GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Καβάλα: Έληξε η κατάληψη των εγκαταστάσεων του Πρίνου μετά από παρέμβαση της Αστυνομίας

Με την παρέμβαση της Αστυνομίας έπειτα από ενημέρωση και των εισαγγελικών αρχών της Καβάλας, έληξε το πρωί της Τρίτης η κατάληψη των εγκατασ...


Με την παρέμβαση της Αστυνομίας έπειτα από ενημέρωση και των εισαγγελικών αρχών της Καβάλας, έληξε το πρωί της Τρίτης η κατάληψη των εγκαταστάσεων του Πρίνου από μέλη του Σωματείου των εργαζομένων και η διοίκηση της Energean έχει εγκατασταθεί πλέον στα γραφεία της.

Η επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν έχουν ως εξής:

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώνεται ότι την 20-12-2021 και ώρα 14:00, εκπρόσωπος της εταιρείας ENERGEAN KAVALA κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας για Έκθεση σε Κίνδυνο, Ψευδή Καταμήνυση και Συκοφαντική Δυσφήμηση κατά του προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων της εν λόγω εταιρείας. Παράλληλα ζήτησαν και τη συνδρομή της Αστυνομίας για τους επιτραπεί η είσοδος στον χώρο των εγκαταστάσεων. 

Κατά τη διάρκεια της  αστυνομικής επιχείρησης για την οποία ήταν ενήμερη καθ’ όλη την διάρκειά της η οικεία εισαγγελική αρχή, οι αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν από τρία σημεία εντός των εγκαταστάσεων ENERGEAN KAVALA, μέσα στις οποίες ήταν συγκεντρωμένοι περίπου εκατόν είκοσι (120) εργαζόμενοι, οι οποίοι επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών με δύο (2) πυροσβεστικά οχήματα κάνοντας χρήση νερού και αφρού, ενώ κάποιοι εξ αυτών πετούσαν πέτρες και μπουλόνια με χρήση αυτοσχέδιων σφενδόνων. Επιπλέον προέβησαν σε σκοπούμενη διαρροή υδρόθειου το οποίο είναι επικίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή και δημόσια υγεία.

Συνελήφθησαν συνολικά δέκα (10) άτομα, ενώ πολλοί εξ αυτών τράπηκαν σε φυγή.

Συνακόλουθα, πενήντα (50) περίπου συγκεντρωθέντες ανέβηκαν και παραμένουν σε υπερυψωμένο πύργο εντός των εγκαταστάσεων, αρνούμενοι να κατέβουν.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης δεν έγινε χρήση χημικών και δεν τραυματίσθηκε κανένας αστυνομικός ή εργαζόμενος. Η Πύλη το διοικητήριο και οι λοιποί χώροι του εργοστασίου παραδόθηκαν στη διοίκηση της εταιρίας που βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων.

Ενεργείται προανάκριση εντός των εγκαταστάσεων από το Α.Τ. Καβάλας.




Δεν υπάρχουν σχόλια