GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Συνάντηση Δικτύωσης στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της παιδικής κακοποίησης και για τα Δικαιώματα του παιδιού

  Σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της παιδικής κακοποίησης στις 19 Νοεμβρίου, αλλά και της Παγκόσμιας Ημέρας για...

 Σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της παιδικής κακοποίησης στις 19 Νοεμβρίου, αλλά και της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του παιδιού στις 20 Δεκέμβρη, το Κ.Κ.Π.Π.Α.Μ.Θ θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή  19 Νοεμβρίου 2021 στις 11:00 π.μ.,  στις εγκαταστάσεις του Κέντρου στην Καβάλα, συνάντηση δικτύωσης με εκπροσώπους δημοσίων φορέων και υπηρεσιών  που σχετίζονται με τον τομέα της παιδικής προστασίας.

Λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν, έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν ένας εκπρόσωπος από την Κοινωνική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, από την Δ/νση της Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., το Τμήμα Κοινωνικών Υπηρεσιών της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Καβάλας, από το Τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας και την Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής Καβάλας και θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σκοπός της συνάντησης αυτής είναι η αμοιβαία ενημέρωση και η πληροφόρηση των φορέων σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους, η ανταλλαγή απόψεων και η διασύνδεσή τους για μελλοντική αγαστή συνεργασία, μέσω παραπομπών και δράσεων ευαισθητοποίησης για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών.

Επίσης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού,  στις 20 Νοεμβρίου 2021, θα υλοποιηθεί ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή των φιλοξενούμενων παιδιών του Π.Π.Π. Καβάλας στην πόλη της Ξάνθης, με ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, καθώς και η σύνδεση των φιλοξενούμενων παιδιών του Π.Π.Π. Καβάλας με  τους φιλοξενούμενους του οικοτροφείου του ΠΑμεΑ  Ξάνθης. Η δράση θα περιλαμβάνει δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών στο ΠΑμεΑ Ξάνθης, μεσημεριανό φαγητό, περιήγηση στην πόλη, καφέ κλπ.

Το Κ.Κ.Π.Π.Α.Μ.Θ., μέσα από τέτοιου είδους δράσεις, όπως και άλλες παρόμοιες, δείχνει έμπρακτα ότι μεριμνά και προάγει την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών  που φιλοξενεί στα Παραρτήματά του και την προστασία τους από κάθε είδους κακοποιητική πράξη.

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά του κορωνοϊού σε όλες τις δράσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια