GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


12ο Δημοτικό Ξάνθης: Τα παιδιά φύτεψαν δενδρύλλια στον αύλειο χώρο του σχολείου με την βοήθεια των εκπαιδευτικών τους

  Η δράση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της 2ης Πανελλήνιας Εθελοντικής Φύτευσης που διοργάνωσε ο μη κερδοσκοπικός περιβαλλοντικός οργανισμός...

 

Πολύ συχνά στα σχολικά βιβλία οι μαθητές και οι μαθήτριες μελετούν μαζί με τους δασκάλους τους  περιβαλλοντικά θέματα με στόχο την ενημέρωση και την αφύπνιση της περιβαλλοντικής τους συνείδησης. Οι βιωματικές όμως δραστηριότητες καθιστούν τους μαθητές και τις μαθήτριες συμμέτοχους στην προσπάθεια και όχι απλούς παρατηρητές.

  Με αυτήν την σκέψη οι εκπαιδευτικοί του 12ου  Δημοτικού Σχολείου  Ξάνθης συμμετείχαν στην 2η Πανελλήνια Εθελοντική Φύτευση και μετά από αίτημά τους προς το Δασαρχείο Ξάνθης,  τους δόθηκαν  δωρεάν 25 δενδρύλλια: 5 δάφνες, 5 κυπαρίσσια, 5 τούγιες και 15 λιγούστρα.


Με μια μικρή τσάπα, σιγά σιγά οι μικροί μαθητές με την βοήθεια των εκπαιδευτικών τους  έδωσαν νέα ζωή στην αυλή τους και φύτεψαν ένα – ένα τα νέα φυτά.

  Οι μαθητές που βοήθησαν ουσιαστικά στην διαδικασία χάρηκαν πάρα πολύ. Έβαλαν τα φυτάρια στην τρύπα, έριξαν χώμα, το πάτησαν με τα χέρια και τα πόδια, τα πότισαν, ρώτησαν τις απορίες τους, εξερεύνησαν τον κόσμο των… σκουληκιών.

  Ήταν για όλους μία υπέροχη εμπειρία και παράλληλα μια ευκαιρία να μάθουν τα  παιδιά ότι το σχολείο δεν σημαίνει μόνο μάθημα εντός τάξης!

Δεν υπάρχουν σχόλια