ την περιοχή, δοκιμάζοντας την ετοιμότητα του Μπρινιόλι, ο οποίος μπλόκαρε σταθερά στη γωνία του.

Στο 13’ ο Καρλίτος «δοκίμασε» το πόδι του εκτός περιοχής, αλλά ο Τσιφτσής μπλόκαρε σταθερά, ενώ στο 18’ από εξαιρετικό γύρισμα του Παλάσιος, ο Τσιφτσής έδιωξε την μπάλα την τελευταία στιγμή πριν καταλήξει στον Αϊτόρ που ήταν έτοιμος να σκοράρει.

Στο 23’ ξανά ο Παλάσιος πήρε την μπάλα πολύ μακριά απ’ την περιοχή κι έκανε κατά μέτωπο επίθεση, όμως το σουτ που επιχείρησε κόντραρε στο αριστερό πόδι του Χριστόπουλου και πέρασε ελάχιστα έξω από τα δοκάρια του Τσιφτσή.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει τον Αστέρα και στο 38’ από εξαιρετική πάσα του Καρλίτος στο χώρο προς τον Αϊτόρ, ο Ισπανός εξτρέμ προχώρησε και πλάσαρε, αλλά η μπάλα ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι της αρκαδικής ομάδας.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου ο Καπίγια έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ έξω απ’ την περιοχή, όμως ο Μπρινιόλι έδειξε ξανά τα αντανακλαστικά του, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Αλεξανδρόπουλος πρόλαβε την έξοδο του Τσιφτσή, αλλά οι αμυντικοί του Αστέρα πρόλαβαν να διώξουν την μπάλα.

Ο Αστέρας απείλησε πρώτος και το δεύτερο ημίχρονο και στο 53’ έφτασε κοντά στο γκολ, όταν από εκτέλεση φάουλ του Κρεσπί, η μπάλα πέρασε απ’ όλους κι έφυγε λίγο άουτ, με τους Χριστόπουλο και Ατιένθα να μην προλαβαίνουν να βάλουν το πόδι τους.

Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε μπλοκαρισμένος στο μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου, αδυνατώντας να δημιουργήσει ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Τσιφτσή. Η αποβολή του Μουνάφο στο 74’ έδωσε την ευκαιρία στους «πράσινους» να αυξήσουν την πίεσή του, χάνοντας μία καλή στιγμή με τον Σάντσες στο 80’ (σουτ άουτ).

Στο 82’ ο Σιδηρόπουλος έπειτα από υπόδειξη και του VAR έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σάντσες στον Ριέρα και ο Μπαράλες από τα έντεκα μέτρα ευστόχησε στο 84’, στέλνοντας την μπάλα στο κέντρο της εστίας του Μπρινιόλι κι έκανε το 1-0 για τον Αστέρα.

Στο 87’ από σέντρα του Χουάνκαρ, ο Σάντσες με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 90’ ακυρώθηκε με υπόδειξη του VAR το γκολ του Αϊτόρ, ως οφσάιντ.

Κίτρινες: Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Ρούμπεν – Σονί, Μουνάφο

Κόκκινες: 74’ Μουνάφο (2η κίτρινη)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (46’ Σάντσες), Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Αλεξανδρόπουλος (65’ Βιτάλ), Μαουρίσιο (87’ Λούντκβιστ), Αϊτόρ, Παλάσιος (76’ Ιωαννίδης), Καρλίτος.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καρμόνα, Ατιένθα, Χριστόπουλος, Τασουλής (73’ Άλβαρες), Βαλιέντε, Μουνάφο, Κρεσπί, Καπίγια (66’ Ριέρα), Λέο Τιλίκα (89’ Ιγκλέσιας), Σονί (73’ Μπαράλες).

Δεν υπάρχουν σχόλια