GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κορωνοϊός: Επιστρέφει ο καθηγητής Τσιόδρας – Η νέα επιτροπή εμπειρογνωμόνων

Το   υπουργείο Υγείας  ανακοίνωσε τη δημιουργία, μίας νέας επιτροπής για τη δημόσια Υγεία, τη λεγόμενη πλέον Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημο...


Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τη δημιουργία, μίας νέας επιτροπής για τη δημόσια Υγεία, τη λεγόμενη πλέον Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας (ΕΕΔΥ). Επικεφαλής της θα είναι ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ στόχος της επιτροπής σύμφωνα με την ανακοίνωση θα είναι να συμβουλεύει το υπουργείο Υγείας για θέματα δημόσιας υγείας και για την πανδημία του κορονοϊού.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας (ΕΕΔΥ), αποτελεί επιστημονικό, συμβουλευτικό και γνωμοδοτικό όργανο και ο ρόλος της είναι να υποστηρίζει τον Υπουργό Υγείας και τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας στην άσκηση του έργου τους, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση.

Η διευρυμένη αυτή Επιτροπή, η δημιουργία της οποίας προβλέπονταν από Νόμο του 2020 για τον κορονοϊό, θα έχει τετραετή θητεία και τα μέλη της θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους αμισθί, όπως αναφέρεται. Να σημειωθεί ότι συνεχίζει κανονικά να λειτουργεί η επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τον κορονοϊό, η οποία κάνει και τις προτάσεις στο υπουργείο Υγείας, για την αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια