GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ: Η Αλεξανδρούπολη λιμάνι εισόδου στην Ευρώπη! Με διορισμό οι Μουφτήδες Θράκης

  -«Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης υπηρετεί με την πιο καθαρή έννοια το εθνικό συμφέρον», είπε ο Υπουργός Εξωτερικών

 


-ΜΕ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΟΙ ΜΟΥΦΤΗΔΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ! ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

*Κοινό γεύμα με τους 4 Μητροπολίτες της Θράκης και τους 3 Νόμιμους Μουφτήδες με μήνυμα σε Άγκυρα, Τουρκικό  Προξενείο και....Ντόρα!!!!


«Τον Μάρτιο του 2020 ο Έβρος και συνολικά η Θράκη έγιναν το πρότυπο της αντίστασης κατά των νέων, υβριδικών μορφών αποσταθεροποίησης της Ελλάδας και της Ευρώπης συνολικά μέσω της εργαλειοποίησης του προσφυγικού- μεταναστευτικού».

Αυτό ήταν ένα από το μηνύματα που έστειλε ο Νίκος Δένδιας από την Αλεξανδρούπολη, τονίζοντας παράλληλα ότι η Ευρώπη ως χώρος δικαίου, αλληλεγγύης και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ξεκινά από εδώ, από την ακριτική Ελλάδα.



Ως γεωπολιτική σταθερά, η οποία μετά και την ανανέωση της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας υπηρετεί πάνω από όλα τα εθνικά συμφέροντα. Ως εμπορικό και οικονομικό σταυροδρόμι για την κεντρική και ανατολική Ευρώπη. Και ως ενεργειακός κόμβος μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Ο Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε το στρατιωτικό φυλάκιο των Πλαγιών, μόλις 1,5 χιλιόμετρο μακριά από τον ποταμό Έβρο, όπου και ενημερώθηκε από τον διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού για επιχειρησιακά και αμυντικά θέματα.



«Είναι μεγάλη μου χαρά σήμερα που βρίσκομαι εδώ στη Θράκη, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Καταρχήν, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την ελληνική κυβέρνηση, για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά συνολικά και για τη θρακιώτικη κοινωνία, και για την ελληνική κοινωνία.

Είχαμε από την αρχή, από το 2019, τρεις κατευθυντήριους άξονες. Ο πρώτος είναι ο αμυντικός άξονας. Αυτός, νομίζω, με τις δύο Συμφωνίες που υπογράψαμε με τις ΗΠΑ, την MDCA και την τροποποιητική της, υπηρετείται απολύτως. Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει μπει μέσα στους σχεδιασμούς, και υπηρετεί με τον τρόπο αυτό, με την πιο καθαρή έννοια, το ελληνικό, το εθνικό συμφέρον.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει το εμπορικό, το οικονομικό κομμάτι. Αυτό το λιμάνι θα εξελιχθεί, θα γίνει ένα λιμάνι εισόδου στην Κεντρική και στην Ανατολική Ευρώπη, και θα παίξει έναν πολύ μεγάλο ρόλο για την πόλη και την περιοχή στα χρόνια που έρχονται.

Και το τρίτο, καθόλου μικρότερο, είναι το ενεργειακό. Το υγροποιημένο αέριο, ο νέος σταθμός ο οποίος θα φτιαχτεί λίγα μίλια από εδώ, και η διασύνδεση με τον ΤΑΡ, θα οδηγήσει στο να γίνει η Αλεξανδρούπολη, στο να γίνει η Θράκη, ένας νέος ενεργειακός κόμβος. Και όλο αυτό συνολικά υπηρετεί το νέο όραμα για την πατρίδα μας. Διασυνδεδεμένη, αμυντικά ισχυρή, κυρίαρχη, με ένα λαμπρό οικονομικό μέλλον σε μια ακμάζουσα Ευρώπη».

ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ ΤΟΥ ΔΕΝΔΙΑ



Κοινό δείπνο Δένδια με Μητροπολίτες και Μουφτήδες Θράκης, μήνυμα σε Ντόρα και Άγκυρα! Με διορισμό οι... Μουφτήδες!

ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ότι με μία κίνηση υψηλού συμβολισμού ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, παρέθεσε κοινό δείπνο στους τέσσερις Μητροπολίτες και στους τρεις τοποτηρητές Μουφτήδες της Θράκης στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, στην Αλεξανδρούπολη, στέλνοντας μήνυμα σε Άγκυρα αλλά και....Ντόρα και Διακομματική, ότι «θα συνεχίσουν να διορίζονται οι Μουφτήδες της Θράκης»!



Το μήνυμα που εκπέμπεται είναι πως η Θράκη είναι ένα παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων, αλληλοσεβασμού και ενότητας.

Στο δείπνο πήραν μέρος οι μητροπολίτες Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνός και οι τοποτηρητές μουφτήδες Ξάνθης Μπιλάλ Καρά Χαλήλ, Κομοτηνής Τζιχάτ Χαλήλ και Διδυμοτείχου Χανσά Οσμάν.

Στο Εθνολογικό Μουσείο τον Υπουργό Εξωτερικών υποδέχθηκε η ιδρύτρια του Αγγέλα Γιαννακίδου, η οποία τον ξενάγησε.

Το Εθνολογικό Μουσείο λειτουργεί από το 2002 και μέσα από τα εκθέματά του οι επισκέπτες αποκτούν εικόνα για την παραδοσιακή ζωή στη Θράκη από το τέλος του 17ου αιώνα μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα.

Στην αρχή του δείπνου οι Μητροπολίτες και οι Τοποτηρητές Μουφτήδες ευχήθηκαν στον κ. Δένδια «χρόνια πολλά» για την ονομαστική του εορτή πριν λίγες μέρες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια