GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στα ύψη τα ενεργειακά προϊόντα και τα νεύρα των καταναλωτών

Με τις τιμές των ενεργειακών προϊόντων να παραμένουν σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα ξεκίνησε ο Νοέμβριος. Ανοικτό το ενδεχόμενο για μέτρα στήρι...


Με τις τιμές των ενεργειακών προϊόντων να παραμένουν σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα ξεκίνησε ο Νοέμβριος. Ανοικτό το ενδεχόμενο για μέτρα στήριξης ειδικά των χαμηλότερων και μεσαίων εισοδηματικών στρωμάτων αφήνει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Στο επόμενο δεκαπενθήμερο με την κατάθεση του προϋπολογισμού θα διακριβωθεί πως θα ενισχυθούν οι οικονομικά ευάλωτοι, καθώς θα διαπιστωθεί εάν υπάρχουν τα δημοσιονομικά περιθώρια για επιπλέον μέτρα στήριξης.

Η ενεργειακή κρίση πάντως βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Στα 222,5 ευρώ/Mgh, διαμορφώνεται σήμερα 3/11 η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης διαμορφώνεται σήμερα στα 1,168 ευρώ/λίτρο, με αύξηση της τάξεως του 47% σε σχέση με πέρυσι την ίδια ημερομηνία.

Στο φυσικό αέριο σημειώνεται μεταβολή της τάξεως  του +100%.

Ανοικτό το ενδεχόμενο πρόσθετων μέτρων στήριξης άφησε σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών και παραπέμπει στην κατάθεση του τελικού σχεδίου του προϋπολογισμού σε λίγες εβδομάδες.

Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια