GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αλάσκα: Πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες – Στους 19,4 βαθμούς η θερμοκρασία

  Η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει σημειωθεί Δεκέμβρη μήνα στην Αλάσκα καταγράφηκε την Κυριακή με την τιμή της να αγγίζει τους 19,4 βαθμούς ...

 


Η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει σημειωθεί Δεκέμβρη μήνα στην Αλάσκα καταγράφηκε την Κυριακή με την τιμή της να αγγίζει τους 19,4 βαθμούς Κελσίου. Οι πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες, με τη ζέστη και τις καταρρακτώδεις βροχές θέτουν σε συναγερμό τις Αρχές για το περιβάλλον και το πλήγμα που έχει υποστεί.

Νέο υψηλό ρεκόρ

Ο Ρικ Τόμαν, επιστήμονας του Κέντρου Κλιματικής Αλλαγής Αξιολόγησης και Πολιτικής αναφερόμενος στο θέμα μίλησε για μια παράλογη εξέλιξη που χρήζει προσοχής, ενώ συμπλήρωσε πως το νέο αυτό υψηλό ρεκόρ έρχεται εν μέσω σειράς «ακραίων» για την περιοχή θερμοκρασιών εντός Δεκεμβρίου, περιλαμβανομένων των 18,3 βαθμών στο αεροδρόμιο του Κόντιακ, του ρεκόρ των 16, 6 βαθμών στην κοινότητα της Cold Bay και τουλάχιστον οκτώ ημερών του μήνα με θερμοκρασίες άνω των δέκα βαθμών Κελσίου.

Ο επιστήμονας επεσήμανε πως η πιο σοβαρή άμεση επίπτωση για τους ανθρώπους είναι πιθανώς από τον τεράστιο όγκο νερού εξαιτίας των βροχοπτώσεων που πλήττουν την ενδοχώρα της Αλάσκα. Γενικά ο Δεκέμβριος ήταν ένας ξηρός μήνας για το εσωτερικό της περιοχής καθώς τα κύματα ψυχρού αέρα δεν φέρνουν υγρασία.

Την Κυριακή όμως το χιόνι που έπεσε ήταν τόσο που συσσωρεύτηκε στις στέγες των λιγοστών σπιτιών. Και το χειρότερο ήταν πως τη χιονόπτωση αυτή διαδέχτηκαν κατακλυσμιαίες βροχές που κάλυψαν την περιοχή με πάγο, προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές ρεύματος και κλείνοντας επιχειρήσεις και δρόμους. Οι ντόπιοι ονόμασαν το φαινόμενο «Παγομαγεδδών», σύμφωνα με τον Guardian.

Η Υπηρεσία Μεταφορών της Αλάσκα προειδοποίησε πως οι δρόμοι θα είναι ολισθηροί για μέρες εξαιτίας του πάγου «σαν τσιμέντο» που έχει σχηματιστεί πάνω τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια