GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Λινού: Όσο πιο επιθετική γίνεται η υποχρεωτικότητα, τόσο λιγότερο αποδίδει (VIDEO)

  «Συμφωνώ στο να κάνουμε πιο εφικτό τον εμβολιασμό, δεν μου αρέσει η λέξη υποχρεωτικός. Θα ήθελα οι εμβολιασμοί να γίνονται με πειθώ. Η υπο...

 

«Συμφωνώ στο να κάνουμε πιο εφικτό τον εμβολιασμό, δεν μου αρέσει η λέξη υποχρεωτικός. Θα ήθελα οι εμβολιασμοί να γίνονται με πειθώ. Η υποχρέωση μπορεί να κυμαίνεται από χρηματικό πέναλτι μέχρι βία. Γενικά όσο πιο επιθετική γίνεται η υποχρεωτικότητα, τόσο λιγότερο αποδίδει κι αυτό δείχνουν πολλές μελέτες σε θέματα δημόσιας υγείας», αναφέρει σε συνέντευξή της στο Zougla.gr η καθηγήτρια επιδημιολογίας και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής «Prolepsis», Αθηνά Λινού και προσθέτει:

«Σχετικά με το πρόστιμο των 100 ευρώ στους πολίτες άνω των 60 που δεν θα εμβολιαστούν υπάρχει ανισότητα. Άλλο είναι να τα πληρώνει ένας που έχει μεγάλο εισόδημα, κι άλλο ένας χαμηλοσυνταξιούχος με μικρό εισόδημα. Οπωσδήποτε είμαι αντίθετη με το μέτρο των 100 ευρώ για λόγους ανισότητας και γιατί είναι αρκετά επιθετικό».

Η Αθηνά Λινού κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη νέα μετάλλαξη Όμικρον, στα φάρμακα κατά του Covid αλλά και στη διάρκεια του πιστοποιητικού νόσησης που μειώθηκε στους 3 μήνες. Επιπλέον υποστήριξε πως τα μέτρα πρέπει να σφίξουν για τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους.

Δείτε όλη τη συνέντευξη:

Δεν υπάρχουν σχόλια