GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τουρκία: Κεφαλές αγαλμάτων ελληνικών θεοτήτων βρέθηκαν στην περιοχή της Κιουτάχειας

 Σε ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν στην αρχαία πόλη Aizanoi στη δυτική επαρχία της Κιουτάχειας στην Τουρκία, αποκαλύφθηκαν τα κεφάλια αγαλμ...

 Σε ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν στην αρχαία πόλη Aizanoi στη δυτική επαρχία της Κιουτάχειας στην Τουρκία, αποκαλύφθηκαν τα κεφάλια αγαλμάτων της Αφροδίτης, της μυθολογικής θεάς του έρωτα και της ομορφιάς, και του Διονύσου, του θεού του κρασιού.

Οι ανασκαφές στην αρχαία πόλη, η οποία συμπεριλήφθηκε στον προσωρινό κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO το 2012 και βρίσκεται 50 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, συνεχίζονται από τη Διεύθυνση Μουσείων της Κιουτάχειας.

Ο συντονιστής των ανασκαφών καθηγητής Gökhan Coşkun του Πανεπιστημίου Dumlupınar δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu (AA) ότι οι εργασίες στο Aizanoi, μια τοποθεσία που χρονολογείται πριν από 5.000 χρόνια, συνεχίζονται χωρίς διακοπή με 100 εργάτες και 27 τεχνικό προσωπικό.

Σημειώνοντας ότι πρόσφατα συντηρούσαν τις εργασίες τους σε μια κοίτη ρυακιού στην αρχαία πόλη Aizanoi, ο Coşkun είπε ότι οι αγαλμάτινες κεφαλές της Αφροδίτης και του Διονύσου ξεθάφτηκαν σε αυτή την κοίτη ρυακιού.

«Πρόκειται για σημαντικά ευρήματα για εμάς, καθώς δείχνουν ότι ο πολιτισμός των πολυθεϊστικών δοξασιών της αρχαίας Ελλάδας υπήρχε για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να χάσει τη σημασία του στη ρωμαϊκή εποχή», είπε. «Τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι μπορεί να υπήρχε εργαστήριο γλυπτικής στην περιοχή».

Η πόλη Αϊζανόι, όπου βρίσκεται ένας από τους πιο καλοδιατηρημένους ναούς στην Τουρκία, αφιερωμένος στον θεό Δία των αρχαίων Ελλήνων, μπορεί εύκολα να συγκριθεί με την Έφεσο σε μεγαλοπρέπεια και σημασία. Αρχικά κατοικήθηκε από τους Φρύγες, η περιοχή μετατράπηκε σε πόλη τον πρώτο αιώνα π.Χ. από τους Ρωμαίους και περιλαμβάνει μοναδικά σημεία, όπως έναν ναό, τέσσερις ρωμαϊκές γέφυρες, δύο από τις οποίες χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα, την πρώτη γνωστή στον κόσμο κλειστή αγορά, με επιγραφές των τιμών των πωλούμενων αγαθών να είναι ακόμη ορατές στους τοίχους, θέατρα, ρωμαϊκά λουτρά και ένα αρχαίο ιερό σπήλαιο.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από το πρακτορείο Anadolu



Δεν υπάρχουν σχόλια