GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Είκοσι τρεις συνδικαλιστικές Οργανώσεις της ΑΜΘ κατά της αναστολής λειτουργίας περιφερειακών ιατρείων και Κέντρων Υγείας Αβδήρων/Παρανεστίου

  Είκοσι τρεις συνδικαλιστικές Οργανώσεις υπογράφουν ψήφισμα κατά της αναστολής λειτουργίας περιφερειακών ιατρείων και Κέντρων Υγείας στην Π...

 


  «Οι συνδικαλιστικές Οργανώσεις που υπογράφουμε το παρόν ψήφισμα, δηλώνουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει την λειτουργία πολλών περιφερειακών ιατρείων στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια (Υ.ΠΕ.) και να συρρικνώσει την λειτουργία των Κέντρων Υγείας Παρανεστίου και Αβδήρων από 1 Νοεμβρίου και τουλάχιστον έως και το τέλος του χρόνου. Η απόφαση αυτή έρχεται ως συνέχεια της συνολικής πολιτικής που ακολουθεί σε όλη την περίοδο της πανδημίας, με αποκλειστικό κριτήριο την διασφάλιση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

  Μία πολιτική που άφησε αθωράκιστα και υποστελεχωμένα τα νοσοκομεία, παίζοντας κορόνα-γράμματα την υγεία και την ζωή μας, έρχεται τώρα να αναστείλει την λειτουργία της πρωτοβάθμιας υγείας στην περιοχή, αφήνοντας χωρίς παρακολούθηση χρονίως πάσχοντες, άτομα με αναπηρίες, ηλικιωμένους και συνολικά του λαού της υπαίθρου.

  Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Αντί για την στελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας με μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών, εφαρμόζεται η πολιτική των μετακινήσεων από μονάδα σε μονάδα, δηλαδή να μισοκλείνει μία «τρύπα» και να ανοίγουν πολλές άλλες. Σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας, που καθημερινά μετράμε και στην περιοχή μας εκατοντάδες νέα κρούσματα, δεκάδες διασωληνωμένους και νεκρούς, η κυβέρνηση συνεχίζει να τα ρίχνει όλα στην «ατομική ευθύνη» για να κρύψει τις δικές της.

  Η κυβέρνησή φέρει ακέραιη την ευθύνη για την μεγάλη διασπορά στην περιοχή. Τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς είναι ανύπαρκτα. Τα σχολεία άνοιξαν με χειρότερους όρους από πέρσι με πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του ιού, χωρίς το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό και επιπλέον καθαρίστριες, με 27 μαθητές ανά τμήμα και συγχωνεύσεις μέσα στην έξαρση της πανδημίας! Δεν πάρθηκαν μέτρα για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

  Δεν προχωρά δύο χρόνια τώρα στις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας, αλλά αντίθετα προχώρησε σε αναστολή εργασίας εκατοντάδων υγειονομικών στην περιοχή μας. Ετοιμάζεται να παραδώσει την καθαριότητα και την φύλαξη των νοσοκομείων στους εργολάβους στέλνοντας στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους που οι συμβάσεις τους λήγουν στο τέλος του χρόνου.

  Σαν έτοιμη από καιρό, σχεδιάζει την παραπέρα υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας με κλείσιμο νοσοκομείων, κλινικών, ελαστικές εργασιακές σχέσεις, συμπράξεις με ιδιώτες, ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας των νοσοκομείων. Τρίβουν τα χέρια τους οι ιδιώτες κλινικάρχες και οι εργολάβοι!

  Στον 21ο αιώνα, όλοι εμείς που μοχθούμε καθημερινά για να ζήσουμε τις οικογένειές μας, εμείς που αντιμετωπίζουμε την εργοδοτική αυθαιρεσία στους χώρους δουλειάς, τον κυβερνητικό αυταρχισμό, το χτύπημα στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, παράλληλα δεν μπορούμε να απολαύσουμε τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας, ούτε καν για την υγεία και την περίθαλψή μας. Η κυβέρνηση ακόμα και το όπλο της επιστήμης, αυτό του εμβολιασμού, το έχει μετατρέψει σε εργαλείο διαίρεσης των εργαζομένων και επιτάχυνσης των αντιλαϊκών της επιλογών.

  Δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τον αγώνα μας και σε αυτό το δρόμο καλούμε όλα τα υπόλοιπα εργατικά σωματεία, αλλά και συλλόγους, μαζικούς φορείς των αγροτών, των επαγγελματιών, των επιστημόνων. Διεκδικούμε:

 – Εδώ και τώρα, να ανακληθεί η απόφαση της 4ης Υ.ΠΕ. για το κλείσιμο των περιφερειακών ιατρείων και την συρρίκνωση των Κ.Υ. Παρανεστίου και Αβδήρων.

 – Να στελεχωθούν άμεσα όλες οι δημόσιες μονάδες υγείας, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τα περιφερειακά ιατρεία, το Ε.Κ.Α.Β. με μόνιμο προσωπικό. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Κατάργηση του μέτρου της αναστολής εργασίας σε υγεία-πρόνοια.

 – Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό, για σύγχρονες, απολύτως δωρεάν, υπηρεσίες υγείας για όλο τον λαό.

 – Καμία μείωση αριθμού νοσοκομειακών κρεβατιών, καμία συγχώνευση, ή κατάργηση τμημάτων, κλινικών, Αγροτικών Ιατρείων.

 – Δωρεάν επαναλαμβανόμενα προληπτικά τεστ για τον κορονοϊό για όλους.

 – Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων, στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

 – Επίταξη, χωρίς αποζημίωση, των επιχειρηματιών, των μεγάλων νοσοκομειακών μονάδων του ιδιωτικού τομέα, των διαγνωστικών κέντρων και των κέντρων αποκατάστασης.

 – Να παρθούν τώρα πίσω τα σχέδια για το «νέο Ε.Σ.Υ.» της κυβέρνησης.

 – Ασφαλή μεταφορά με τακτικά δρομολόγια εργαζομένων, φοιτητών, μαθητών.

 – Αποσυμφόρηση των πανεπιστημιακών αιθουσών.

 – Άμεση κατάργηση της απόφασης για συγχώνευση σχολικών τμημάτων».

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

 1. Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Δράμας
 2. Σύλλογος Περιφερειακών Υπαλλήλων Δράμας
 3. ΕΛΜΕ Δράμας
 4. Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Δράμας
 5. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Δράμας
 6. Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας
 7. Σύλλογος Εργαζομένων ΙΚΑ ΑΜΘ
 8. Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής (ΕΝ.ΙΔ.Υ.Κ.)
 9. Σύλλογος Γυναικών Ν. Ροδόπης (μέλος ΟΓΕ)
 10. Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ροδόπης
 11. Α’ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ
 12. Ένωση Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης & Περιφέρειας
 13. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης – Φερών – Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
 14. Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Έβρου
 15. Σωματείο Τουριστικών επαγγελμάτων Ν. Έβρου
 16. Σωματείο Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Λειτουργών Θράκης
 17. Σωματείο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας
 18. Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας – Θάσου
 19. Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων & Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας
 20. Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Καβάλας
 21. Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Ν. Καβάλας
 22. Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης
 23. Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών & Υποψήφιων Διδακτόρων της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης

Δεν υπάρχουν σχόλια