GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πλήθος εκδηλώσεων στην Ευχούπολη της Ξάνθης

Οι γιορτές των Χριστουγέννων και του νέου έτους είναι ημέρες αισιοδοξίας και ελπίδας. Στον χώρο της «Ευχούπολης» σχεδιάσαμε και για τα φετιν...


Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να δημιουργήσουμε χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στην πόλη και να δώσουμε τη δυνατότητα στους δημότες και στους επισκέπτες, να διασκεδάσουν κατά τη διάρκεια των εορταστικών ημερών. Ένα φανταστικό ταξίδι στον παραμυθένιο χώρο, που από φέτος έχει μεγαλώσει η έκταση του, μικροί και μεγάλοι από τις 5 Δεκεμβρίου μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, μπορούν να συμμετέχουν στις εορταστικές δράσεις και εκδηλώσεις.

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου

Έναρξη εορταστικών εκδηλώσεων.

«Ευχούπολη», ώρα 10:00 – 20:00

Παράλληλα θα γίνεται ενημέρωση για το έργο του συλλόγου σε σχέση με την φροντίδα, το σεβασμό και την προστασία των αδέσποτων ζώων. Κατά την διάρκεια τω εκδηλώσεων θα

μπορείτε να φωτογραφηθείτε με τα ζωάκια που φιλοξενεί ο σύλλογος καθώς και για τις ημέρες υιοθεσίας που διοργανώνει.

Η παρουσίαση των έργων θα διαρκέσει έως τις 12 Δεκεμβρίου.

Τρίτη7 Δεκεμβρίου

Πλατεία Δημοκρατίας, ώρα 18:30

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου

Καπναποθήκη «Π», Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, Καπνεργατών 9. Αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού», ώρα: 18:30

«Αφήγηση χριστουγεννιάτικων και άλλων παραμυθιών για μικρούς και  μεγάλους…»

Μια φορά κι έναν καιρό μια παρέα φίλων που αγαπά τα λαϊκά παραμύθια έφτιαξε την ομάδα «ΠαραμυθοΘράκες». Από τότε ανταμώνουμε, μικροί και μεγάλοι, και αφηγούμαστε παραμύθια, χριστουγεννιάτικα και άλλα, με το δικό μας τρόπο και τη δική σας βοήθεια. Για να γίνει αφορμή το παραμύθι να ζήσουμε όλοι καλύτερα… Με την υποστήριξη της Ακαδημίας Ποίησης και Παραμυθιού.

Επιμέλεια:«ΠαραμυθοΘράκες»

Η είσοδος στην εκδήλωση θα επιτραπεί μόνο με προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid 48 ωρών και την επίδειξη ταυτότητας. Οι θέσεις καθημένων λόγω των μέτρων είναι 85, ενώ δεν επιτρέπονται όρθιοι. Τηλ. 2541029282.

Σάββατο 11Δεκεμβρίου

«Ευχούπολη», ώρα 11:00-14:00 πρωί και 16:30-20:30 βράδυ

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου

Ο Σύλλογος Γυναικών Γενισέας προσφέρει δωρεάν στους επισκέπτες χριστουγεννιάτικα γλυκά.

Σταυρούπολη Ξάνθης, ώρα 18:30

Τετάρτη 15, Πέμπτη 16 και Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου

Καπναποθήκη «Π», Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, Καπνεργατών 9. Αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού», ώρα: 19:00

Το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, αποχαιρετά το 2021, με έναν κύκλο μαθητικών συναυλιών. Οι μαθητές θα ταξιδέψουν το κοινό με μελωδίες κλασικού παραδοσιακού και λαϊκού ρεπερτορίου που διδάχθηκαν στο σχολείο τους.

Επιμέλεια: Μουσικό Σχολείο Ξάνθης.

Είσοδος μόνο με προσκλήσεις, που θα εκδοθούν και διανεμηθούν από το Μουσικό Σχολείο με προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid 48 ωρών και την επίδειξη ταυτότητας. Οι θέσεις καθημένων λόγω των μέτρων είναι 85, ενώ δεν επιτρέπονται όρθιοι. Τηλ. 2541029282.

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου

«Ευχούπολη», ώρα 11:00-14:00 πρωί και 16:30-20:30 βράδυ

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου

«Ευχούπολη», ώρα 11:00-14:00 πρωί και 16:30-20:30 βράδυ

«Χριστουγεννιάτικη Βραδιά Χορού»

Το Τμήμα Σύγχρονου και Μοντέρνου Χορού του ΙΘΤΠ σας προσκαλεί στην χριστουγεννιάτικη χορευτική του γιορτή. Τα παιδικά μας τμήματα θα παρουσιάσουν χριστουγεννιάτικες  χορογραφίες.

Έλατε να ανακαλύψουμε όλοι μαζί την μαγεία των Χριστουγέννων.

Επιμέλεια: Ζωή Χατζηευαγγέλου, Υπεύθυνη του Τμήματος Σύγχρονου και Μοντέρνου Χορού του ΙΘΤΠ.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις θα επιτραπεί μόνο με προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid 48 ωρών και την επίδειξη ταυτότητας. Οι θέσεις καθημένων λόγω των μέτρων είναι 85, ενώ δεν επιτρέπονται όρθιοι. Τηλ. 2541029282.

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2021

Αμφιθέατρο κεντρικής πλατείας, ώρα: 18:30

Το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης μας ξεναγεί σ’ ένα χριστουγεννιάτικο ταξίδι γεμάτο μελωδία, ανθρωπιά και συγκίνηση.

Οργάνωση: Μουσικό Σχολείο Ξάνθης, τηλ. 2541092212.

Η είσοδος στην εκδήλωση θα επιτραπεί μόνο με προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid 48 ωρών και την επίδειξη ταυτότητας. Η χρήση μάσκας κατά την είσοδο, έξοδο και παραμονή στον χώρο είναι υποχρεωτική.

Η τήρηση των αποστάσεων στον χώρο του θεάτρου είναι υποχρεωτική.

Η εκδήλωση είναι αποκλειστικά για καθήμενους καθ’ όλη την διάρκειά της.

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου

«Ευχούπολη», ώρα 10:00-13:00 βράδυ

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου

Κυριακή 1 Ιανουαρίου, ώρα 00:00

Καθημερινά στην Ευχούπολη πραγματοποιούνται εκδηλώσεις για τα παιδιά, αλλά και για αυτούς που νιώθουν ακόμη παιδιά.

Χριστουγεννιάτικη μουσική ηχεί παντού. ΟΆγιος Βασίλης σας περιμένει στην καλύβα του. Ο αγαπημένος των παιδιών, ιδιαίτερα τα φετινά Χριστούγεννα αποτελεί μια ευχάριστη και χαρούμενη νότα μέσα σε όλη αυτή τη δυσκολία που εξακολουθεί να περνά όλος ο κόσμος και  δίνει το μήνυμα ότι δεν πρέπει να χάνει κανείς την αισιοδοξία του.

Τα σκανδαλιάρικα ξωτικά θα βρίσκονται στην «Ευχούπολη» με πολλή όρεξη, κέφι και κυρίως αγάπη για τα παιδιά. Οργανώνουν εργαστήρια χριστουγεννιάτικων κατασκευών, και μας λένε όμορφα χριστουγεννιάτικα παραμύθια και ιστορίες για την σημασία την προσφοράς. Σε ένα πανέμορφο χώρο, γεμάτο χρώματα, σας περιμένουν για να διασκεδάσετε, φτιάχνοντας χειροτεχνίες, πρωτότυπες κατασκευές και ζωγραφιές χριστουγεννιάτικων εικόνων. Εδώ θα φτιάξετε και στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο του σπιτιού σας.

Στο πνεύμα των Χριστουγέννων οι μικροί μας φίλοι και θα διασκεδάσουν με facepainting, δημιουργικές δραστηριότητες και διαδραστικά παιχνίδια. Πινέλα, χρώματα, μαγικές παλέτες, αστερόσκονες και γιορτινά σχέδια, ήρωες και καρικατούρες, όλα είναι εδώ για τις παραμυθένιες σας μεταμορφώσεις.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν στολίδια, θα κάνουν ζωγραφιές για τον Άγιο Βασίλη, θα φτιάξουν κάρτες και φυσικά μπαλονοκατασκευές.

Τα φυσικά χριστουγεννιάτικα έλατα που βρίσκονται διάσπαρτα στολισμένα στον χώρο της «Ευχούπολης» διατέθηκαν στα δημοτικά σχολεία. Το κάθε σχολείο συμμετέχοντας ενεργά στον στολισμό της πόλης, υιοθέτησε το δικό του δεντράκι. Θα στολιστεί από τους μαθητές του, με δικά τους στολίδια, επιμέλεια και αγάπη.Με το πέρας των εορτών θα το παραλάβουν και θα το φυτέψουν στην αυλή ή στον κήπο του σχολείου, φροντίζοντας παράλληλα την ανάπτυξή του. Με την δράση αυτή θέλουμε να δώσουμε ένα δεύτερο μήνυμα στα παιδιά που αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και την οικολογική συνείδηση, συμβάλλοντας στην περιβαλλοντική εκπαίδευση.

Ωράριο λειτουργίας:

– 5, 7, 9, 10 Δεκεμβρίου από τις 16:30-20:30

– 11, 12 Δεκεμβρίου 11:00-14:00 πρωί και 16:30-20:30 βράδυ

Όλες οι δραστηριότητες είναι δωρεάν.

Όλο το προσωπικό της Ευχούπολης διαθέτει το απαιτούμενο πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων λόγω της πανδημίας Covid-19 όπως αυτά ορίζονται από τον ΕΟΔΥ είναι υποχρεωτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια