GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δημοσκόπηση Metron: Aνατροπές -Μια ανάσα από το 10% το ΚΙΝΑΛ-Προβάδισμα 9,5% για ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

    Προβάδισμα 9,7 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της  Metron   Analysis  που δημοσιεύεται στο Βήμα της...

  

Προβάδισμα 9,7 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής. Ωστόσο και τα δυό κόμματα βλέπουν μείωση των ποοσοστών τους, ενώ το ΚΙΝΑΛ εμφανίζεται ενισχυμένο φτάνοντας μια ανάσα από το 10%.


Εξαιρετικά ενδιαφέροντα είναι και τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron για τις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής.

Είναι προφανές ότι οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, που εγείρουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, θα καθορίσουν εν πολλοίς και τους συσχετισμούς στο πολιτικό σκηνικό καθώς εισερχόμαστε προς την τελική ευθεία για τις εκλογές.

Πρόθεση ψήφου

Ειδικότερα, στη δημοσκόπηση της Metron για το Βήμα της Κυριακής. στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 28% (με πτώση 3 μονάδων από το 31% της προηγούμενης μέτρησης), ο ΣΥΡΙΖΑ 18,3% (πτώση 2 μονάδων από το 20,3%) και το ΚΙΝΑΛ στο 9,8% από 8,5%. Ενισχυμένα επίσης εμφανίζονται το ΚΚΕ με 5,1% (4,7%), η Ελληνική Λύση με 4,3% (3,85) και το ΜέΡΑ25 (4% έναντι 3,4%). Η Χρυσή Αυγή 1,2% και οι Ελληνες για την Πατρίδα 1,4% (1,6%).

Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 13,7%.

Στη δημοσκόπηση αποτυπώνεται κάμψη για την κυβέρνησηΜητσοτάκη, η οποία για πρώτη φορά μετά τις εκλογές κινείται κάτω από το 30%. Οι ερωτηθέντες εκτιμούν μάλιστα σε ποσοστό 54% ότι η χώρα αυτή την περίοδο κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση έναντι 38% που εκτιμά το αντίθετο. Υποχώρηση στα ποσοστά του βλέπει και ο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο για πρώτη φορά μετεκλογικά η ψαλίδα του από τη ΝΔ κινείται κάτω από το διψήφιο.

Σύμφωνα με την έρευνα για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 28%, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει σημαντική πτώση στο 18,3%. Αντίθετα, άνοδο καταγράφει το ΚΙΝΑΛ το οποίο συγκεντρώνει 9,8%, μειώνοντας τη διαφορά του από τη δεύτερη θέση κάτω από τις 10 μονάδες έπειτα από αρκετό καιρό.

ΚΙΝΑΛ: Μία μάχη για τρεις

Οι Γιώργος Παπανδρέου, Ανδρέας Λοβέρδος και Νίκος Ανδρουλάκης φαίνεται να ξεχωρίζουν στη μάχη για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής λίγο πριν τις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου, με τους υπόλοιπους υποψηφίους να κινούνται σε μονοψήφια ποσοστά.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει ένα μικρό προβάδισμα, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να βρίσκεται ελάχιστα μπροστά από τον Γιώργο Παπανδρέου, με το αποτέλεσμα να αναμένεται να κριθεί από τη συμμετοχή που θα υπάρχει στη διαδικασία, καθώς όσο μικρότερη είναι αυτή τόσο πιο κοντά βρίσκεται το σενάριο ακόμη και της απόλυτης ισοπαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια