GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σ. Μελισσοπουλος: Η Ξάνθη απαιτεί ανάπτυξη και σοβαρότητα!

Ο φόρτος εργασίας των περασμένων μηνών κράτησε μακριά από την Όμορφη πόλη, τον επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου «Ξάνθη για Όλους», Σάββα ...


Με αφορμή όμως την τελευταία σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία της διοργάνωσης από το Ελληνικό Δίκτυο Δήμων με Ποτάμια διημερίδας που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο στην Ξάνθη, ο κ. Μελισσόπουλος μίλησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή και στον Τηλέμαχο Αρναούτογλου, για το Δίκτυο, αλλά και για τη λειτουργία του Δήμου, το εθνικό σύστημα υγείας και τις προοπτικές που η περιοχή μας έχει, αλλά παραμένουν ανεκμετάλλευτες εξαιτίας της έλλειψης προγραμματισμού.

Ακούστε τον κ. Σάββα Μελισσόπουλο

Η συζήτηση ξεκίνησε, ωστόσο, με την ιδιότητά του, ως εκπαιδευτικού.

Ο κ. Μελισσόπουλος θέλησε να συγχαρεί «τον εκπαιδευτικό πλούτο» της περιοχής μας για τις προσπάθειες που έκανε όλο αυτό το διάστημα στην περίοδο της πανδημίας και συνεχίζει να κάνει, παίρνοντας αφορμή από τις ραδιοφωνικές χριστουγεννιάτικες ευχές που στέλνουν τα παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, μέσα από τη συχνότητα του Δημοτικού Ραδιοφώνου.

«Τα σχολεία κρατήθηκαν “ανοιχτά”, εξαιτίας της προσπάθειας που έκαναν κατά κύριο λόγο οι εκπαιδευτικοί, που υποστήριξαν τόσο την εκπαιδευτική διαδικασία, όσο και την ψυχολογική κατάσταση ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας, κατά την περίοδο του λοκντάουν, αλλά και στη συνέχεια», τόνισε και συνεχάρη την Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κα Στυλιανίδου, ενώ αναφέρθηκε και στα υψηλά στάνταρς που έχει θέσει το Υπουργείο Παιδείας, κατά την περίοδο της πανδημίας, τα οποία, όπως είπε, οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν με συνεχή σεμινάρια και κατάρτιση.

Ως εκπρόσωπος του Δήμου Ξάνθης, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 2019, ο κ. Μελισσόπουλος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται με το Δίκτυο, ώστε να αναδειχθεί η οικονομική, κοινωνική, αισθητική και πολιτιστική ανάδειξη των Δήμων, στα όρια, των οποίων, διαρρέουν ποτάμια, με στόχο την ανάπτυξή τους. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι πέρα από ημερίδες και συγκεντρώσεις, το ζητούμενο είναι τα αποτελέσματα που κάθε δράση φέρνει. «Το Δίκτυο είναι ένα αναπτυξιακό εργαλείο και θα πρέπει να δώσει αποτελέσματα», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι η αξιοποίησή τους πρέπει να συνδέεται άμεσα με την επιχειρηματικότητα, ενώ έδωσε και τη διάσταση της διπλωματίας των ποταμιών, σε συνεργασία με δήμους άλλων χωρών.

Σε ό,τι αφορά την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής μας, τόνισε ότι η φιλοσοφία των έργων και των δράσεων έχει μείνει στην περασμένη 20ετία κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα «να βλέπουμε μια στασιμότητα σε όλα τα επίπεδα», προσθέτοντας ότι τα τεράστια προβλήματα που συσσωρεύονται και έχουν αναδειχθεί τώρα, στην περίοδο της πανδημίας, όπως είναι το νοσοκομείο, η τοπική οικονομία, η καθαριότητα, η έλλειψη πολιτιστικών προϊόντων, αλλά και οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού που δεν αξιοποιούνται στην περιοχή μας έχουν όλα έναν κοινό παρονομαστή.  «Όλο το πολιτικό προσωπικό θα πρέπει να συνεργάζεται να βρίσκει τρόπους για να λύνει προβλήματα», τόνισε, επισημαίνοντας, ότι «ο Δήμαρχος, έχει ένα θεσμικό εκτόπισμα και τη δυνατότητα να αναλάβει πρωτοβουλίες».

Επισήμανε την έλλειψη σχεδιασμού και προγραμματισμού, με αποτέλεσμα, όπως είπε, να «τρέχουμε πίσω από μια καλή ιδέα». Ο κ. Μελισσόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη εξέλιξης των εμβληματικών πολιτιστικών εκδηλώσεων της πόλης μας, «με στόχο τη διεύρυνση των τουριστικών περιόδων για τον Δήμο Ξάνθης».

Ανέφερε ότι η υποβάθμιση των υπηρεσιών προκαλεί σημαντικά προβλήματα στην εικόνα της πόλης. «Αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχουμε διαμορφώσει τις συνθήκες ανάπτυξης κι αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα», σχολίασε.

Σχετικά με το νοσοκομείο Ξάνθης, επανέλαβε το «παράδειγμα Δράμας» που ο δήμος επιδοτεί το ενοίκιο στέγης στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που επιλέγει το νοσηλευτικό ίδρυμα της περιοχής και υπογράμμισε ότι ένας δήμαρχος έχει τη θεσμική δυνατότητα να λαμβάνει αντίστοιχες πρωτοβουλίες παρακάμπτοντας νόμιμα τις διαδικασίες ή ακόμα ζητώντας την ψήφιση αντίστοιχων νόμων. «Την περίοδο της πανδημίας χάσαμε πολλούς ανθρώπους και σήμερα προσπαθούμε να σώσουμε ό,τι μπορούμε. Δεν έχουμε κανένα άλλο δρόμο από το να συνεργαστούμε όλοι μαζί για να επιλύσουμε το πρόβλημα αυτό. Πρέπει να βρεθούν λύσεις να ξεπεράσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ξάνθη για Όλους» επισήμανε ότι οι πολίτες ζητούν λύσεις και στην περιοχή μας. «Τόσο σε δημοτικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο κάποιων υπηρεσιών, δε δίνονται λύσεις, με αποτέλεσμα να φθίνει γενικότερα όλη η λειτουργία και να αλλοιώνεται η εικόνα της πόλης προς τα έξω» και υπογράμμισε ότι «Θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι αυτός ο κόσμος απαιτεί από μας να πάρουμε πρωτοβουλίες ώστε να σωθεί το οικείο του πρόσωπο, το παιδί του να μη μεταναστεύσει με όλη του την οικογένεια στο εξωτερικό, ο ελεύθερος επαγγελματίας να στηριχθεί. Κι αυτή η βοήθεια θα πρέπει να γίνεται με σχέδιο και όραμα».

Ο κ. Μελισσόπουλος ευχήθηκε για τις γιορτές «κουράγιο και προσοχή», προσθέτοντας ότι «Αυτή η περίοδος είναι η πιο κρίσιμη, τώρα πρέπει να προστατευθούμε όλοι, δε χρειάζονται περιττές συγκεντρώσεις, ας κάνουμε με οικογενειακό τρόπο τις γιορτές μας, με αγάπη και με την ελπίδα ότι θα ξεπεράσουμε την πανδημία, χωρίς άλλες απώλειες».


Δεν υπάρχουν σχόλια