GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στις προτεραιότητες των σιδηροδρομικών έργων η σύνδεση των λιμανιών Αλεξανδρούπολης και Καβάλας

  Στα έργα που υλοποιεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στο Λεκανοπέδιο και αναμένεται να αναβαθμίσουν την καθημερινότητα των πολιτών σε...

 Στα έργα που υλοποιεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στο Λεκανοπέδιο και αναμένεται να αναβαθμίσουν την καθημερινότητα των πολιτών σε Αττική, Αθήνα και Πειραιά αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, σε συνέντευξή του καθώς και στα μεγάλα σιδηροδρομικά έργα σε όλη τη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στα σιδηροδρομικά έργα ύψους 4 δισ., ο κ. Καραγιάννης τόνισε: «Εξαρχής επισημάναμε ότι έπρεπε να συνδεθούν όλα τα λιμάνια με τον σιδηρόδρομο. Η Πάτρα, η Θεσσαλονίκη, η Αλεξανδρούπολη, η Καβάλα, το Λαύριο, και η Ραφήνα».

«Οι επενδυτές που θέλουν να έρθουν στη χώρα μας το πρώτο πράγμα που διερευνούν είναι αν υπάρχουν εμπορευματικές μεταφορές. Αν, δηλαδή, μπορούν τα εμπορεύματά τους να έρθουν με τα πλοία στο λιμάνι και με τα τρένα να μεταφερθούν στα εμπορευματικά κέντρα, στα logistics centers», είπε ο Υφυπουργός Υποδομών και συνέχισε: «Τα έργα των σιδηροδρόμων ήταν σπασμένα.

Στην υποδομή, στην επιδομή, στη σηματοδότηση και στην ηλεκτροδότηση. Η Κυβέρνησή μας είπε το απλό: Όλα τα έργα, έτοιμα, παραδομένα από έναν (turn key), με κεντρικό σχεδιασμό. Αυτός είναι ένας διαφορετικός τρόπος αντίληψης, στο πώς θα παράγονται πλέον και τα δημόσια έργα και τα σιδηροδρομικά που είναι πάρα πολύ σημαντικά για τη χώρα μας».



Δεν υπάρχουν σχόλια