GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αυξημένη ζήτηση στην αγορά αμνοεριφίων ενόψει Χριστουγέννων

  Δημήτριος Ψεμματάς:

 


Δημήτριος Ψεμματάς:

«Δυστυχώς, ενώ οι παραγωγοί δίνουν σε χαμηλές τιμές τα αμνοερίφια, οι καταναλωτές τα αγοράζουν σε τσιμπημένες τιμές…»

  Αυξημένη είναι η ζήτηση στην αγορά των αμνοεριφίων για την χριστουγεννιάτικη περίοδο, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ξάνθης, κύριος Δημήτριος Ψεμματάς, καταγγέλλοντας, ωστόσο, τους εμπόρους για πρακτικές που δεν ευνοούν τον κλάδο, καθώς κατάφεραν, για άλλη μια φορά, με πρόσχημα ότι φέτος τα πράγματα θα κινηθούν υποτονικά, να ρίξουν τις τιμές στο συγκεκριμένο είδος κρέατος.

  «Ενώ, ξεκινήσαμε δυναμικά, όσον αφορά την αγορά των αμνοεριφίων στην Ξάνθη και μάλιστα σε καλές τιμές, πριν από δέκα ημέρες περίπου, για κάποιον παράξενο λόγο, οι μεγαλέμποροι σταμάτησαν να αγοράζουν αμνοερίφια, υποστηρίζοντας την άποψη ότι, φέτος η προτίμηση των καταναλωτών θα πέσει σε άλλα είδη κρέατος, όπως γαλοπούλα και χοιρινό. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης να δημιουργηθούν ελλείψεις στα τοπικά κρεοπωλεία και να υπάρχει μεγάλη ζήτηση. Ήταν προφανώς ένα άλλο τέχνασμα για να ρίξουν την τιμή στα αμνοερίφια. Δυστυχώς, όμως, ενώ τα δίνουμε σε χαμηλές τιμές, οι καταναλωτές τα αγοράζουν σε τσιμπημένες τιμές…» αναφέρει ο κ. Δημ. Ψεμματάς.

  Από εκεί και πέρα, ευχάριστο είναι το γεγονός, όπως ο ίδιος συμπληρώνει, που υπάρχει ικανοποιητική κίνηση στην χοιροτροφία του νομού για την τρέχουσα χρονική περίοδο.

  «Ο κλάδος των χοιροτρόφων έχει πληγεί σημαντικά το προηγούμενο διάστημα. Είναι σημαντικό για τους παραγωγούς του κλάδου που υπάρχει αύξηση της ζήτησης για τις ημέρες των Χριστουγέννων, προκειμένου να καλύψουν κάποιες από τις ανάγκες τους…» τονίζει ο κ. Δημ. Ψεμματάς.

  Και συνεχίζει, αναφερόμενος στη δυναμική της ντόπιας κρεαταγοράς, «δυστυχώς, γίνονται πολλές εισαγωγές κρέατος από άλλες χώρες, δημιουργώντας έτσι δυσκολίες επιβίωσης στις ντόπιες μονάδες παραγωγής. Είναι γεγονός ότι ο κλάδος βάλλεται από παντού. Θεωρώ, όμως, πως ο κλάδος έχει πολλές προοπτικές ανάπτυξης, εάν το κράτος σκύψει στα προβλήματά του και ενισχύσει τους Έλληνες παραγωγούς. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα ντόπια κρέατα είναι αγνά και ποιοτικά. Αυτά έχουν μάθει να εμπιστεύονται τόσα χρόνια οι καταναλωτές κι αυτά προτιμούν για το οικογενειακό τους τραπέζι είτε έχουμε Χριστούγεννα, είτε Πάσχα…» όπως καταλήγει ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια