GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Χαρά Κεφαλίδου: Λύση τώρα για το Κέντρο Υγείας Παρανεστίου Δράμας. Ερώτηση στη Βουλή.

  -Επιβεβλημένη η συνεχής λειτουργία του για τους κατοίκους της ακριτικής περιοχής του νομού μας.

 


Η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας σε συνέχεια της λαϊκής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Νοεμβρίου στο Παρανέστι Δράμας ύστερα από Ανακοίνωση-Πρόσκληση του Προέδρου της Κοινότητας, Γεωργίου Λουκανίδη για την υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας Παρανεστίου απέστειλε σχετική Επιστολή για το θέμα, προς τους αρμόδιους Υπουργούς, Υφυπουργούς και Διοικητή της 4ης ΥΠΕ, προκειμένου να επανέλθει σε ισχύ η επταήμερη και 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας.

Η βουλευτής επισημαίνει τα ανυπέρβλητα προβλήματα στην ασφαλή παροχή υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους της περιοχής του Παρανεστίου, αφού το Κέντρο Υγείας εξυπηρετεί 39 κοινότητες και οικισμούς, καθώς και τους περίπου 400 αλλοδαπούς διαμένοντες στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (Προ.Κε.Κ.Α.) Παρανεστίου.

Τονίζει την αναγκαιότητα της συνεχούς λειτουργίας του Κ.Υ. Παρανεστίου για τους κάτοικους της ακριτικής αυτής περιοχής, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι ηλικιωμένοι, καθώς ο χρόνος που απαιτείται για τη διακομιδή των ασθενών στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας-το οποίο απέχει 40 χλμ- είναι πολύ μεγάλος και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι ελλιπή.

Τέλος, η βουλευτής με την επιστολή της ζητά το αυτονόητο από τους αρμόδιους Υπουργούς, να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να συνεχίσει το Κέντρο Υγείας του Παρανεστίου την απρόσκοπτη και αναγκαία λειτουργία του σε 24ωρη βάση, επτά (7) ημέρες την εβδομάδα, προσφέροντας ασφαλείς και σύγχρονες υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους, που παλεύουν μόνοι τους να κρατήσουν την ακριτική αυτή περιοχή ζωντανή.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

«Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Προς τους:

- Υπουργό Υγείας κ. Αθανάσιο Πλεύρη

- Αναπληρ.Υπουργό Υγείας κα Ασημίνα Γκάγκα

- Υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη

- Υφυπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου κα Σοφία Βούλτεψη

- Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας & Θράκης Δρ. Δημήτριο Τσαλικάκη

Θέμα: Τροποποίηση λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Παρανεστίου Δράμας       

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,

κ. Διοικητά,

Η τροποποίηση της επταήμερης και εικοσιτετράωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Παρανεστίου Δράμας σε πενθήμερη, από Δευτέρα έως Παρασκευή και τις ώρες 07.00 -15.00, με απόφαση του Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα στην ασφαλή παροχή υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους της περιοχής. Ειδικότερα, σε μια χρονική περίοδο που το 5ο κύμα πανδημίας βρίσκεται σε έξαρση, η γρίπη είναι ξανά μπροστά μας και στο νομό Δράμας που βρίσκεται στο κόκκινο, το ποσοστό των εμβολιασμένων φτάνει περίπου το 43%.

Σας επισημαίνω ότι το Κέντρο Υγείας Παρανεστίου εξυπηρετεί τους κατοίκους 39 κοινοτήτων και οικισμών της περιοχής καθώς και τους περίπου 400 αλλοδαπούς διαμένοντες στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (Προ.Κε.Κ.Α.) Παρανεστίου (από τους οποίους οι 81 είναι εμβολιασμένοι με την πρώτη δόση), με μεγάλες ανάγκες πρωτοβάθμιας περίθαλψης και φροντίδας σε αυτό. Οι δημότες είναι στην πλειοψηφία τους κάτοικοι ορεινών και δυσπρόσιτων κοινοτήτων, πολλοί δε ηλικιωμένοι, με δυσκολία στη μετακίνηση.

Αποτελεί αναγκαιότητα η συνεχής λειτουργία του Κ.Υ. Παρανεστίου για τους κάτοικους των ακριτικών αυτών περιοχών. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, καθώς ο χρόνος που απαιτείται για τη διακομιδή των ασθενών στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας-το οποίο απέχει 40 χλμ- είναι πολύ μεγάλος. Η μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, διεξάγεται με ελλιπή δρομολόγια, σε δύσκολο οδικό δίκτυο και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, κατά τη διάρκεια του χειμώνα ενώ πρέπει να επισημανθεί και η έλλειψη ασθενοφόρου ΕΚΑΒ στην περιοχή.

Σας ζητώ, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της περιοχής και την με αριθμό 95/2021 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παρανεστίου, να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να συνεχίσει, το Κέντρο Υγείας του Παρανεστίου, να λειτουργεί σε 24ωρη βάση και επτά (7) ημέρες την εβδομάδα, προσφέροντας ασφαλείς, υψηλής ποιότητας και σύγχρονες υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους της περιοχής.

Με εκτίμηση,

Χαρά Κεφαλίδου

Βουλευτής Δράμας

Κοινοποίηση σε:

1. Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, κ. Χρήστο Μέτιο

2. Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, κ. Γεώργιο Παπαδόπουλο

3. Δήμαρχο Δράμας, κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο

4. Δήμαρχο Παρανεστίου, κ. Αναστάσιο Καγιάογλου

5. Πρόεδρο Κοινότητας Παρανεστίου, κ. Γεώργιο Λουκανίδη

6. Πρόεδρο Κοινότητας Πλατανιάς, κ. Ιωάννη Μυλωνά

7. Πρόεδρο Κοινότητας Αδριανής, κ. Ευστράτιο Παπαδόγλου

8. Πρόεδρο Κοινότητας Σίλλης, κ. Ηρακλή Σιαμίδη

9. Πρόεδρος Κοινότητας Νικηφόρου, κ. Σάββα Πετράκη

10. Πρόεδρο Κοινότητας Πλατανόβρυσης, κ. Γκούλη Δημήτριο

11. Πρόεδρο Κοινότητας Πτελέας, κ. Χρυσόστομο Σιδηρόπουλο

12. Πρόεδρο Κοινότητας Ψηλής Ράχης, κ. Κωνσταντίνο Τσίνογλου

13. Πρόεδρο Κοινότητας Άνω Πυξαρίου, κ. Γεώργιο Δημητριάδη

14. Πρόεδρο Κοινότητας Θόλου, κ. Άνθιμο Αλωνίδη».

Δεν υπάρχουν σχόλια