GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πλεύρης:Από 1η Φεβρουαρίου τα πιστοποιητικά εμβολιασμού «λήγουν» στους 7 μήνες

  «Από 1η Φεβρουαρίου η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού λήγει στους 7 μήνες» ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, το πρωί της Κυρι...

 


«Από 1η Φεβρουαρίου η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού λήγει στους 7 μήνες» ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, το πρωί της Κυριακής

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, από 1η Φεβρουαρίου λήγει η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού στους 7 μήνες.

Πιο αναλυτικά, ο Θάνος Πλεύρης μίλησε το πρωί της Κυριακής στον ΑΝΤ1 για τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα, την εξέλιξη της μετάλλαξης Όμικρον και την πορεία των εμβολιασμών.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας ανέφερε την απόφαση για λήξη της ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους 7 μήνες, με ημερομηνία έναρξης την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022.

Όπως εξήγησε ο κ. Πλεύρης, η ισχύς του πιστοποιητικού με δύο δόσεις θα διαρκεί επτά μήνες, χωρίς όμως να επηρεάζεται στο ίδιο χρονικό διάστημα κάποιος ο οποίος θα θέλει να ταξιδέψει στην Ευρώπη, καθώς αυτό θα ισχύει κανονικά.

Στη συνέχεια, ο υπουργός τόνισε ότι περίπου 500.000 είναι αυτοί που δεν έχουν κάνει ακόμα την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Αναφορικά με το ζήτημα της έλλειψης φαρμάκων, ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι μέχρι τη Δευτέρα θα λυθεί το πρόβλημα, ενώ  γνωστοποίησε επίσης ότι από αύριο 10/1 θα διατεθούν 300 κλίνες Covid σε ιδιωτικές κλινικές.

Σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε με τις ελλείψεις self test στα φαρμακεία, ενώ ανοίγουν τα σχολεία αύριο, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως όσοι δεν πρόλαβαν να βρουν στα φαρμακεία θα βρουν στις σχολικές μονάδες.

«Οι περιπτώσεις είναι πολύ λίγες, το 90% μαθητών και εκπαιδευτικών έχουν προμηθευτεί self test και δεν πρόκειται να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στην επανέναρξη των σχολείων».

Δεν υπάρχουν σχόλια