GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η πορεία της πανδημίας θα κρίνει πως θα κάνουμε Χριστούγεννα

  Με τα κρούσματα, τους διασωληνωμένους και τους νεκρούς από επιπλοκές του COVID να αυξάνονται στη χώρα μας συνεχώς, σε συνδυασμό με τις απα...

 Με τα κρούσματα, τους διασωληνωμένους και τους νεκρούς από επιπλοκές του COVID να αυξάνονται στη χώρα μας συνεχώς, σε συνδυασμό με τις απαισιόδοξες προβλέψεις των ειδικών, το ερώτημα που «γεννάται» στο μυαλό των περισσότερων είναι πώς θα είναι η κατάσταση τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star προβλήθηκε το τι προβλέπουν τα μαθηματικά μοντέλα της κυβέρνησης για την εξέλιξη της πανδημίας και για το εάν θα κάνουμε Χριστούγεννα με τα πάντα ανοιχτά. Συγκεκριμένα, ο οδικός χάρτης για το πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα έχει τρία ξεκάθαρα κυβερνητικά «Ναι».

Ελεύθερες μετακινήσεις από νομό σε νομό

Τα ξενοδοχεία θα λειτουργήσουν κανονικά και για μη εμβολιασμένους

Ανοιχτή αγορά

Όπως είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου -στη χθεσινή ενημέρωση για τον κορονοϊό- τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα αγγίζουν τα 54.000 με αποτέλεσμα, σύμφωνα με την ίδια, η πίεση στο ΕΣΥ να συνεχιστεί για αρκετές εβδομάδες καθώς «θα αργήσουμε να δούμε κάμψη του αριθμού των καθημερινών θανάτων». Υπενθυμίζεται ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 6.565 νέα κρούσματα, 78 θανάτους σε 24 ώρες, και 621 διασωληνωμένους.

Ενδεικτική της κατάστασης ο νέος επιδημιολογικός χάρτης σύμφωνα με τον οποίο 27 από τις 75 περιφερειακές ενότητες είναι πια στο βαθύ κόκκινο, στο επίπεδο 5 με νέες αυξητικές τάσεις σε Σάμο, Γρεβενά, Ευρυτανία, Ηράκλειο, Πρέβεζα, Χανιά, Άρτα και Έβρο.

Όσον αφορά για τα Χριστούγεννα αν και σημείωσε ότι «είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε και ειδικά με την επιδημιολογική εικόνα που έχουμε σήμερα» πρόσθεσε ότι «θα είναι αρκετά διαφορετικά. Έχουμε δύο σημαντικά όπλα στα χέρια μας, και τον εμβολιασμό και την χρήση των τεστ, των αυτοδιαγνωστικών τεστ και των αντιγονικών τεστ». «Συνεπώς, με αυτά τα δύο όπλα μπορούμε να υποθέσουμε ότι τα Χριστούγεννα μας θα είναι τελείως διαφορετικά από τα περσινά. Είναι λίγο νωρίς όμως. Νομίζω σε μία – δύο εβδομάδες θα μπορούμε να πούμε περισσότερα», τόνισε το μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Μίνα Γκάγκα ανέφερε πως «δεν είναι σε θέση κανείς από εμάς να κάνει μια πρόβλεψη για τα Χριστούγεννα αυτή τη στιγμή», παραπέμποντας και εκείνη σε επόμενο διάστημα.

Από τη στιγμή που έχει ξεκαθαριστεί ότι δεν παρθούν μέτρα για εμβολιασμένους, τα όποια νέα μέτρα θα αποφασιστούν τις επόμενες ημέρες, θα αφορούν μόνο τους μη εμβολιασμένους. Στο plan b της κυβέρνησης υπάρχει -μεταξύ άλλων- η σκέψη για μεγαλύτερους περιορισμούς στους μη εμβολιασμένους, όπως για παράδειγμα ο καθολικός αποκλεισμός τους από την εστίαση, πιο αυστηρά μέτρα στις εκκλησίες και rapid test στα σούπερ μάρκετ.



Δεν υπάρχουν σχόλια