GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πρόσωπο με πρόσωπο ελληνική και τουρκική ακταιωρός στα Ιμια! (Βίντεο)

 

 

Οπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ελληνική και τουρκική ακταιωρός ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο, στην περιοχή των Ιμίων, παρουσία και ελληνικών αλιευτικών πλοίων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της SÖZCÜ, ελληνικά αλιευτικά και ένα σκάφος του Λιμενικού, που προσπαθούσαν προσεγγίσουν τα Ίμια από την Κάλυμνο, εμπόδισαν σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής που περιπολούσε στην περιοχή σήμερα το μεσημέρι.

Πάντα σύμφωνα με το τουρκικό σάιτ, έγιναν προειδοποιήσεις προς τους ψαράδες και το σκάφος του Λιμενικού, και τους ζητήθηκε να μην πλησιάσουν τις βραχονησίδες.

Λέγεται ότι δημιουργήθηκε ένταση στο σημείο μεταξύ των ωρών 3 και 4 (το μεσημέρι), όταν τα ελληνικά αλιευτικά πλησίασαν σε απόσταση 20 μέτρων από την τουρκική ακτοφυλακή, ενώ τα σκάφη των δύο χωρών έρχονταν κατά διαστήματα μύτη με μύτη σε απόσταση 10 μέτρων.

Σχετικά με περιστατικό στα Ίμια, από ελληνικής πλευράς και συγκεκριμένα από πηγές του Λιμενικού, έγιναν γνωστά τα εξής:

Μετά από λίγο εμφανίστηκε τουρκική ακταιωρός που άρχισε να κινείται στην ίδια περιοχή με σειρήνα. Δεν τους έσκισε δίχτυα ή κάτι άλλο.

Το σκάφος του ελληνικού Λιμενικού πλησίασε το τουρκικό και μετά από λίγο το τουρκικό ανέκρουσε πρύμναν και απομακρύνθηκε.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το περιστατικό εντάσσεται στον «πόλεμο της τσιπούρας», που επιχειρούν να κάνουν οι γείτονες στην συγκεκριμένη περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια