GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Το ΒΟΣΚΟΤΟΠΙ ξανά στο προσκήνιο! Φωτογραφική εισήγηση του Δήμαρχου Τσέπελη στην Οικονομική Επιτροπή, την ψήφισε κι ο Παπαχρόνης!

  -Μεθοδεύεται από τον Δήμαρχο Τσέπελη με τη στήριξη πολιτικού από τα Τρίκαλα, το  μεγαλύτερο ΣΚΑΝΔΑΛΟ στην ιστορία του Δήμου Ξάνθης

 


-Μεθοδεύεται από τον Δήμαρχο Τσέπελη με τη στήριξη πολιτικού από τα Τρίκαλα, το  μεγαλύτερο ΣΚΑΝΔΑΛΟ στην ιστορία του Δήμου Ξάνθης

-ΠΑΡΑ ΤΟ «ΧΑΣΤΟΥΚΙ» ΤΟΥ ΜΠΑΝΤΙΚΟΥ! 

-Η περιοχή Πετρελαιοαποθηκών δεν πληροί τις προϋποθέσεις ασφάλειας γιατί είναι δίπλα στις γραμμές του τρένου! Υπήρχε σχολείο στη περιοχή παλαιότερα που έκλεισε γιατί δεν πήγαιναν τα παιδιά».

ΞΑΝΑ στο προσκήνιο χθες το περιβόητο «υποθηκευμένο» (απο την Τράπεζα Πειραιώς) ΒΟΣΚΟΤΟΠΙ του Στάμου Τριμίτζιου (δυο ακίνητα) στο οποίο «εμπλέκεται» σύμφωνα με πληροφορίες και πολιτικός από τα Τρίκαλα, αφού χθες η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Δήμου Ξάνθης με την ψήφο μάλιστα και πάλι του Παπαχρόνη των «4», πέρασε την εισήγηση του Δήμαρχου Τσέπελη!!!

Αν για παράδειγμα προσέξει κανείς την ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ εισήγηση του Δημάρχου Ξάνθης Μ. Τσέπελη:

1.Δεν έχει συσταθεί ΕΠΙΤΡΟΠΗ καταλληλότητας

2.Δεν υπάρχει Επιτροπή Δημοπρασιών βάσει Νόμου

3.Και δεν έχει ληφθεί υπόψη–το κυριότερο!!- η εισήγηση του Διευθυντή της Περιφερειακής Εκπαίδευσης  ΑΜΘ κ.Μπαντίκου ο οποίος όχι μόνο ΔΙΕΨΕΥΣΕ τους Φανυράκη- Τσέπελη που τον εμφάνιζαν να ... συναινεί, αλλά με δηλώσεις του σε φιλικό έντυπο του Δημάρχου επί λέξει ξεκαθάρισε  ότι «Η περιοχή Πετρελαιοαποθηκών δεν πληροί τις προϋποθέσεις ασφάλειας γιατί είναι δίπλα στις γραμμές του τρένου!

Υπήρχε σχολείο στη περιοχή παλαιότερα που έκλεισε γιατί δεν πήγαιναν τα παιδιά»!!!!! ", είπε χαρακτηριστικά.

Στην ουσία δηλαδή ο Δήμαρχος Τσέπελης  δεν ενδιαφέρεται φυσικά να χτίσει κάποιο σχολείο, όσο να "σώσει" οικονομικά τον μεγαλοεργολάβο Στάμο Τριμίτζιο που τον στήριξε προεκλογικά, προκειμένου πουλώντας τα συγκεκριμένα οικόπεδα, να κτίσει άλλο -επίσης υποθηκευμένο όπως λένε οι πληροφορίες- οικόπεδο επί της οδού Τσιμισκή για να το κάνει πολυκατοικία!!


Ενώ λοιπόν δεν έχει συσταθεί Επιτροπή Καταλληλότητας για την περιοχή και τα οικόπεδα της  Πετρελαιοαποθηκών και το ΥΠΕΞ καθαρά είναι ΚΑΤΑ της ανέγερσης σχολείου στη συγκεκριμένη περιοχή, ο Δήμαρχος  Τσέπελης προχωράει πλέον στην προκήρυξη  ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ, για να ευνοήσει» σκανδαλωδώς τον εκ Τρικάλων μεγαοεργολάβο Στάμο Τριμίτζιο ο οποίος «ποντάρει» στα λεφτά αυτά, για να αναγείρει...πολυκατοικία στο οικόπεδο που κατέχει στην οδό Τσιμισκή!!!!

Διαβάστε τι αναφέρει μεταξύ άλλων στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Τσέπελης για την περιβόητη δημοπρασία του (των) οικοπέων που θα περάσει φυσικά και από το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης μετά τη χθεσινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξάνθης:

8. Να είναι ελεύθερο (παντός εν γένει εμπραγμάτου βάρους) νομικών βαρών η διεκδικήσεων (υποθήκες, προσημειώσεις, κατασχέσεις κ.λ.π.) και γενικά οποιασδήποτε άλλης πράξης που επηρεάζει την νομική κατάσταση ενός ακινήτου.

Σε περίπτωση που υφίστανται νομικά βάρη ή διεκδικήσεις (υποθήκες, προσημειώσεις, κατασχέσεις κ.λ.π.) τα ακίνητα γίνονται δεκτά με προσκόμιση υπεύθυνης δήλωσης (!!!) κατά την οποία αναγράφεται ότι θα εξαλειφθούν τα εμπράγματα βάρη, με έξοδα του μειοδότη, εντός δέκα (10) ημερών από την ημέρα της δημοπρασίας και σε κάθε περίπτωση μέχρι την κατακύρωση του αποτελέσματος από την Οικονομική Επιτροπή, ώστε τα ακίνητα να μεταβιβαστούν στον Δήμο ελεύθερα εμπραγμάτων βαρών.

9./ Να μην υπάγεται στις διατάξεις του Ν. 1337/83 περί εισφοράς σε γη και χρήμα.

10. Να μην είναι δασική έκταση και να μην υπάρχουν δέντρα που προστατεύονται από τη δασική νομοθεσία.

11. Να είναι άμεσα προσβάσιμο/από το οδικό δίκτυο της πόλης.

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΟΥ ΜΠΑΚΙΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΜΑΧΗΤΗΣ» ΣΤΙΣ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021


«ΧΑΣΤΟΥΚΙ» Μπαντίκου!... για το «βοσκοτόπι» του Τριμίντζιου! ΟΧΙ σε σχολείο εκτός Δροσερού. Εισαγγελέας για τους "21";

-Ο Διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης αδειάζει Τσέπελη - Φανουράκη!

«Το οικόπεδο του ΙΝΕΔΙΜ πληροί τις προϋποθέσεις για άδεια για σχολική χρήση» Πως σχολίασε ο Φάνης Παπαδάκης.

-ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΟΙ «21», ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ!!!

Η περιοχή Πετρελαιοαποθηκών δεν πληροί τις προϋποθέσεις ασφάλειας γιατί είναι δίπλα στις γραμμές του τρένου! Υπήρχε σχολείο στη περιοχή παλαιότερα που έκλεισε γιατί δεν πήγαιναν τα παιδιά».

Και πριν αλέκτωρ λαλήσει, πλήρης δικαίωση του «Μαχητή» και μάλιστα με αποκαλυπτική συνέντευξη του διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κώστα Μπαντίκου σε...»φιλικό» έντυπο του Τσέπελη!!!!

Απίστευτο κι όμως αληθινό!!!

Πρόκειται κυριολεκτικά για «χαστούκι» όχι μόνο στους «εισηγητές» αγοράς των οικοπέδων της Πετρελαιοαποθηκών αλλά και τους...»21» που τελικά όπως αποδεικνύεται, έβλαψαν και το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, προκειμένου να εξυπηρετήσουν το «βοσκοτόπι» του μεγαλοεργολάβου Στάμου Τριμίτζιου.

Μάλιστα ο Διευθυντής  Περιφερειακής Εκπαίδευσης προχωράει κι ένα «βήμα» παραπάνω, αφού εκτός από την τεράστια ΔΙΑΦΟΡΑ απόψεων με την περίφημη «εισήγηση» του Δήμαρχου Τσέπελη  στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, που ωστόσο τελικά έκανε...ο αντ’ αυτού αντιδήμαρχος Μανώλης Φανουράκης!!!

(σ.σ. Μπορεί να μας εξηγήσει ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Μπούτος που γίνεται να εμφανίζεται ο  Δήμαρχος Τσέπελης ως...εισηγητής, αλλά τελικά την εισήγηση να κάνει ο Φανουράκης και μάλιστα να «αλλοιώνει» εντελώς την ΘΕΣΗ του Υπουργείου Παιδείας (αλλά και του ΥΠΕΞ...) που επιμένουν σε σχολείο μέσα στο Δροσερό;;;)

Και το χαστούκι του διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κώστα Μπαντίκου ολοκληρώνεται με τη φράση:

«Η περιοχή Πετρελαιοαποθηκών δεν πληροί τις προϋποθέσεις ασφάλειας γιατί είναι δίπλα στις γραμμές του τρένου! Υπήρχε σχολείο στη περιοχή παλαιότερα που έκλεισε γιατί δεν πήγαιναν τα παιδιά».

-Απλά ρωτάμε μετά και την καθαρή θέση του που εκφράζει ευθέως ο διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κώστας Μπαντίκος, «ξεδοντιάζοντας» στην κυριολεξία αυτούς που «βάλθηκαν» να εξ-υπηρετήσουν τα συμφέροντα του μεγαλοεργολάβου Τριμίτζιου!!

-ΕΝΑΣ Εισαγγελέας για τον Δήμαρχο  Τσέπελη αλλά και τους «21» δημοτικούς συμβούλους που ψήφισαν το θέμα της «αγοράς οικοπέδων για σχολείο στο Δροσερό στην περιοχή....Πετρελαιοαποθηκών, όχι για να υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον ή τα συμφέροντα του Δήμου Ξάνθης αλλά τα συμφέροντα του επιχειρηματία;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΝΑΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΣΕΠΕΛΗ «ΕΜΠΡΟΣ» (Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021)

Διάσταση απόψεων διαπιστώνεται μεταξύ του Δήμου Ξάνθης και της Περιφερειακής Διεύθυνσης  Εκπαίδευσης στο θέμα που ανέκυψε με την αγορά οικοπέδου στην περιοχή Πετρελαιοαποθηκών για ανέγερση Γυμνασίου. Υπενθυμίζουμε ότι απ’ την πλευρά της η δημοτική αρχή στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου συζητήθηκε το θέμα, απέδωσε την ευθύνη για την προτεραιότητα που δίνεται στη ανέγερση Γυμνασίου έναντι δημοτικού σχολείου στο υπουργείο κατόπιν αιτήματος της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης,  επισημαίνοντας ότι ο δήμος επεδίωκε την ανέγερση δημοτικού και γυμνασίου, αναγνωρίζοντας κυρίως την αναγκαιότητα να δοθεί προτεραιότητα στο δημοτικό που έχει έλλειψη χώρου και ότι οδηγήθηκε σ’ αυτή την επιλογή μετά από παρέμβαση της περιφερειακής διεύθυνσης.  Απ’ την πλευρά του ο περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνος Μπαντίκος που μίλησε στο «Ε» για το θέμα δίνει διαφορετική διάσταση.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση εκπαίδευσης είπε «Όχι»  για δημοτικό εκτός οικισμού Δροσερού

Συγκεκριμένα, όπως μας είπε ο δήμος Ξάνθης όντως ζήτησε την γνωμοδότηση για ανέγερση σχολικής μονάδας που θα περιλαμβάνει Δημοτικό και Γυμνάσιο στην περιοχή των Πετρελαιαποθηκών:

«Απαντήσαμε πως δεν είναι πρακτικό τα παιδιά του δημοτικού του Δροσερού να βγαίνουν από τον οικισμό. Είναι ήδη ελλιπής η φοίτηση καθώς η σχολική διαρροή είναι μεγάλη στα σχολεία εντός του οικισμού, πόσο δε μάλλον αν  χρειαστεί να διανύουν και μια απόσταση. Επιπλέον θεωρήσαμε  ότι η περιοχή δεν πληροί τις προϋποθέσεις ασφάλειας γιατί είναι δίπλα στις γραμμές του τρένου και επιπλέον αναφέραμε και ότι υπήρχε σχολείο στη περιοχή παλαιότερα που έκλεισε γιατί δεν πήγαιναν τα παιδιά».

Ναι σε γυμνάσιο αλλά και για όλη την ευρύτερη περιοχή

Σ΄ ότι αφορά το Γυμνάσιο: «Δεν είπαμε ότι προκρίνουμε το Γυμνάσιο ούτε θέσαμε θέμα μεταστέγασης του 8ου Γυμνασίου. Όλες μας οι προσπάθειες είναι να παρέχουμε σύγχρονες κτηριακές υποδομές και στο πλαίσιο αυτό  γνωμοδοτήσαμε θετικά για Γυμνάσιο αλλά όχι μόνο για παιδιά από το Δροσερό αλλά από την  ευρύτερη περιοχή της Λ. Στρατού. Παράλληλα για το θέμα του Δημοτικού επειδή γνωρίζουμε την αναγκαιότητα προτείναμε την παραχώρηση του ακινήτου και του κτηρίου που περιήλθε στην κυριότητα του ΙΝΕΔΙΜ ωστόσο δεν λάβαμε απάντηση από τον δήμο».

Κ. Μπαντίκος, Διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης: «Το οικόπεδο του ΙΝΕΔΙΜ πληροί τις προϋποθέσεις για άδεια για σχολική χρήση στο Δροσερό»

Υπενθυμίζουμε ότι για το ζήτημα αυτό η δημοτική αρχή πρόβαλλε το επιχείρημα ότι για το εν λόγω ακίνητο υπάρχει κώλυμα καθώς είναι εντός του οικισμού του Δροσερού, ο οποίος είναι εκτός σχεδίου πόλης και μόνο κατά παρέκκλιση του νόμου θα μπορεί να ανεγερθεί σχολείο αλλά αυτό είναι ένα θέμα που θα το αποφασίσει το υπουργείο. Ο κ. Μπαντίκος όμως διατύπωσε διαφορετική άποψη:

«Γνωρίζω ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για να εκδοθούν οι σχετικές άδειες. Σε διαφορετική περίπτωση το ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν θα το παραχωρούσε στον δήμο το οικόπεδο για σχολική χρήση».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια