GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΤΑΣΟΣ ΚΑΡΑΔΕΔΟΣ: Η διοίκηση του Νοσοκομείου αδυνατεί, να ανταποκριθεί στις ανάγκες της εποχής! Να λειτουργήσει η ΜΕΘ!

    - Ο Πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Ξάνθης που δεν «μάσησε» ποτέ τα λόγια του εν καιρώ πανδημίας τα είπε και πάλι «έξω από τα δόντια» στη...

  

-Θα πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα - δυνατά να λειτουργήσει και πάλι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Ξ΄'ανθης!

-Πολλοί θάνατοι. Δεν έχουμε ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ, έκλεισε η ΜΕΘ έτσι. Χωρίς κάποιος να εξηγήσει τέλος πάντων και τι θα γίνουμε από δω και πέρα, χωρίς η πολιτική ηγεσία στην περιοχή να ασχολείται με τα του τόπου,

-Σήμερα έχασα κι εγώ μια ασθενή δική μου μια πάρα πολύ καλή κυρία από τους Τοξότες, δυο φορές εμβολιασμένη. Έτσι συντριβή για την οικογένεια της και για τους γνωστούς της αλλά έτσι γίνονται τα πράγματα, όταν γίνονται τα πράγματα αργοπορημένα, όταν γίνονται…».

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Ξάνθης που δεν «μάσησε» ποτέ τα λόγια του εν καιρώ πανδημίας και δικαίως θεωρείται από την τοπική κοινωνία ως ένα από τα πλέον δημοφιλή πρόσωπα για την ειλικρίνεια και καθαρότητά του τα είπε και πάλι «έξω από τα δόντια» στην «Ανοιχτή γραμμή»» του ΝΕΧΤ TV, για τους πολλούς νεκρούς των τελευταίων ημερών, την αποκάλυψη σοκ του Τσιόδρα για την θνητότητα κα τις ΜΕΘ covid αλλά και την ανεπάρκεια της σημερινής διοίκησης του Νοσοκομείου Ξάνθης.

«Πολλοί θάνατοι. Δεν έχουμε ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ, έκλεισε η ΜΕΘ έτσι. Χωρίς κάποιος να εξηγήσει τέλος πάντων και τι θα γίνουμε από δω και πέρα, χωρίς η πολιτική ηγεσία στην περιοχή να ασχολείται με τα του τόπου», τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στην Ανοιχτή γραμμή και στο Next tv.

Διαβάστε μερικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη:

Π.Π.: « Καλημέρα κε Πρόεδρε! Αακούστε να σας πω με δυο πολύ λόγια λιτά . Δεν ξέρω αν λάβατε γνώση, για μένα αυτό το θέμα και δεν ξέρω κατά πόσο τα μεγάλα κανάλια θα το «κουκουλώσουν» ή όχι είναι το πιο μεγάλο, σήμερα , επειδή βγήκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο Πρωθυπουργός και είπε ότι «δεν έχουμε κάποια στοιχεία αν η κατάσταση στις ΜΕΘ παίζει κάποιο ρόλο στην θνητότητα», σήμερα αποκαλύφθηκε μια μελέτη -ΣΟΚ για την θνητότητα και τις ΜΕΘ covid με πρωτοστάτη τον Σωτήρη Τσιόδρα. Το ξέρετε κε Καραδέδο;»

Τ.Κ.: « Βεβαίως».

Π.Π.: «Βεβαίως. Τρομερή! Τρομερή η μελέτη... Γιατί τι είπε ο Τσιόδρας; Ο Τσίοδρας που τον θεωρούν εκλεκτό παιδί του Μητσοτάκη και της ΝΔ. Εγώ πιστεύω ότι είναι και γιατρός δηλαδή πάνω από όλα, εν πάση περιπτώσει, δεν κάνω κρίση θέλω να πω με λίγα λόγια δεν μπορεί κανείς να πει είναι βαλτός από τον Παπαδόπουλο ή από τον Καραδέδο ή από τον ΣΥΡΙΖΑ ή από το ΚΙΝΑΛ , και είπε λοιπόν κάτι φοβερό. 1500 νεκρούς λιγότερους θα είχαμε αν οι ΜΕΘ στο διάστημα αυτό προσέξτε κε κύριε πρόεδρε, Σεπτέμβριος 2020 έως Μάιο 2021 αν το Σύστημα Υγείας λειτουργούσε σε συνθήκες χαμηλότερης πίεσης. Η μελέτη αυτή αποκαλύφθηκε σήμερα. Δικαιώνει τον Καραδέδο. Γιατί και ο Καραδέδος τα έλεγε αυτά, ότι αν δεν είχαμε αυτήν την πίεση κλπ κι είχαμε οργανωμένες ΜΕΘ, θα θρηνούσαμε πολλούς λιγότερους νεκρούς. Τα λέει ο Τσιόδρας όμως τώρα. Ο δικός τους άνθρωπος. Περισσότερες λέει από 1500 ζωές θα μπορούσανε να είχανε σωθεί το διάστημα Σεπτέμβριος 2020 έως τον Μάιο του 2021. 3000 λέω εγώ για 1 χρόνο. Τέλος πάντων Δηλαδή δεν είναι οργανωμένες, δεν μπορεί να «σηκώσει» η χώρα λέει πάνω από 400 ΜΕΘ.... Ακούω κε Πρόεδρε».

Τ.Κ.: « Κε Παπαδόπουλε είναι έτσι. Το γνωρίζαμε από την αρχή ότι οι άνθρωποι έπρεπε να τύχουν της καλύτερης δυνατής περίθαλψης επιστημονικά και οργανωτικά».

Π.Π.: «Και ο Λύτρας λέει το ίδιο. Μαζί την κάνανε την μελέτη».

Τ.Κ.: « Ναι έτσι είναι ακριβώς. Την είδα κι εγώ την ανακοίνωση για τη μελέτη αυτή. Δεν θέλω όμως να πάμε τόσο στην μελέτη όσο θέλω να πάμε στα δικά μας πράγματα».

Π.Π.: «Εγώ σήμερα κάνω ερωτήματα γιατί πολλοί είναι οι θάνατοι κε Πρόεδρε».

Τ.Κ.: «Πολλοί θάνατοι. Δεν έχουμε ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ, έκλεισε η ΜΕΘ έτσι. Χωρίς κάποιος να εξηγήσει τέλος πάντων και τι θα γίνουμε από δω και πέρα, χωρίς πολιτική ηγεσία στην περιοχή να ασχολείται με τα του τόπου, με μια διοίκηση του Νοσοκομείου μας η οποία αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της εποχής, με όπως είπατε θύματα πάρα πολλά στην πόλη μας πια και επώνυμα, με ελλείψεις γιατρών και με μια δυσκολία έτσι δεν ξέρω πως θα πάμε στην επαύριον».

ΠΠ.: «130 θάνατοι – ΡΕΚΟΡ. Πεθαίνει ο κόσμος μπαμ- μπαμ»

Τ.Κ.: «Τα έλεγα και χθες μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο κε Παπαδόπουλε. Τόνισα την ανάγκη η πόλη…..«Να πω ότι είναι ανάγκη αυτοί που είναι σε θέση ευθύνης, οι κοινοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι, οι διοικητικοί , αυτοδιοικητικοί μας εκπρόσωποι…»

Π.Π.: «Αυτά που γράφω σήμερα στον «Μ» χωρίς να σας έχω ακούσει».

Τ.Κ.: «Τα διάβασα πάρα πολύ καλά. Τα διάβασα πάρα πολύ καλά»....«Και θα πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα- δυνατά να λειτουργήσει και πάλι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας».

Π.Π. «Εδώ τα λέει ο Τσιόδρας, η «σημαία», η «σημαία» του Πρωθυπουργού. Δηλαδή ο άνθρωπος που δεν μπορεί να τον αμφισβητήσει, να βγούνε οι τάδε και να πουν «εεεε… Τα λέει ο Καραδέδος ο οποίος είναι λίγο ΠΑΣΟΚ, λίγο ΣΥΡΙΖΑ είναι και κεντροαριστερός δηλαδή… ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΤΣΙΟΔΡΑΣ! Έκανε μελέτη η οποία δεν εμφανίστηκε ποτέ κε Πρόεδρε. Σήμερα την βγάλανε».

Τ.Κ: « ..Ειπώθηκε σήμερα κε Παπαδόπουλε για να αφυπνιστεί και η συμπολίτευση και η αντιπολίτευση και οι τοπικές ηγεσίες για να διεκδικήσουμε αυτό που αξίζει η Ξάνθη, που αξίζει η περιοχή μας που αξίζουν οι ανθρώπινες ζωές».

Π.Π.: «Επειδή μας ακούνε Σέρρες, Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Δράμα και βλέπουνε και τις ειδήσεις μας για το λόγο αυτό για το ότι εμείς λέμε και πράγματα τα οποία δεν λένε τα μεγάλα… Λοιπόν, λέει ο Λύτρας: «Με περισσότερους από 400 διασωληνωμένους, χάνουμε ασθενείς που αναμένεται να ζούσαν αν νοσηλεύονταν υπό άλλες συνθήκες». Σας ακούω».

Τ. Κ.: «Έτσι ακριβώς είναι».

Π.Π.: «Σήμερα που βγήκε στη Βουλή ο Πρωθυπουργός ξέρετε τι είπε; Δεν έχουμε λέει εμείς κάποια μελέτη που να λέει ότι ξέρετε τα ποσοστά θνητότητας αυξάνονται ανάλογα με την ποιότητα των ΜΕΘ. Εμείς ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝ ΜΕΘ ΕΔΩ στο Νοσοκομείο μας ....»

Τ.Κ.: «Κε Παπαδόπουλε είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός δεν είναι καλά ενημερωμένος κι ούτε ακούει και το τι γίνεται σε επίπεδο νοσοκομείων στις Περιφέρειες, δεν πληροφορείται σωστά ότι οι άνθρωποι ΔΕΝ λαμβάνουν τη δέουσα θεραπεία, προσοχή, ικανότητα αντιμετώπισης των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν όχι μόνο από το κορονοϊό που «θερίζει» αυτήν την στιγμή, αλλά και από τις άλλες παθήσεις που έχουν μείνει όλες πίσω και δεν αντιμετωπίζονται, και τα νοσοκομεία μας έχουνε «μπλοκαριστεί» τελείως από την διοικητική ανεπάρκεια που κυριαρχεί σε πάρα πολλά νοσοκομεία και από την απουσία ενός σχεδίου κρατικού κι όχι κυβερνητικής πρακτικής που να λέει πως θα κερδίσουν περισσότερες ψήφους και τέλος πάντων δημοσκοπικά οφέλη. Αυτή είναι η κατάσταση κε Παπαδόπουλε».

Π.Π.: «Εχθές μιλούσα με τον Πασχάλη τον Λύρατζη ο οποίος πήγε στην κηδεία του Βαγγέλη του Βασιλειάδη και ο πεθερός του ο Κώστας ο Μαγνήσαλης του μετέφερε ότι ο Βαγγέλης όταν πήγε στο νοσοκομείο, καλή του ώρα, γιατί είχε πυρετό εν πάση περιπτώσει, ξέρετε που τον βάλανε στην αρχή; Σε μια καρέκλα! Καταλαβαίνετε κε Πρόεδρε; Έτσι είπε ο Μαγνήσαλης στον Λύρατζη. Ρωτήστε τον να σας πει. Σε μια καρέκλα (!) 85 μετράει οξυγόνο , και την ώρα που ήτανε στην καρέκλα, χράπ καταρρέει κε πρόεδρε. Έχω πάθει πλάκα δηλαδή...».

Τ.Κ.: «Κε Παπαδόπουλε γνωρίζω καλά. Γνωρίζω καλά τι έγινε. Ενημερώνομαι καλά για το τι γίνεται μέσα στο νοσοκομείο»

Π.Π. «Εγώ σας το λέω γιατί μου το είπε ο Λύρατζης. Κι από δω και πέρα θα λέω μου το λέει ο τάδε, για να μην μου λένε τώρα ότι διασπείρω και ψευδείς ειδήσεις».

Τ. Κ.: «Είναι κι αυτό ένα θέμα το πώς θα μιλάμε γιατί πραγματικά κι αυτά λέγονται, κι αυτά που είπατε για μένα ότι με χαρακτηρίσανε πολιτικά πολλές φορές για να πέσει στο κενό η κριτική που έχει γίνει, κι αυτό αλήθεια είναι κε Παπαδόπουλε. Αυτή είναι η κατάσταση…»

Π.Π.: «Ναι αλλά τώρα ο Καραδέδος δικαιώνεται κι από τον Τσιόδρα. Γιατί ο Καραδέδος αυτά για τις ΜΕΘ, ότι πρέπει να είναι οργανωμένες με ειδικούς γιατρούς και εν πάση περιπτώσει ότι η ΜΕΘ δεν δουλεύει στο νοσοκομείο Ξάνθης δεν τα είπε σήμερα. Σήμερα αποκαλύφθηκε η μελέτη του Τσιόδρα και μαζί με τον Λύτρα που λένε ότι δεν μπορούμε, πάνω από 400 άτομα είναι δύσκολα τα πράγματα. Χάσαμε 1500 σε διάστημα Σεπτέμβριος, Οκτώβριος, Νοέμβριος, Δεκέμβριος, Γενάρης, Φλεβάρης, Μάρτης, Απρίλης Μάης οκτάμηνο. 1500 άτομα είναι λίγα;»

Τ.Κ.: «Είναι πάρα πολλά και έστω και την τελευταία στιγμή τώρα η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει, πρέπει να κάνει στροφή, να αντιμετωπίσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας με θετικό νου. Να επενδυθούν χρήματα και όχι να αφαιρούνται 1 δις από τα προβλεπόμενα στον Προϋπολογισμό για την ΥΓΕΙΑ κε Παπαδόπουλε».

Π.Π.: «Τέλος πάντων εγώ επιμένω σ’ αυτήν την παράγραφο που λέει ο Λύτρας «με περισσότερους από 400 διασωληνωμένους, χάνουμε ασθενείς που αναμένεται να ζούσαν αν νοσηλεύονταν υπό άλλες συνθήκες. Το λέει το δίδυμο Τσιόδρας- Λύτρας που δεν είναι ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ΚΚΕ ούτε… Έτσι πιστεύω εγώ».

Τ.Κ.: «Ναι. Κε Παπαδόπουλε να ευχηθώ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΠΟΡΕΙΑ της αντιμετώπισης του κορονοιού».

Π.Π.: «Εχθές είχαμε 800 άτομα στις ΜΕΘ. Το ξέρετε; 800».

Τ.Κ.: «Το γνωρίζω, το γνωρίζω. Το γνωρίζω. Και πόσοι είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ κε Παπαδόπουλε…».

Π.Π.: « Μα έβγαλε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ, και πολλές φορές με κατηγορούνε γιατί εγώ δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ. Εμένα με πολέμησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά βγάζει μια ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι έχουμε 4 διασωληνωμένους οι οποίοι είναι εκτός ΜΕΘ. Την υποτιθέμενη ΜΕΘ το νοσοκομείου Ξάνθης. Το μετέφερα και λέω «για να το τσεκάρω, μην με πουν ότι διασπείρω ψευδείς ειδήσεις». Παίρνω τον Καραδέδο το επιβεβαιώνει. Λέω πρόεδρε.... Κι εκείνη την ώρα απαντάει η ΝΟΔΕ, η διορισμένη ΝΟΔΕ, η οποία «πετάει την μπάλα στην εξέδρα» και άρες- μάρες, και δεν απαντάει στην ουσία. Τα κόμματα δεν πρέπει να νοιάζονται για τους πολίτες; Η Υγεία δεν είναι πάνω από όλα κε πρόεδρε;

Τ.Κ.: «Έτσι είναι. Έτσι ακριβώς είναι κε Παπαδόπουλε».

Π.Π.: «Τελειώνω για να μην σας καθυστερώ. Πείτε μου κάτι γιατί πάμε για Χριστούγεννα τώρα. Εγώ ανησυχώ πιο πολύ για τους νεκρούς. Πολλοί νεκροί. Και μου είπανε μάλιστα και δικηγόροι για μεγάλο αριθμό, έχουμε πολλούς νεκρούς. Και γιατί τα μαθαίνουμε, γιατί είναι πολύ γνωστοί αυτοί που πεθαίνουνε. Αν ήταν άγνωστοι, απλός λαουτζίκος ενδεχομένως να μην το μαθαίναμε κιόλας».

Τ.Κ.: «Πρέπει να ανακοινώνονται. Σήμερα έχασα κι εγώ μια ασθενή δική μου μια πάρα πολύ καλή κυρία από τους Τοξότες, δυο φορές εμβολιασμένη. Έτσι συντριβή για την οικογένεια της και για τους γνωστούς της αλλά έτσι γίνονται τα πράγματα, όταν γίνονται τα πράγματα αργοπορημένα, όταν γίνονται..»

Π.Π. «Ναι αλλά μιλάμε τώρα, μου είπε εμένα ο Παπαδάκης ο Φάνης για τον κουμπάρο του τον καθηγητή από τους Τοξότες, μου διαφεύγει Αντώνης Πολυτίδης νομίζω;»

Τ.Κ.: «Πολατίδης».

Π.Π.: «Πολατίδης. Μου είπε ότι ήταν μια χαρά ο άνθρωπος, δεν είχε κάποιο πρόβλημα. Ούτε υποκείμενα νοσήματα ούτε τίποτα.

Τ.Κ.: «Εμβολιασμένος κε Παπαδόπουλε»

Π.Π.: «Και  εμβολιασμένος ήταν»

Τ.Κ.: «Δυστυχώς έτσι γίνονται τα πράγματα και οφείλει το νοσοκομείο να μας πει τι γίνεται, να ενημερώσει υπεύθυνα την πόλη για την κατάσταση του νοσοκομείου και πως πηγαίνει συγκριτικά με άλλα νοσοκομεία του κέντρου που έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουν καλύτερα τον κορονοϊό»

Π.Π. «Η κατάσταση είναι καλύτερη αυτήν την στιγμή στο νοσοκομείο; Καλή είναι; Πως την βλέπετε εσείς; »

Τ.Κ.: «Όχι δεν είναι καλή».

Π.Π.: «Γιατί ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών κ.Γεωργίου, τον οποίο ανεξάρτητα αν δεν με συμπαθεί ο ίδιος εγώ τον συμπαθώ, γιατί δεν βγάζει μια ανακοίνωση; Να μας πει κάποιος πέντε πράγματα».

Τ.Κ.: «Κε Παπαδόπουλε εμείς έχουμε αρμοδιότητα ως Ιατρικός Σύλλογος και απαντάμε. Η Ε.Ι.ΝΟ.Κ.Υ.Ξ είναι ένα κομμάτι συνδικαλιστικό του νοσοκομείο που έχει τους δικούς του….»

Π.Π.: «Να το κλείσω τώρα, να φοβόμαστε τα Χριστούγεννα;…»

Τ.Κ.: «Να φοράμε μάσκα και κυρίως ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί πάραυτα κε Παπαδόπουλε».

Π.Π.: «Ναι αλλά είπατε προηγουμένως ότι η πελάτισσα σας είχε εμβολιαστεί. Είχε κάνει και τα δυο εμβόλια».

Τ.Κ.: «Ναι. Είναι προφανές ότι δεν καλυπτόμαστε πια στους μήνες που νομίζαμε ότι καλυπτόμαστε, και ότι πρέπει να γίνεται πιο σύντομα ο επανεμβολιασμός».

Π.Π.: «Αυτό το χάπι της Pfizer που δέκα εκατομμύρια πήρανε οι αμερικάνοι;»

Τ.Κ.: «Ας ελπίσουμε να ρθουν και σε μας αυτά όπως φωνάζαμε και για τα αντισώματα κε Παπαδόπουλε κι ήρθαν καθυστερημένα. Ας ελπίσουμε να ρθουν έγκαιρα. Να σωθούν ζωές έτσι».

Π.Π.: « Θα ξεφύγουμε; Δηλαδή το 2022 θα αναπνεύσουμε;»

Τ.Κ.: « Θέλω να είμαι αισιόδοξος ότι θα γίνει καλύτερη η μετάλλαξη και ότι θα χαθεί η νοσογόνος δράση του ιού. Αυτή είναι η ελπίδα μας».

Π.Π.: «Λοιπόν μην σας ταλαιπωρώ ευχαριστώ πολύ πρόεδρε»

Τ.Κ. «Να είστε καλά. Γεια σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια