GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τέλη κυκλοφορίας 2022: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης της πληρωμής τους

Τι γίνεται με την κατάθεση πινακίδων

  Στις 31 Δεκεμβρίου λήγει κανονικά η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται παράταση και μάλιστα γενναία, δύο μήνες, έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2022. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και πέρσι.

  Υπενθυμίζεται ότι αν κάποιος πληρώσει εκπρόθεσμα θα του υποβληθεί πρόστιμο ίσο με την αξία των τελών κυκλοφορίας. Για να δείτε τα τέλη κυκλοφορίας μπαίνετε στο myCar της ΑΑΔΕ, με τους κωδικούς του taxisnet.

Πώς τα πληρώνετε

  Φέτος, σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές, τα ειδοποιητήρια περιλαμβάνουν QR Code, με σκοπό τη διευκόλυνση των ιδιοκτητών Ι.Χ. σε ό,τι αφορά την πληρωμή τους. Πρακτικά, σκανάροντας τον κωδικό QR, οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα μπορούν να πληρώσουν άμεσα μέσω web banking και από το κινητό τους τηλέφωνο το ποσό που τους αναλογεί για τα τέλη κυκλοφορίας 2022.

  Υπάρχει επίσης η δυνατότητα πληρωμής στις τράπεζες και μέσω και η δυνατότητα πληρωμής μέσω web banking, που από φέτος πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF, για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία.

  Όσον αφορά την κατάθεση πινακίδων εκπνέει μαζί με την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας. Αν το όχημα κυκλοφορεί ενώ βρίσκεται σε καθεστώς ακινησίας με τις πινακίδες πάνω του, τότε, εκτός των διπλάσιων τελών κυκλοφορίας και του προστίμου εκπρόθεσμης πληρωμής, επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο τριπλασιάζεται στα 30.000 ευρώ και αφαιρείται για τρία χρόνια το δίπλωμα οδήγησης του κατόχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια