GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΜΑΣ «ΔΟΥΛΕΥΕΙ» ΑΓΡΙΑ Η ΓΚάΓΚΑ! Όλα... «ρολόϊ» (!) δουλεύουν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, δήλωσε στη Βουλή!

    Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας που ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕ το Κέντρο Υγείας Αβδήρων ενώ μέσα σε λίγες ώρες... ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΗΣΕ «ακυρώνοντας» την απόφασ...

  


Τελικά η κυρία «πολιτευτής» του Νομού Έβρου Μίνα Γκάγκα, ή μας δουλεύει αγρίως και εμπαίζει τη νοημοσύνη μας, ή βρίσκεται σε άλλο τόπο (και ενδεχομένως και χρόνο...), ή νομίζει ότι με τον τρόπο αυτό προσφέρει καλές υπηρεσίες στον Κυριάκο Μητοστάκη που την έκανε υπουργό, ενώ στην ουσία ΖΗΜΙΑ του κάνει, αφού κανείς Ξανθιώτης δεν μπορεί να ξεχάσει ότι:

1. Με απόφαση του διοικητή της 4ης ΥΠΕ κυρίου  Τσαλικάκη (δηλαδή δική της...), έκλεισαν τα κέντρα Υγείας Αβδήρων, Προσοτσάνης και  Φερών, σε λίγες μόνο ώρες ωστόσο... η απόφαση ακυρώθηκε ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΟ μόνο για τις Φέρες, επειδή βρίσκεται στην εκλογική της Περιφέρεια.

2. Ποτέ στην ιστορία του Νοσοκομείου Ξάνθης, η κατάσταση δεν ήταν τόσο ΤΡΑΓΙΚΗ όσο είναι ΤΩΡΑ!!!

ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ  ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 2021
ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ!


ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 7/9/2021

Του: Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Μεγάλα προβλήματα στο Νοσοκομείο Ξάνθης»

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων την πόλης, το νοσοκομείο της Ξάνθης αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα υποβάθμισης και υποστελέχωσης. Δεν υπάρχει επάρκεια αναισθησιολόγων, καθώς, υπηρετούν στις σχετικές θέσεις μόνον τρία άτομα, εκ των οποίων, ο ένας θα αποχωρήσει τον επόμενο μήνα, με αποτέλεσμα να ακυρώνονται χειρουργεία. Η αναμονή για ένα χειρουργείο μπορεί να φτάσει μέχρι και τα τρία έτη. Η δε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δεν λειτουργεί και τα επείγοντα περιστατικά διαμετακομίζονται στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Η υποβάθμιση του νοσοκομείου της Ξάνθης, λόγω έλλειψης προσωπικού, διαπιστώνεται μεγάλη, με αποτέλεσμα να κοντεύει να μετατραπεί το εν λόγω νοσοκομείο σε Κέντρο Υγείας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε να λάβετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, ώστε το νοσοκομείο της Ξάνθης να στελεχωθεί επαρκώς με τον απαραίτητο αριθμό ιατρών ειδικοτήτων, κατανεμημένο στις ανάλογες κλινικές, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ντόπιων πολιτών;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΚΑΓΚΑ ΔΥΟ... ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ!!!


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Δ/ΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΕΠΕΙΓΟΝ

Αθήνα, 18-11-2021

Αρ. Πρωτ.: 55997

ΠΡΟΣ: ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Δ/νση Κοινοβουλευτικού

Ελέγχου

Τμήμα: Ερωτήσεων

ΘΕΜΑ: Απάντηση σε ερώτηση Βουλευτή

Απαντώντας στην με αρ. 8936/13-9-2021 ερώτηση, που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από το Βουλευτή κ. Κ. Βελόπουλο, με θέμα «Μεγάλα προβλήματα στο Νοσοκομείο Ξάνθης», σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με τον ισχύοντα Οργανισμό του ΓΝ Ξάνθης (Υ4α/οικ.122801/2012 – ΦΕΚ 3496/31- 12-2012), οι προβλεπόμενες οργανικές θέσεις στον κλάδο Ιατρών Ε.Σ.Υ. είναι εκατόν μία (101), εκ των οποίων είναι καλυμμένες εξήντα (60). Επιπλέον υπηρετεί και ένας (1) ιατρός σε προσωποπαγή θέση. Υπηρετούν δε δέκα (10) επικουρικοί ιατροί και τριάντα ένας (31) ειδικευόμενοι ιατροί από τις εξήντα τέσσερις (64) θέσεις που έχει το Νοσοκομείο.

Το Νοσοκομείο προέβη σε προκήρυξη εννέα (9) θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ, με την υπ’ αριθμ. 1810/09-02-2021 Απόφαση, από την οποία καλύφθηκαν οι πέντε (5) θέσεις (1 θέση Εσωτερικής Παθολογίας Επιμ. Α΄, 1 θέση Πνευμονολογίας – Φυματολογίας Επιμ. Β΄, 1 θέση Ορθοπαιδικής και Τραυματιολογίας Δ/ντή, 1 θέση Ακτινολογίας Επιμ. Β΄ και 1 θέση Ψυχιατρικής Δ/ντή).

Για όσες θέσεις υπήρξαν άγονες και επικαιροποιώντας τις τρέχουσες λειτουργικές ανάγκες ακολούθησε η υπ’ αριθμ. 13772/13-09-2021 Απόφαση - Προκήρυξη και η διαδικασία είναι σε εξέλιξη (2 θέσεις Αναισθησιολογίας Δ/ντη, 2 θέσεις Αναισθησιολογίας ή Εσωτερικής Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας – Φυματολογίας ή Χειρουργικής ή Αναισθησιολογίας ή Νεφρολογίας, για τη Μ.Ε.Θ., Δ/ντή, 1 θέση Εσωτερικής Παθολογίας Επιμ. Α΄, 1 θέση Εσωτερικής Παθολογίας Επιμ. Β΄ και 1 θέση Νεφρολογίας Επιμ. Α΄).

Θα πρέπει να τονισθεί ότι από 01/01/2020 έως και σήμερα οι συνολικές προκηρυχθείσες θέσεις ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων είναι είκοσι έξι (26).

Αναφορικά με τη λειτουργία του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου, σας επισημαίνουμε ότι   από τις επτά (7) προβλεπόμενες οργανικές θέσεις στον κλάδο Ιατρών Ε.Σ.Υ. είναι καλυμμένες οι δύο (2). Επί του παρόντος υπηρετούν μια (1) Συντονίστρια Διευθύντρια και μία (1) Επιμελήτρια Β΄. Στο τμήμα υπηρετούν και δύο (2) ειδικευόμενοι ιατροί. Σας γνωρίζουμε ότι το εν λόγω τμήμα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία κατόπιν ενεργειών της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, η οποία έχει μεριμνήσει για τη μετακίνηση ιατρών ειδικότητας Αναισθησιολογίας από όμορα Νοσοκομεία.

Σχετικά με τη λειτουργία της Μ.Ε.Θ. του Νοσοκομείου, σας επισημαίνουμε ότι από τις πέντε (5) προβλεπόμενες οργανικές θέσεις στον κλάδο Ιατρών Ε.Σ.Υ. είναι καλυμμένες οι τρεις (3). Επί του παρόντος υπηρετούν ένας (1) Συντονιστής Διευθυντής και δύο (2) Επιμελήτριες Α΄, η μία (1) εκ των οποίων, βάσει απόφασης Υγειονομικής Επιτροπής, δεν δύναται να παρέχει τις υπηρεσίες της στην εν λόγω κλινική.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι ενώ οι ανεπτυγμένες κλίνες ήταν πέντε (5), από τις 21-04- 2020 δόθηκε σε λειτουργία και έκτη (6) κλίνη και εν συνεχεία έβδομη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας COVID-19, κατόπιν ενεργειών της Διοίκησης.

Υποσημειώνεται ότι η συγκεκριμένη κλινική λειτουργούσε πλήρως καθ’ όλη τη διάρκεια της έξαρσης της πανδημίας στην περιοχή και αυτό λόγω των μετακινήσεων ιατρικού προσωπικού που υλοποίησε η Διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Λόγω της παγκόσμιας πανδημίας, όπως σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας, έτσι και στο ΓΝ Ξάνθης υπήρξε αναστολή των χειρουργείων, μέτρο απαραίτητο για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου, με συνέπεια την αύξηση της λίστας των χειρουργικών επεμβάσεων. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, η Διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας και το Υπουργείο Υγείας βρίσκονται σε διαδικασίες και προσπάθειες για την αύξηση του ρυθμού των χειρουργείων.

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι από το Μάρτιο του 2020, περίοδος έναρξης της πανδημίας έως και σήμερα, το Νοσοκομείο έχει δεχθεί μεγάλη πίεση λόγω του υψηλού ιικού φορτίου της περιοχής. Ο αριθμός των προσερχόμενων θετικών περιστατικών με Covid – 19 είναι ιδιαίτερα αυξημένος και το υγειονομικό προσωπικό με τις τεράστιες προσπάθειες του έχει ανταπεξέλθει πλήρως, και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δεν έχει γίνει διασπορά της νόσου στους χώρους του Νοσοκομείου. Επιπρόσθετα σας αναφέρουμε ότι το Νοσοκομείο είναι σε πλήρη λειτουργία όλο αυτό το χρονικό διάστημα με την ταυτόχρονη επιτυχή εξυπηρέτηση των περιστατικών Covid- 19.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι τον τελευταίο χρόνο το Γ.Ν. Ξάνθης έχει προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού (νοσηλευτικό – διοικητικό – παραϊατρικό), προς κάλυψη των έκτακτων αναγκών λόγω της πανδημίας. Πιο συγκεκριμένα προσλήφθηκαν σαράντα δύο (42) νοσηλευτές-τριες, δεκαεννέα (19) διοικητικοί και πέντε (5) υπάλληλοι ως παραϊατρικό προσωπικό.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Βουλευτή κ. Κ. Βελόπουλο

ΕΣΩΤ. ΔΙΑΝΟΜΗ:

Γρ. Υπουργού

Γρ. Αναπλ. Υπουργού

Γρ. Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων        

Η ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΑΣΗΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια