GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Καιρός: Προ των πυλών η «Κάρμελ» – Φέρνει χιόνια, καταιγίδες, ανέμους και πολικό ψύχος

Με χιόνια, θυελλώδεις ανέμους, καταιγίδες και πολικές θερμοκρασίες, θα κάνει αισθητή την ψυχρή παρουσία της στη χώρα μας η κακοκαιρία «Κάρμε...

Με χιόνια, θυελλώδεις ανέμους, καταιγίδες και πολικές θερμοκρασίες, θα κάνει αισθητή την ψυχρή παρουσία της στη χώρα μας η κακοκαιρία «Κάρμελ» το Σάββατο και την Κυριακή.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, για το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, στα βορειοδυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει κακοκαιρία με βροχές, χιονόνερο στα κεντρικά και τα βόρεια και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές στα ανατολικά και νότια κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα κεντρικά και βόρεια, κατά τόπους πυκνές στα ορεινά – ημιορεινά της ανατολικής Θεσσαλίας, Εύβοιας, ανατολικής Στερεάς και ανατολικής Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, έως 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βόρεια. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Η κακοκαιρία «Κάρμελ» σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη μας επιφυλάσσει χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια το Σάββατο ακόμα και στα βόρεια προάστια της Αττικής, ενώ τα μεγαλύτερα προβλήματα όπως μας λέει θα δημιουργηθούν στην Αττικο- Βοιωτία δηλαδή στα ορεινά της Αττικής και προς τη Βοιωτία, τα ορεινά και ημιορεινά Εύβοιας, την ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο, και τα ορεινά της Κρήτης που θα δεχθούν το μεγαλύτερο όγκο χιονιού.

«Η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση στο σύνολο της χώρας ενώ ταυτόχρονα θα έχουμε και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα προς την ανατολική ηπειρωτική χώρα δηλαδή την ανατολική και νότια Θεσσαλία, την Εύβοια την Αττικο – Βοιωτία, την ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο και καταιγίδες μέσα στο Αιγαίο, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα. Στα ορεινά της Κρήτης δε, θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις», αναφέρει ο κ. Μαρουσάκης και συνεχίζει:

«Από αύριο αναμένουμε και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Αττικής, ενδεχομένως αύριο να έχουμε χιονοπτώσεις και στα βόρεια προάστια».

Όσον αφορά τη πτώση της θερμοκρασίας, ο κ. Μαρουσάκης σημειώνει ότι στην Αττική δεν φαίνεται να ξεπερνάμε τους 7 – 8 βαθμούς το μέγιστο στο κέντρο της πόλης και τους 3-5 στα βόρεια προάστια. Τη νύχτα δε, στη βόρεια Αττική προβλέπει ότι θα έχουμε μηδέν βαθμούς.

Παράλληλα, εφιστά την προσοχή για τις καταιγίδες προς τις Κυκλάδες και το νοτιο-ανατολικό Αιγαίο και στους πολύ θυελλώδεις βοριάδες οι οποίοι θα φθάσουν μέσα στο Αιγαίο ακόμη και τα 9 μποφόρ.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει αυτό το κύμα κακοκαιρίας αν και θα είναι αρκετά έντονο, θα έχει μικρή διάρκεια. «Εκτιμούμε – προσθέτει – ότι το μεσημέρι της Κυριακής θα αρχίσει να βελτιώνεται στις περισσότερες περιοχές και να περιορίζεται η κακοκαιρία προς το νότιο Αιγαίο».

«Τη Δευτέρα πλέον θα μιλάμε για ουσιαστική βελτίωση του καιρού. Θα μας μείνει όμως το πολύ κρύο ο παγετός κυρίως στη βορεια και κεντρική χώρα κυρίως τη νύχτα και το πρωί», καταλήγει ο κ. Μαρουσάκης.

Αναλυτικά ο καιρός το Σάββατο σε όλη τη χώρα σύμφωνα με την ΕΜΥ:




Δεν υπάρχουν σχόλια