GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Διαλειμματική νηστεία: Πέντε λόγοι που μαρτυρούν ότι δεν είναι η «τέλεια» δίαιτα

H διαλειμματική νηστεία είναι μια στρατηγική που αφορά τις  μας διατροφικές συνήθειες. Πρόκειται για μια δίατα που μπορεί να έχεις ακούσει κ...

Αυτή η στρατηγική θέλει να τροποποιεί κανείς τον τρόπο πρόσληψης τροφής κάποιες μέρες σε σύγκριση με κάποιες άλλες. Υπάρχουν αρκετές προσεγγίσεις. Πολλοί τρώνε για πέντε μέρες κανονικά χωρίς περιορισμούς και τις επόμενες δύο μέρες μπορούν να τρώνε μόνο συγκεκριμένες 6 ώρες μέσα στην ημέρα. 

Ανάλογα με την προσέγγιση που θα ακολουθήσει κάποιος και ανάλογα με τον τύπο διατροφής δεν υπάρχουν περιορισμοί πόσο και τι θα φας τις ώρες που μπορείς να καταναλώσεις φαγητό.

Παρόλα αυτά υπάρχουν ορισμένοι μύθοι γύρω από την στρατηγική αυτή.

Μύθος 1: Διαλείπουσα νηστεία σημαίνει παράλειψη του πρωινού

Παρόλο που για κάποιους ανθρώπους που ακολουθούν αυτή τη δίαιτα μπορεί να ισχύει δεν είναι κάτι το οποίο ταιριάζει σε όλους. Κάποιοι συνήθως προγραμματίζουν να εφαρμόζουν τη νηστεία τους αργότερα μέσα στη μέρα ώστε να είναι πιο ευέλικτοι στο πρόγραμμά τους και αποφύγουν τα ενοχλητικά γουργουρίσματα (της…κοιλιάς). Σε κάθε περίπτωση ο προγραμματισμός είναι στο χέρι εκείνου που κάνει την δίαιτα.

Μύθος 2: Είναι μια θαυματουργή δίαιτα για να χάσεις βάρος

Μπορεί ναι να σε βοηθήσεις να χάσεις βάρος αλλά δεν είναι ένα αποτέλεσμα…εγγυημένο. Για να χάσεις βάρος πρέπει να μειώσεις τις θερμίδες που καταναλώνεις που σημαίνει ότι πρέπει να καταλανώσεις λιγότερες θερμίδες από όσες καίει το σώμα σου. Έτσι, αν κάποιος καταναλώνει περισσότερες θερμίδες από όσες μπορεί να κάψει το σώμα του όταν σταματάει η νηστεία τότε δεν θα χάσει κιλά. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι το βάρος δεν είναι ο πραγματικός δείκτης της υγείας μας.

Μύθος 3: Όλες οι διαλλειματικές νηστείες είναι το ίδιο πράγμα

Υπάρχουν αρκετές διαφορετικές προσεγγίσεις. Άλλοι θέλουν να τρώνε μια φορά την μέρα, κάθε πλάνο είναι προσαρμοσμένο πάνω στις ανάγκες των ανθρώπων και ανάλογα με τον σωματότυπό τους.

Μύθος 4: Είναι μια δίαιτα κατάλληλη για όλους

Ακόμα και αν έχει πολλά οφέλη δεν είναι κατάλληλη για όλους. Όσοι έχουν για παράδειγμα  ιστορικό διατροφικής διαταραχής ή όσοι είναι ελλιποβαρείς δεν θα έπρεπε να ακολουθήσουν αυτή τη δίαιτα. Επίσης, οι έγκυες γυναίκες και οι θηλάζουσες δεν επιτρέπεται να κάνουν τέτοια δίαιτα ούτε και τα παιδιά που βρίσκονται στην ανάπτυξη.

Μύθος 5: Μπορείς να τρως ό,τι θες όταν σταματάει η νηστεία

Μία υγιής διατροφή σημαίνει ισορροπημένη διατροφή. Πέρα από το διατροφολόγιο που μπορεί να ακολουθείς τα λαχανικά και τα φρούτα, οι πρωτεΐνες – ο κανόνας του λίγο από από όλα – είναι σημαντικός. Αν παρόλα αυτά νιώθεις ότι λαχταράς να φας κάτι το οποίο δεν είναι πολύ υγιεινό μπορείς να το καταναλώσεις σε μικρές ποσότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια