GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Για ακόμα ένα 24ωρο θα παραμείνουν υπό περιορισμό στην Αδριανούπολη ο 41χρονος υπαρχιφύλακας του Α.Τ. Φερών και η σύντροφός του, που συνελήφθησαν στην Τουρκία

  Για ακόμα ένα 24ωρο θα παραμείνουν υπό περιορισμό στην Αδριανούπολη ο 41χρονος υπαρχιφύλακας του Α.Τ. Φερών και η σύντροφός του, που συνελ...

 


Δικάστηκαν το βράδυ της Δευτέρας και, παρά την αρχική ανησυχία ότι οι τουρκικές αρχές θα τους παρέπεμπαν για κατασκοπεία, αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο να παραμείνουν επί τουρκικού εδάφους έως ότου ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κινητών τους τηλεφώνων.

Την Κυριακή και ενώ βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, ο υπαρχιφύλακας πήγε μαζί με τη σύντροφό του στην Αδριανούπολη, μόλις μερικά χιλιόμετρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Κατά την επιστροφή τους το βράδυ της ίδιας ημέρας συνελήφθησαν από Τούρκους χωροφύλακες, σε κοντινή απόσταση από τη συνοριογραμμή, με το αιτιολογικό ότι κινούνταν εντός απαγορευμένης ζώνης.

Η σύλληψή τους έγινε αντιληπτή το πρωί της Δευτέρας, όταν ο 41χρονος δεν παρουσιάστηκε στην υπηρεσία του, ενώ νωρίς το μεσημέρι ενημερώθηκε για την υπόθεση η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Στον Εβρο για τον συντονισμό των δράσεων μετέβη ο αστυνομικός επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος Κωνσταντίνος Σκούμας, ενώ οι κ. Τάκης Θεοδωρικάκος και Λευτέρης Οικονόμου βρίσκονταν σε ανοικτή γραμμή με το υπουργείο Εξωτερικών και το ελληνικό προξενείο της Αδριανούπολης.

Υπό περιορισμό μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κινητών – Σαφείς ενδείξεις αποκλιμάκωσης από τουρκικής πλευράς.

Την ίδια στιγμή, οι ελληνικές αρχές εμφανίζονται αρκετά σίγουρες ότι από την εξερεύνηση των κινητών τους τηλεφώνων δεν θα προκύψουν αξιόποινα ευρήματα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο, ο Ελληνας αστυνομικός είπε απολογούμενος ότι βρέθηκαν εντός ή κοντά στην απαγορευμένη ζώνη εξαιτίας λάθους ένδειξης στο GPS. Tο ζευγάρι, πάντως, είχε πραγματοποιήσει και τον Νοέμβριο ανάλογο ημερήσιο ταξίδι, γεγονός που πιθανολογείται ότι δεν διέλαθε της προσοχής των αρχών της γειτονικής χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια