GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


“Παγωμένη” ήττα της Ξάνθης απο τη Βέροια με 0-3

Πάγωσαν κυριολεκτικά οι φίλαθλοι της Ξάνθης, που είτε βρέθηκαν στο γήπεδο είτε παρακολούθησαν τον αγώνα απο την τηλεόραση, αφού η τοπική ομά...


Πάγωσαν κυριολεκτικά οι φίλαθλοι της Ξάνθης, που είτε βρέθηκαν στο γήπεδο είτε παρακολούθησαν τον αγώνα απο την τηλεόραση, αφού η τοπική ομάδα έχασε με το εντυπωσιακό 0-3 απο την Βέροια!

Το ματς που κρίθηκε απο την ετοιμότητα της Μακεδονικής ομάδας, που διεκδικεί με αξιώσεις την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, σε αντίθεση με την Ξάνθη που είχε πολλά προβλήματα, κυρίως λόγω της νόσησης πολλών ποδοσφαιριστών της το τελευταίο χρονικό διάστημα απο κορονοϊό, κάτι που σημαίνει και απώλεια δυνάμεων και απουσία απο τις προπονήσεις.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη σημειώνοντας τα γκολ που έκριναν την αναμέτρηση με τον Γιακουμάκη (30′), τον Μούργο (47′) και τον Πόζογλου (92′ πέναλτι).

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ματθαίος Βουρνέλης (Νατσιόπουλος – Αϊναλής) της ΕΠΣ Μακεδονίας ενώ 4ος ήταν ο Φώτης Πολυχρόνης (ΕΠΣ Πιερίας).

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Κεχαγιάς): Izzo, Πολίμος, Τζανακάκης (57′ Δεληγιαννίδης), Μπάτζιος, Παπάζογλου, Δόρης (46′ Θυμιάνης), Gomez, Τσέλιος, Ginsari (57′ Κρητικός), Monrose (46′ Ali Baba), Ibraimi (69′ Διαμαντόπουλος).

ΒΕΡΟΙΑ ΝΠΣ (Δερμιτζάκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης, Μαραγκός, Σκόνδρας, Οικονόμου (70′ Μπλέτσας), Γαβριηλίδης, Μούργος (78′ Ορφανίδης), Γιακουμάκης, Φοφανά (70′ Πόζογλου), Πασάς (89′ Καπνίδης).

Επόμενη αναμέτρηση για την ομάδα της Ξάνθης, την ερχόμενη Τετάρτη 26/1 (15:00) με αντίπαλο τον Απόλλωνα Λάρισας για την εξ αναβολής 11η αγωνιστική.

ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

Πριν την έναρξη του αγώνα στο Hall of Fame Award, ο ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ διά μέσου του κ. Ουζουνίδη και του κ. Γκλαβίνη, βράβευσε τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές Κώστα Γκοτζιαμάνη και Κώστα Νεοχωρίτη που έπαιξαν  και τίμησαν τη φανέλα του συλλόγου αναγνωρίζοντας τα ιστορικά επιτεύγματά τους.

Ο Κώστας Γκοτζιαμάνης γεννήθηκε το 1953 στο Νέο Εράσμιο Ξάνθης. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Κεσσάνη και συνέχισε στον Ορφέα πριν γίνει μέλος της οικογένειας του ΑΟΞ επί 15 συνεχόμενα χρόνια, από το ντεμπούτο το 1969 μέχρι το 1984. Αριστερό μπακ με συχνές προωθήσεις και έφεση στο σκοράρισμα, όπως μαρτυρούν τα συνολικά 28 του γκολ και ο τίτλος του πρώτου σκόρερ της ομάδας το 1976, ο Γκοτζιαμάνης αποτέλεσε έναν από τους πρωταγωνιστές της μακράς πορείας της Ξάνθης στη Β’ Εθνική Κατηγορία.

Ο Κώστας Νεοχωρίτης γεννήθηκε το 1946 στην Ξάνθη. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Ασπίδα και στην συνέχεια αποτέλεσε βασικό στέλεχος του ΑΟΞ, από τη ίδρυση του συλλόγου το 1967 και για δέκα συνεχόμενα χρόνια. Αγωνίστηκε στις θέσεις του δεξιού ακραίου επιθετικού και του δεξιού μέσου. Με 330 επίσημες εμφανίσεις, υπήρξε ο ρέκορντμαν συμμετοχών στην ιστορία του συλλόγου, μέχρι να τον ξεπεράσει ο σημερινός προπονητής της ομάδας μας, ο Νίκος Κεχαγιάς. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 εργάστηκε ως βοηθός προπονητή στη Β’ Ομάδα του ΑΟΞ.


Δεν υπάρχουν σχόλια