GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τροφές σύμμαχοι στο ανοσοποιητικό

Για να αποφύγεις τις ιώσεις το φθινόπωρο δεν αρκεί να προσέχεις το ντύσιμο σου, πρέπει να χτίσεις και ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα και η...


Για να αποφύγεις τις ιώσεις το φθινόπωρο δεν αρκεί να προσέχεις το ντύσιμο σου, πρέπει να χτίσεις και ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα και η διατροφή σου μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό.

Το φετινό φθινόπωρο μπορεί να συνεχίζεται η εφαρμογή του «σχεδίου ΧΑΜ» -Χέρια (πλένουμε), Αποστάσεις (κρατάμε), Μάσκες (φοράμε)-, αλλά για πιο σίγουρα αποτελέσματα επενδύουμε σε μια ολιστική προσέγγιση, που περιλαμβάνει άσκηση, ξεκούραση, καλό ύπνο και ακόμη καλύτερη διατροφή. Συγκεντρώσαμε λοιπόν, 20 τροφές που μπορείς να προσθέσεις στα καθημερινά σου γεύματα για να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σύστημα.

Έχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά σε σχέση με τα άλλα μούρα και είναι πλούσια σε βιταμίνες A, B1, B2, B3, C και E, καθώς και σε ασβέστιο, χαλκό, μαγνήσιο, κάλιο, ψευδάργυρο και φυτικές ίνες. Στις ιδιότητες τους ξεχωρίζει σίγουρα ότι είναι μια άριστη επιλογή για απώλεια βάρους και επιπλέον χαρίζει ενέργεια, αυξάνει την αντοχή και, φυσικά, ενισχύει το ανοσοποιητικό. Φρέσκο καρπό θα βρεις κάπως δύσκολα, αλλά στο εμπόριο κυκλοφορεί σε σκόνη για να το προσθέτεις σε σούπερ υγιεινά μπολ πρωινού.

Τα αγαπημένα σου σποράκια δεν είναι καλά μόνο για όταν βλέπεις ταινίες, αλλά και όταν θέλεις να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου, αφού είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά όπως φωσφόρο, μαγνήσιο και βιταμίνη Β-6. Περιέχουν επίσης βιταμίνη Ε, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που συμβάλει στη ρύθμιση και τη διατήρηση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος. Θα επιλέξεις ανάλατους ηλιόσπορους, που μπορείς να απολαύσεις ως έχουν ή να τους προσθέσεις σε σαλάτες, μπάρες ή μέσα στο γιαούρτι.

Το διάσημο ασιατικό προϊόν, με την αρκετά αλμυρή γεύση, παρασκευάζεται κυρίως από φασόλια σόγιας, θαλασσινό αλάτι και ρύζι ή κριθάρι, τα οποία έχουν υποστεί μακροχρόνια ζύμωση με ειδικά ένζυμα. Η ζύμωση είναι το κλειδί που την καθιστά σύμμαχο του ανοσοποιητικού, καθώς φαίνεται ότι βοηθάει το γαστρεντερικό σύστημα και ενισχύει το ανοσοποιητικό με παρόμοιο τρόπο όπως το γιαούρτι. Ο πιο κλασικός τρόπος να τη βάλεις στο πιάτο σου είναι μέσω μίας σούπας μίσο, που σερβίρεται σχεδόν σε όλα τα ασιατικά εστιατόρια, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για μαρινάρισμα ή να προστεθεί σε σάλτσες.

19. Σκόρδο

Πολλά τα οφέλη του σκόρδου στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος οπότε πρόσθεσε το άφοβα στο φαγητό σου!

Πηγή:olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια