GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τσίπρας: Η κυβέρνηση των deals ολοκληρώνει τον κύκλο της

Να αναδείξει τις ευθύνες του «ανέμελου» -όπως τον χαρακτηρίζουν από τη Κουμουνδούρου- Κυριάκου Μητσοτάκη, για το μείζον ζήτημα της ακρίβειας...

Να αναδείξει τις ευθύνες του «ανέμελου» -όπως τον χαρακτηρίζουν από τη Κουμουνδούρου- Κυριάκου Μητσοτάκη, για το μείζον ζήτημα της ακρίβειας που πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις επιχείρησε στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στην πρωτολογία του πρωθυπουργού. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά στο θέμα της ΔΕΗ και ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει τις τρεις παρεμβάσεις για τους υγειονομικούς και τη χορήγηση κοινωνικού μερίσματος για χαμηλοσυνταξιούχους και ΑμεΑ.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας πως όσοι την άκουσαν θα ένιωσαν ότι «απευθύνεται σε μια άλλη κοινωνία, μια άλλη χώρα. Όσοι είδαν την ομιλία Μητσοτάκη θα νιώθουν ότι δεν έχει κατανοήσει τι περνάει το μέσο νοικοκυριό».

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για αδυναμία του πρωθυπουργού να ανταποκριθεί στις πραγματικές ανάγκες κάνοντας λόγο για ένα τετράπτυχο που σκιαγραφεί τη συμπεριφορά της κυβέρνησης

Έλλειμα κατανόησης του μεγέθους της κρίσης

Προχειρότητα

Εμμονή σε παρωχημένες οικονομικές συνταγές

Εθισμός στην εξυπηρέτηση συμφερόντων

«Σήμερα μας είπε ότι όλα είναι καλά γιατί στον δείκτη του πληθωρισμού είμαστε καλύτερα χωρίς να λαμβάνει υπόψη τους δείκτες που αφορούν τον κατώτατο μισθό, τους κοινωνικούς δείκτες. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει να μην κατανοεί αυτό που έρχεται, μιλά για μια πρόσκαιρη κρίση ενώ είναι μια δομική κρίση» συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

«Στις αρχές Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ πρωτοαναφέρθηκε στο ζήτημα της ακρίβειας και ήρθε τώρα να ανακοινώσει μέτρα πανηγυρίζοντας ότι με αυτά λύνεται το πρόβλημα και κάθε φορά είναι τόσο ανεπαρκή που κρατάνε τρεις ημέρες» είπε επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος σχολίασε ότι «δεν είναι ανάπτυξη αλλά ανάκαμψη» αυτό που καταγράφεται σημειώνοντας ότι «ξέρετε να πορεύεστε με δημιουργική λογιστική και ψέματα» και κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για «ιδεοληπτική εμμονή σε αποτυχημένες συνταγές περί αυθόρμητης ρύθμισης της αγοράς».

Είστε η κυβέρνηση των deals

Εκτενής ήταν η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στο θέμα της ΔΕΗ λέγοντας ότι «την ώρα της πιο σκληρής ενεργειακής κρίσης έχετε αφήσει τα ολιγοπώλια στην ενέργεια να αλωνίζουν και επιλέγετε τώρα να μετατρέψετε τη ΔΕΗ από πρωταγωνιστή σε κομπάρσο. Δεν υπάρχει πια το Δ, δεν είναι δημόσια. Επιλέγετε να παραδώσετε σε ιδιώτες όλα τα εργαλεία άσκησης ενεργειακής πολιτικής. Η ΔΕΗ εδώ και 2 χρόνια που κυβερνάτε πρωταγωνιστεί σε ένα ανεξέλεγκτο ράλι αυξήσεων που δήθεν μετά έρχεστε εσείς να ανακόψετε με ψίχουλα και ψέματα και μνημειώδη προχειρότητα»

«Ενώ είστε εξαιρετικά πρόχειροι όταν είναι να προστατεύσετε τους καταναλωτές είστε εξαιρετικά μεθοδικοί και εργατικοί όταν είναι να κλείσετε συμφωνίες με συμφέροντα. Όταν είναι να βγάλετε σε το σφυρί τα ασημικά του κράτους. Στην περίπτωση της ΔΕΗ δεν σας πτόησε ούτε καν ότι βρισκόμαστε στη μέση της ενεργειακής κρίσης με έναν πρωτοφανή τρόπο: Με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου όπου αποκλείστηκε το δημόσιο μια εβδομάδα μετά τη ΔΕΘ όπου αποκρύψατε τον σχεδιασμό αυτό» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ό,τι δεν κατάφεραν οι δανειστές στο φως της ημέρας, ό,τι δεν κατάφεραν επειδή δεν το επιτρέψαμε εμείς έρχεστε και το κάνετε σε μια νύχτα. Για να είμαι ειλικρινής το κάνατε νύχτα» συμπλήρωσε και τόνισε:

«Το σχέδιο το δουλεύετε εδώ και 2 χρόνια όταν ήσασταν στην αντιπολίτευση και απαξιώνατε τη ΔΕΗ. Το μόνο που ξέρετε είναι να κάνετε delas για τα εξοπλιστικά, deals για την ενέργεια, deals με την υγεία τους κλινικάρχες. Είστε η κυβέρνηση των deals».

Εμείς δώσαμε την 13η σύνταξη αλλά τα 250 ευρώ είναι μεγάλη κοινωνική πολιτική

Υπενθυμίζοντας, δε, ο Αλέξης Τσίπρας τις κινήσεις της κυβέρνησής του για χορήγηση της 13ης σύνταξης και την αντίδραση της ΝΔ ως αντιπολίτευσης, σημείωσε σκωπτικά ότι «η 13η σύνταξη ήταν ψίχουλα, τα 250 ευρώ είναι μεγάλη κοινωνική πολιτική. Η επικοινωνία έχει και τα όριά της και αυτά συγκρούονται με την πραγματικότητα».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναρωτήθηκε και για τον ρόλο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για την οποία είπε ότι «θυμίζει τον πιανίστα στα μπαρ στα κόμικ του Λούκι Λουκ όπου γύρω γίνεται χαμός και αυτή παίζει πιάνο. Δεν είδε ούτε φαινόμενα αισχροκέρδειας ούτε κάτι μεμπτό για την ΑΜΚ στη ΔΕΗ».

«Η ακρίβεια δεν πουλάει στα ΜΜΕ, πονάει στην τσέπη των νοικοκυριών» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ψηφίζουμε τα μέτρα στήριξης όχι την κοροϊδία Μητσοτάκη

Απαντώντας, δε, στην εξαγγελία περί αύξησης του κατώτατου μισθού ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε ότι στην Ισπανία οι σοσιαλιστές μαζί με τους Podemos έχουν δώσει αύξηση 30% στον κατώτατο μισθό ενώ εσείς δίνετε 50 λεπτά τον μήνα.

«Σήμερα μας λέτε για καλές δουλειές; Που είναι αυτές εκτός από τα γαλάζια παιδιά που βουλεύονται; Αυτά τα λέω όχι γιατί θα ιδρώσει το αυτί του κ. Μτησοτάκη αλλά γιατί το κόστος θα το πληρώσει η μέση οικογένεια. Η προπαγάνδα μπορεί να ευημέρει αλλά οι αριθμοί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα που ζει ο μέσος Έλληνας. Έχετε κάνει τη ζωή σε χιλιάδες Έλληνες χειρότερη, τα έξοδα αυξάνονται. Η πολιτική σας κληρονομιά όταν θα έρθει να σας κρίνει η κοινωνία είναι αυτό που αισθάνεται κάθε οικογένεια όταν λαμβάνει τον λογαριασμό του ρεύματος: Απόγνωση» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σχολιάζοντας, μάλιστα, τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας αναρωτήθηκε «γιατί είναι αδύνατον να υλοποιηθεί η αύξηση του κατώτατου μισθού;» και σημείωσε ότι «έρχεστε να δώσετε φιλοδώρημα 250 ευρώ στους συνταξιούχους που εξαπατήσατε. Καλώς το κάνατε θα το ψηφίσουμε αλλά γιατί δεν φέρνετε τη 13η σύνταξη; Τα μέτρα είναι κατώτερα των αναγκών αλλά θα τα ψηφίσουμε. Οτιδήποτε φιλολαϊκό θα το στηρίξοιυμε αλλά δεν θα στηρίξουμε την κοροϊδία σας κ . Μτησοτάκη. Σας καλώ να αναλάβετε τη θεσμική ευθύνη να άρετε άμεσα το αδιέξοδο που έχει περιέλθει η κοινωνία».



Δεν υπάρχουν σχόλια