GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Με πρόσκληση ΤΣΕΠΕΛΗ ο Τούρκος Πρόξενος Κομοτηνής στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στη Ξάνθη! "Πόντιος Πιλάτος" ο Αυγενάκης!

  -«Πόντιος Πιλάτος» ο Αυγενάκης σιωπά το ΥΠΕΞ, «αδειάζει» ανοιχτά τον Δήμαρχο Ξάνθης η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης, δεν καλέσαμε κανέναν Πρόξ...

 


*Δικαιούται αυτός που τον προσκάλεσε να ασκεί εθνική πολιτική, προσκα- λώντας αποκλειστικά και μόνον τον Τούρκο Πρόξενο σε μια τέτοια δημόσια εκδήλωση, ιδιαιτέρως, αν πρόκειται για τον Δήμαρχο Ξάνθης, κ. Τσέπελη,; 

-ΟΛΗ Η ΚΑΥΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!


*Την στιγμή κατά την οποία οι τουρκικές προκλήσεις απέναντι στην χώρα μας είναι στο έπακρο, με ποιο σκεπτικό εκλήθη ο Τούρκος Πρόξενος της Κομοτηνής, ως επίσημος προσκεκλημένος, καθήμενος, μάλιστα, σε περίοπτη θέση και δίπλα στον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Τσέπελη, στους ανωτέρω αγώνες; Μήπως το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής ήταν αφανής διοργανωτής και δεν γνωστοποιήθηκε το γεγονός δημοσίως;


ΣΤΗ Βουλή των Ελλήνων έφτασαν τελικά οι αποκαλύψεις του «Μαχητή» για τα όσα αντεθνικά σημειώθηκαν στους Βαλκανικούς και Μεσογειακούς αγώνες Πάλης με πρωταγωνιστή τον Δήμαρχο  Τσέπελη, τον Τούρκο Πρόξενο Κομοτηνής και την ακολουθία του, αλλά και τους νεαρούς παλαιστές των Σκοπίων που συμμετείχαν σε αυτό με φόρμες που έγραφαν σκέτο... MAKEDONIA.

Από τη σειρά εγγράφων που σας παραθέτουμε μετά την ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ  και ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, διαπιστώνει τα παρακάτω:




2.Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης λέει ότι «δεν προσκάλεσε αυτή τον Τούρκο Πρόξενο», επιχειρεί όμως να «δικαιολογήσει» την...παρουσία του!!! 

Ισχυριζόμενη ότι κάθονταν με τους...τοπικούς αξιωματούχους, από τους οποίους ωστόσο παρών ήταν ....μόνο ο Δήμαρχος Τσέπελης με την γραμματέα, τους μειονοτικούς αντιδημάρχους του και τον... ελληνοπόντιο αντιδήμαρχο Ξάνθης Στέφανο Ιγιαννίδη!!! (σ.σ. Το φωτογραφικό ρεπορτάζ μιλάει απο μόνο του...)

3.Και το γενικό συμπέρασμα. Όπως είναι γνωστό, ο  Τούρκος Πρόξενος Κομοτηνής, πουθενά δεν πάει ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟΣ!!! Και οφείλει μάλιστα όπου πάει, να ενημερώνει τις Ελληνικές αρχές....

Πήγε λοιπόν και συμμετείχε στην εκδήλωση ως ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ του Δήμαρχου....Iskece Τσέπελη, που φωτογραφήθηκε μόνο με την ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ!!!! 

Πρός άγραν ψήφων!!!

4.Στην ερώτησή της η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ρωτάει επίσης μεταξύ άλλων:

«Την στιγμή κατά την οποία οι τουρκικές προκλήσεις απέναντι στην χώρα μας είναι στο έπακρο, με ποιο σκεπτικό εκλήθη ο Τούρκος Πρόξενος της Κομοτηνής, ως επίσημος προσκεκλημένος, καθήμενος, μάλιστα, σε περίοπτη θέση και δίπλα στον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Τσέπελη, στους ανωτέρω αγώνες; Μήπως το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής ήταν αφανής διοργανωτής και δεν γνωστοποιήθηκε το γεγονός δημοσίως;»

-Η «εύλογη» σιωπή του Επίσημη ΥΠΕΞ φυσικά (Δένδιας), που γνωρίζει την «επικινδυνότητα» του Δημάρχου Τσέπελη και στενές του σχέσεις με το ΤΟΥΡΚΙΚΟ Προξενείο, μιλάει μόνη της.

Το γράψαμε και το είπαμε πολλές φορές. "Ψάξτε" τον Τσέπελη, γιατί η "επικινδυνότητά" του στα Εθνικά θέματα ειδικά είναι γνωσή, αφού για να εκλεγεί, είχε υποσχεθεί στον "Ψευτομουφτή" Ξάνθης ακόμη και....τζαμί στο Δροσερό!!!


Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 04/11/2021

Των:    Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Εξωτερικών

Την κ. Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ:            «Εθνικά, σοβαρά ατοπήματα κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του Βαλκανικού - Μεσογειακού Πρωταθλήματος Πάλης που διεξήχθη στην Ξάνθη»

Κυρία, κύριοι Υπουργοί,

Από την 28η έως και την 31η Οκτωβρίου 2021 διεξήχθη στο «Αμοιρίδειο» κλειστό Γυμναστήριο Ξάνθης το Βαλκανικό – Μεσογειακό Πρωτάθλημα Πάλης (Balkan/Mediterranean Champion ships) με διοργανωτές την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης και τον Δήμο Ξάνθης και με την συμμετοχή πολλών χωρών (Κόσσοβο, Βουλγαρία, Αίγυπτος, Μαρόκο, Σκόπια κλπ.). Και ενώ οι αγώνες ολοκληρώθηκαν, εύλογα ερωτήματα απτόμενα των εθνικών συμφερόντων στον ευαίσθητο θρακικό χώρο προκλήθηκαν κατά την διεξαγωγή τους. Συγκεκριμένα: 

α) Επίσημος προσκεκλημένος και καθήμενος σε πρώτη και περίοπτη θέση ήταν ο Τούρκος Πρόξενος της Κομοτηνής. Για του λόγου το αληθές υπάρχει αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό. 

β) Οι αθλητές των Σκοπίων εμφανίστηκαν στους αγώνες με τα διακριτικά στις φόρμες τους «ΜΚD», κατά παράβαση της επαίσχυντης συμφωνίας των Πρεσπών (επίσης υπάρχει πλήρες φωτογραφικό υλικό). Για αυτήν τους την παρουσία με τα διακριτικά «ΜΚD» δεν υπήρξε ουδεμία αντίδραση από τους διοργανωτές.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Την στιγμή κατά την οποία οι τουρκικές προκλήσεις απέναντι στην χώρα μας είναι στο έπακρο, με ποιό σκεπτικό εκλήθη ο Τούρκος Πρόξενος της Κομοτηνής, ως επίσημος προ-σκεκλημένος, καθήμενος, μάλιστα, σε περίοπτη θέση και δίπλα στον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Τσέπελη, στους ανωτέρω αγώνες; Μήπως το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής ήταν αφα- νής διοργανωτής και δεν γνωστοποιήθηκε το γεγονός δημοσίως;

2. Κατεβλήθη προσπάθεια από τους οργανωτές των ανωτέρω αγώνων να κληθούν και Πρέσβεις ή Πρόξενοι των άλλων συμμετεχόντων στους αγώνες χωρών; Αν ναι, ποιοι προ- σεκλήθησαν και δεν προσήλθαν; Αν όχι, γιατί δεν προσκλήθηκαν, με αποτέλεσμα ο Τούρ- κος Πρόξενος Κομοτηνής να είναι ο μοναδικός παρών, εξασφαλίζοντας την υπερπροβολή του στους ως άνω διεθνείς αγώνες;

3. Η πρόσκληση του Τούρκου Προξένου στους ως άνω αγώνες ήταν σε γνώση του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού; Αν όχι, ποιος τον προσκάλεσε; Δικαιούται αυτός που τον προσκάλεσε να ασκεί εθνική πολιτική, προσκα- λώντας αποκλειστικά και μόνον τον Τούρκο Πρόξενο σε μια τέτοια δημόσια εκδήλωση, ιδιαιτέρως, αν πρόκειται για τον Δήμαρχο Ξάνθης, κ. Τσέπελη,;

4. Αν η πρόσκληση του Τούρκου Προξένου ήταν σε γνώση του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, γιατί δεν διέκοψαν τους αγώνες οι διοργα- νωτές, όταν εμφανίστηκε η ομάδα των Σκοπίων με το διακριτικό «ΜΚD», ζητώντας την αποχώρησή της, καθώς, αυτό απαιτεί η χώρα μας σε διοργανώσεις του εξωτερικού; 

Γιατί δεν εφαρμόστηκε η παραπάνω πρακτική στους αγώνες της Ξάνθης; Προτίθεσθε να κατα- λογίσετε ευθύνες για αυτό το εθνικό ατόπημα στους διοργανωτές των ανωτέρω αγώνων και αν ναι, ποιές θα είναι αυτές;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΠΟΥ... ΔΕΝ ΑΠΑΝΤAΕΙ ΚΑΝ!


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

30.11.2021 17:36:28

AKPIBEZ ANTIΓPAФO

Πληροφορίες: Δ. Μανταφούνη Τηλέφωνο: 213-131-7070 email: dmadafouni@gga.gov.gr

ΠΡΟΣ: Βουλή των Ελλήνων Τμήμα Ερωτήσεων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Βουλευτές κ.κ. Κυριάκο Βελόπουλο και Κωνσταντίνο Χήτα

(δια της Βουλής των Ελλήνων)

Α.Π. : 609

Θέμα: Η υπ’ αριθμ. πρωτ. 954/8-11-2021 Ερώτηση των Βουλευτών κ.κ. Κυριάκου Βελόπουλου και Κωνσταντίνου Χήτα

Σχετ.: Η υπ’ αριθμ. πρωτ. 539842/9-11-2021 εισερχόμενη Ερώτηση.

Σε απάντηση της Ερώτησης των Βουλευτών κ.κ. Κυριάκου Βελόπουλου και Κωνσταντίνου Χήτα, σας διαβιβάζουμε την υπ’αρ 6642/Φ2 απάντηση του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης.

Συνημμένα: Το υπ’αρ. 6642/Φ2 έγγραφο της ΕΟΠ, ήτοι οκτώ (8) σελίδες.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

Εσωτερική Διανομή:

1. Γρ. Υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού

2. Γρ. Γεν. Γραμμ. Αθλητισμού

3. Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Επεξεργασίας

& Κοινοβουλευτικού Ελέγχου

ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΑΛΗΣ ΠΟΥ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΛΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ!



Ολυμπιακό Κέντρο Πάλης- Άνω Λιόσια 13343

Τηλ/Tel: +30 210 3307176 Fax: 30 210 3307178

E-mail: info@eofp.gr

Άνω Λιόσια, 22/11/2021

Αρ. πρωτ: 6642/Φ2

Προς Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

Γενική Διεύθυνση Αγωνιστικού Αθλητισμού

Τμήμα Υγρού Στίβου και Μαχητικών Αθλημάτων

Υπόψη κας Κυριάκου Τσαούσογλου Χρυσάνθης

Σε απάντηση του υπ’ .αρ.551051-15/11/2021 σχετικά με την ερώτηση των Βουλευτών κ.κ. Κυριάκου Βελόπουλου και Κων/νου Χήτα αναφορικά με το Βαλκανικό και Μεσογειακό Πρωτάθλημα Πάλης που διεξήχθη στην Ξάνθη επαγόμαστε τα εξής:

1.Όσον αφορά την επίσκεψη του Τούρκου προξένου Κομοτηνής στους αγώνες, σας ενημερώνουμε ότι ο κ. πρόξενος δεν προσκλήθηκε επίσημα, αλλά προσήλθε αυτοβούλως για να παρακολουθήσει τους αγώνες, καθώς συμμετείχε η εθνική ομάδα της Τουρκίας με πολυάριθμη αποστολή αποτελούμενη από (56) άτομα. Ο κ. πρόξενος κάθισε στις θέσεις των επισήμων μαζί με τους υπόλοιπους αξιωματούχους των τοπικών αρχών και της διεθνούς και ελληνικής ομοσπονδίας.

2.Δεν προσκλήθηκε επίσημα κανένας πρόξενος από καμία πρεσβεία των συμμετεχόντων χωρών.

3. Δεν υπήρξε ενημέρωση στο Υπουργείο Εξωτερικών και στο Υπουργείο Αθλητισμού διότι ποτέ δεν προσκλήθηκε ο Τούρκος πρόξενος. Οι αναφορές για το ποιος ασκεί εθνική πολιτική δεν αφορούν την Ομοσπονδία μας.

4. Η εθνική ομάδα της Βόρειας Μακεδονίας εκφωνούνταν στους αγώνες  με το όνομα North Macedonia, όσον αφορά το διακριτικό MKD στην αγωνιστική τους περιβολή και στο πρόγραμμα αγώνων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας υποβάλλαμε σχετικό ερώτημα το οποίο σας επισυνάπτουμε. Επίσης σας ενημερώνουμε ότι στους αγώνες υπήρχε εντεταλμένος υπεύθυνος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πάλης UWW, ο οποίος είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος για τους κανονισμούς που διέπουν το άθλημα της πάλης παγκοσμίως.

Τέλος επισημαίνουμε ότι ο αθλητισμός ενώνει και κάθε είδους διχαστικές αντιλήψεις δεν εκφράζουν το ιδεώδες του αθλητισμού.

Στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος Στέργιος Λεωνάκης

Ο Γενικός Γραμματέας

Γεώργιος Λαβασίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια