GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Έφτασε η “Κάρμελ” – Ποια είναι η πορεία της

Η  κακοκαιρία Κάρμελ  βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και έχει φέρει ήδη στη χώρα ραγδαία  πτώση  της  θερμοκρασίας ,  βροχές  αλλά και  χιονοπτώ...


Η κακοκαιρία Κάρμελ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και έχει φέρει ήδη στη χώρα ραγδαία πτώση της θερμοκρασίαςβροχές αλλά και χιονοπτώσεις. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο καιρός το Σάββατο θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας καθώς τα ψυχρά κύματα από τη Ρωσία κατευθύνονται από τα βορειοανατολικά τμήματα προς τα νότια.

Τσουχτερό κρύο, χιόνι ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα, ισχυροί άνεμοι, βροχές και καταιγίδες θα συμπληρώσουν το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ώρες ενώ κυρίως θα επηρεαστούν οι περιοχές που βρίσκονται ανατολικότερα από την οροσειρά της Πίνδου και νοτιότερα της Χαλκιδικής.


Όσον αφορά στην Αττική, η μέρα έχει ξεκινήσει με βροχοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια ενώ τα φαινόμενα επεκτείνονται σταδιακά στο σύνολο του νομού. Στην ορεινή ζώνη της Αττικής θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις οι οποίες πιθανότατα αργά ο απόγευμα και προς το βράδυ θα επεκταθούν και προς τα βόρεια προάστια σε σχετικά χαμηλότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοανατολικοί και θα φτάσουν ακόμα και τα 9 μποφόρ. Το κρύο θα είναι τσουχτερό καθώς ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 9 βαθμούς ακόμα και στο κέντρο της πόλης.


Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη σελίδα forecast weather greece, χιονοθύελλα έχει ήδη πλήξει τις περιοχές, Βίλια, Ιπποκράτειο πολιτεία, Παρνασσό και Στενή Ευβοίας.

 

Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια το Σάββατο θα είναι κατά βάση ασθενείς, αν και θα σημειώνονται ακόμη και σε πεδινές περιοχές, αλλά στην Στερεά Ελλάδα και στα ορεινά της Πελοποννήσου θα είναι κατά διαστήματα πυκνές. Μεγάλα ύψη βροχής και χιονιού αναμένονται στην Εύβοια, στην Αν. Βοιωτία, στα βόρεια τμήματα της Αττικής και στην Κρήτη. Καταιγίδες θα σημειωθούν στις παράκτιες περιοχές του Κεντρικού και Νότιου Αιγαίου και τοπικά θα παράγουν ψιλό χαλάζι.


Ειδικότερα για την Αττική, οι χιονοπτώσεις θα περιορίζονται πάνω από τα 300 μέτρα υψόμετρο περίπου στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθεί βροχόπτωση. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως περιμετρικά των ορεινών όγκων και στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί. Στα Βόρεια Προάστια θα σημειώνεται χιονόπτωση ή χιονόνερο έως τα 300 μέτρα υψόμετρο, με χιονόστρωση πάνω από τα 400-500 μέτρα υψόμετρο.

Χιόνια σε Δομοκό, Μπράλο, Καρπενήσι

Παράλληλα, όπως αναφέρει το Lamia Report, τα πρώτα χιόνια έπεσαν και στην περιοχή του Δομοκού όταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα πυκνή χιονόπτωση άρχισε να καλύπτει το οδόστρωμα από τα δίδυμα πρατήρια και πάνω. Μέχρι τις 4:00΄τα ξημερώματα τα χιόνια έφτασαν πιο χαμηλά, λίγο πιο πάνω από το νοσοκομείο της Λαμίας.


Στις 7:00΄το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησε να χιονίζει ξανά και πιο έντονα τόσο στο δρόμο προς Δομοκό, όσο και προς Μπράλο. Πιο ελαφριά χιονόπτωση έχουμε από τον Τυμφρηστό και πάνω στο δρόμο προς Καρπενήσι.

Live η κακοκαιρία Carmel

Ποιοι δρόμοι έκλεισαν στην Αττική

Λόγω τη χιονόπτωσης υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στο τέρμα της οδού Φυλής στο ύψος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου καθώς και στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια