GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Τέλος χρόνου για 12 φορολογικές υποχρεώσεις

  Τι εξετάζεται για τέλη κυκλοφορίας και ποιες άλλες παρατάσεις βρίσκονται στο τραπέζι του υπουργείου Οικονομικών

 


  Αντιμέτωποι με το χρόνο και με ένα βουνό υποχρεώσεων βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι. Πληρωμή φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ, υποβολή δήλωσης για μεταβίβαση ακινήτων, υποβολή δήλωσης αναδρομικών, υποβολή δήλωσης από κληρονόμους και όσους μετέφεραν την φορολογική τους κατοικία στο εξωτερικό, δηλώσεις για δικαιολόγηση τεκμηρίων αλλά και τέλη κυκλοφορίας του 2022 συνθέτουν το «καλάθι» των τελευταίων φορο-υποχρεώσεων της χρονιάς.

  Τα αιτήματα για παρατάσεις πέφτουν βροχή. Σύμφωνα πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει μια παράταση 10-15 ημερών για τα τέλη κυκλοφορίας ενώ δεν αποκλείεται να δοθεί μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο για την υποβολή συγκεκριμένων δηλώσεων οι οποίες θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου. Σημειώνεται ότι ήδη ανακοινώθηκε η παράταση της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στη ρύθμιση των χρεών της πανδημίας σε 36 άτοκες δόσεις ή 72 δόσεις με επιτόκιο 2,5% έως τις 26 Ιανουαρίου 2022, η οποία έληγε κανονικά στο τέλος του μήνα.

  Ειδικότερα έως και την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου λήγει κανονικά η προθεσμία για:

1. Εξόφληση της έκτης δόσης του φόρου εισοδήματος για τους φορολογούμενους με χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα

2. Πληρωμή της τέταρτης δόσης του ΕΝΦΙΑ έτους 2021

3. Πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2022

4. Ψηφιακή κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων

5. Υποβολή στις Δ.Ο.Υ. δηλώσεων αγοραπωλησίας, γονικής παροχής, δωρεάς ακινήτων για την υπογραφή συμβολαίων έως τις 31 Ιανουαρίου 2022 με τις παλαιές αντικειμενικές αξίες.

6. Δηλώσεις φορολογικού έτους 2020 σε περίπτωση θανάτου του φορολογούμενου για τις οποίες υπόχρεοι σε υποβολή είναι οι κληρονόμοι του.

7. Δηλώσεις φορολογούμενων των οποίων έγινε δεκτό το αίτημα μεταφοράς της φορολογικής τους κατοικίας στην αλλοδαπή εντός του 2020 ή δεν έγινε δεκτό το αίτημά τους λόγω του γεγονότος ότι τα δικαιολογητικά που προσκόμισαν εμπρόθεσμα δεν κρίθηκαν επαρκή και ακριβή.

8. Τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που υποβάλλονται από μισθωτούς ή συνταξιούχους με αναδρομικά μισθών ή συντάξεων προηγουμένων ετών, αναδρομικά επιδομάτων ανεργίας, αμοιβών ιατρών του ΕΣΥ από απογευματινά ιατρεία νοσοκομείων του ΕΣΥ, κ.λ.π. εφόσον οι βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων εκδόθηκαν εντός του 2021.

9. Τροποποιητικές δηλώσεις που υποβάλλονται εκπρόθεσμα, όχι λόγω υπαιτιότητας του δικαιούχου των εισοδημάτων, αλλά εξαιτίας εκπρόθεσμης αποστολής αρχικού ή τροποποιητικού ηλεκτρονικού αρχείου στην Α.Α.Δ.Ε., μηνιαίου ή ετήσιου, από τον εργοδότη/αρμόδιο φορέα που έχει την υποχρέωση, και οι οποίες θεωρούνται εμπρόθεσμες, εφόσον η βεβαίωση από τον φορέα εκδόθηκε ή τροποποιήθηκε εντός του 2021.

10. Υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων με φορολογικό έτος που λήγει στις 30 Ιουνίου.

11. Υποβολή δήλωσης στην πλατφόρμα της ΚΕΔΕ για αδήλωτα τετραγωνικά

12. Υποβολή δηλώσεων φόρου γονικής παροχής ή δωρεάς για την κάλυψη τεκμηρίων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια