GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΑΘΩΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΘΕΟ και τον λαό, ο Πάνος Παπαδόπουλος! Σε μια ακόμη μήνυση του Δημήτρη Μπένη

  *3ωρη διαδικασία χθες στο Τριμελές Πρωτοδικείο Ξάνθη. 

 

*Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΕΝΗΣ «ΞΕΧΑΣΕ» ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΤΟΝ ΦΛΕΒΑΡΗ 2016  ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΟΥ!

-Το δικαστήριο αθώωσε πανηγυρικά τόσο τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΠΟΛΙΤΕΣ για τη Ξάνθη Γιώργο Χατζηθεοδώρου όσο και τον Γιάννη Δρεμσίζη στη χθεσινή δίκη με μηνυτή τον Δημήτρη Μπένη.

ΑΘΩΟΣ απέναντι στο Θεό και τον λαό! Ο εκδότης του «Μ» Πάνος Παπαδόπουλος, αθωώθηκε χθες στο Τριμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης πανηγυρικά για μια ακόμη φορά σε δικαστική αντιδικία του  με τον εργολάβο της πλατείας και πρώην αντιδήμαρχο Ξάνθης (και επί των Οικονομικών) Δημήτρη Μπένη που ενώ τα έργα συνεχίζονταν, αυτός παρέμεινε στο Δ.Σ. της εργολαβικής εταιρείας Νάσκου Σερρών, θέμα που είχε απασχολήσει έντονα την περίοδο εκείνη και το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης για την παραλαβή του έργου και την τότε παράταξη Ξυνίδη - Πούλιου στην αντιπολίτευση.

Τελικά το Τριμελές δικαστήριο Ξάνθης μετά από 3ωρη διαδικασία και έντονες αντεγκλήσεις μεταξύ του Πάνου Παπαδόπουλου και της πολιτικής αγωγής (Θ. Ξυνίδης και  Δ. Μπένης), αθώωσε ομόφωνα τον εκδότη του «Μαχητή» και τους δυο συγκατηγορούμενούς του Γιάννη Δρεμσίζη (πρώην Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης) και Γιώργο Χατζηθεοδώρου (Γραμματέα της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και επικεφαλής της παράταξης Πολίτες για τη Ξάνθη) που ήταν κατηγορούμενος για ένα απλό σχόλιο στο site Xanthileft!.. .

Αίσθηση προκάλεσε στο ακροατήριο, με τον Πάνο Παπαδόπουλο μάλιστα να επιμένει ιδιαίτερα έντονα στην συνέντευξή του στο Κανάλι 6, η κατάθεση του Δημήτρη Μπένη που ισχυρίζονταν στο δικαστήριο ότι, «οι συνεντεύξεις του αυτές δεν είχαν σχέση με την ...6μηνη ποινή του αλλά με την παράταξή του...»!!!

( σ.σ. Προφανώς θα ... «ξέχασε» (;) τι είχε πει ο ίδιος στην συνέντευξή του στην Μαρία Κώστογλου στα"παράθυρα" του πρώην Κανάλι 6– και  οτι η κασέτα βρίσκονταν στη δικογραφία και την άκουσε το δικαστήριο!)

 ΟΜΟΦΩΝΗ Η ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ 3ΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

Και στο ρεπορτάζ της δίκης. 

Αθωώθηκαν πανηγυρικά χθες από το  Τριμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης ο εκδότης του «Μ» Πάνος Παπαδόπουλος, ο πρώην Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης Γιάννης Δρεμσίζης και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΠΟΛΙΤΕΣ για τη Ξάνθη Γιώργος Χατζηθεοδώρου στην μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος τους για διαρροή προσωπικών δεδομένων, ο πρώην αντιδήμαρχος Ξάνθης και εργολάβος του έργου της  Πλατείας Δημήτρης Μπένης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο πρώην Πρόεδρος του  δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης Ιωάννης Δρεμσίζης στις 26/02/2016 κατέστησε προσιτά σε μη δικαιούμενα πρόσωπα το περιεχόμενο του υπ’ αριθμ. Εμπιστευτικού Πρωτοκόλλου 36/12-01-2016 εγγράφου της Αποκεντρωμένης σύμφωνα με το οποίο επιβλήθηκε η ποινή της αργίας των 6 μηνών και το συγκεκριμένο έγγραφο αναπαράχθηκε από την εφημερίδα Μαχητής από τον εκδότη της Πάνο Παπαδόπουλο, (σ..σ Έγινε πρωτοσέλιδο λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντός του για την τοπική κοινωνία...), ο δε τρίτος κατηγορούμενος Γιώργος Χατζηθεοδώρου σχολίασε το δημοσίευμα από την ιστοσελίδα XanthiLEFT .

Πρόεδρος του  Τριμελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης ήταν η κυρία Δημητρακοπούλου και μέλη η πρωτοδίκης κ.Παντζελιουδάκη και η ειρηνοδίκης (επίσης) κ.Δημητρακοπούλου

Πολιτική αγωγή (δικηγόρος του Δημήτρη Μπένη) ήταν όπως πάντα ο  Θανάσης Ξυνίδης και δικηγόροι υπεράσπισης η Λίτσα Μιχαηλίδου (υπερασπίστηκε τον Μαχητή και τον Πάνο Παπαδόπουλο,), η Πόπη Συμεωνίδου (υπερασπίστηκε τον Γιάννη Δρεμσίζη) και ο Στέλιος Μαλακης που υπερασπίστηκε τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης  Γιώργο Χατζηθεοδώρου.

Στη δίκη η πλευρά του Πάνου Παπαδόπουλου, επικαλέστηκε για μια ακόμη φορά «συνέντευξη του Δημήτρη Μπένη στο πρώην Κανάλι 6» στις 26.02.2016 στην οποία ο πρώην αντιδήμαρχος ομολογούσε στην ουσία ότι ο ίδιος πριν ένα μήνα σε άλλη ραδιοφωνική συνέντευξή του, είχε ανακοινώσει την πρωτόδικη ποινή της αργίας των 6 μηνών. Και υπερηφανεύονταν μάλιστα σε αυτό!! Προσδοκώντας οτι θα δικαιωθεί στο ΣτΕ κάτι βεβαίως που δεν έγινε!!!  

(σ.σ. Μάλιστα η απόφσαη εξεδόθη με Πρόεδρο στο ΣτΕ την νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας)

Τι είχε πει λοιπόν στην συνέντευξή του στη Μαρία Κώστογλου στο Κανάλι 6 στις 26.02.2016 ο Δημήτρης Μπένης»

«Αυτή η υπόθεση (της αργίας των 6 μηνών), τρέχει λοιπόν από τότε, υπήρχε και μια πρωτόδικη ποινή, ποινή από τα όργανα δημόσιας διοίκησης για αργία 6 μηνών για αμέλεια, υπάρχει η εκπομπή του κ.Βασιλειάδη στο ραδιόφωνο, εγώ το ανακοίνωσα πριν από ένα μήνα και...όπου υπάρχει μια προσφυγή δικιά μου στο Συμβούλιο Επικρατείας, την οποία περιμένω την απόφαση, η οποία πιστεύω ακράδαντα ότι θα είναι αθωωτική, διότι δεν υπάρχει βάση σε τίποτε από όλα αυτά»

Η δίκη ήταν πολύ έντονη με τον εκδότη του «ΜΑΧΗΤΗ» Πάνο Παπαδόπουλο να κάνει σκληρές ερωτήσεις στον Δημήτρη Μπένη φέρνοντάς τον για μια ακόμη φορά σε πολύ δύσκολη θέση και να μηνα απαντάει στις ερωτήσεις του, αλλά να έχει και έντονες αντεγκλήσεις με τον δικηγόρο του Θανάση Ξυνίδη, ενώ στην απολογία του, επικαλέστηκε δημοσιεύματα δεκάδων άλλων Μέσων με Πανελλήνια μάλιστα ανάγνωση με ονόματα αυτοδιοικητικών που είχαν τεθεί σε αργία, υπερασπιζόμενος το δικαίωμα της πληροφόρησης και ιδίως για ένα θέμα που αφορά το ευρύ κοινό, ενώ αναφέρθηκε και πάλι στην διπλή ιδιότητα του πρώην αντιδήμαρχου Ξάνθης Δημήτρη Μπένη που ήταν παράλληλα και μέλος στο Δ.Σ. της εργολαβικής εταιρείας ΝΑΣΚΟΥ. Και υπέγραφε χρηματικά εμβάσματα χιλιάδων ευρώ που αφορούσαν μάλιστα έργα που είχε εκτελέσει η συγκεκριμένη εταιρεία στο έργο της πλατείας!!!

Η εισαγγελέας της έδρας κ. Καραντόλα - κι αφού το δικαστήριο άκουσε και την κασέτα -  πρότεινε  την αθώωση του Πάνου Παπαδόπουλου και του Γιώργου Χατζηθεοδώρου και την ενοχή του Γιάννη Δρεμσίζη, το δικαστήριο ωστόσο κήρυξε ομόφωνα αθώους και  τους τρεις κατηγορούμενους.

 ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΚΑΜΑΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΕΝΗ

Και για να δείτε πόσο εύκολα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση οι χθεσινοί «εχθροί»  γίνονται… «φίλοι» εν ριπή οφθαλμού, διαβάστε την ιστορική καταγγελία του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ Ιπποκράτη Καμαρίδη τον Φλεβάρη 2014. 

( σ.σ. Μετά μετά την αθώωση του εκδότη του "Μ" Πάνου Παπαδόπουλου ο Δημήτρης Μπένης πήγε για..."τσίπουρο" σε ταβένατ της οδού Βενιζέλου με τον νυν Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτη Καμαρίδη που κατήγγειλε την οριστική παραλαβή του έργου της πλατείας στις 20/2/2014!! Ενώ ο μηνυτής  πρώην αντιδήμαρχος ισχυρίζονταν χθες στο δικαστήριο  οτι το έργο ολοκληρώθηκε το ... 2010!!!..)

Την δημοσιεύουμε αυτούσια:


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ:

«ΞΑΝΘΗ – ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ»»

ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ: ΙΠΠ. ΚΑΜΑΡΙΔΗΣ

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΜΑΡΙΔΗΣ: Παρέλαβαν «προσωρινά», πλήρωσαν «οριστικά»

Ο εργολάβος πληρώθηκε με την προσωρινή παραλαβή, ενώ το έργο παραλήφθηκε οριστικά χθες...

Αυτά είναι «πεπραγμένα» του απερχόμενου δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ξάνθης, που κατά πλειοψηφία παρέλαβε οριστικά και τυπικά πλέον το έργο της ενοποίησης πλατειών στο κέντρο της πόλης.

Ένα έργο, για το οποίο επιφυλασσόμαστε να λάβουμε θέση, αφού ελέγχονται από ειδικούς συνεργάτες της παράταξής μας, όλα τα πεπραγμένα: από την αρχική διακήρυξη, τη σύμβαση, τις τροποποιήσεις, τις τμηματικές πληρωμές και φυσικά την υφή του έργου από πλευράς ποιότητας και συμβατικών υποχρεώσεων.

Εκείνο όμως που δημιουργεί αλγεινή εντύπωση, είναι το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή, όσο και η παραπαίουσα Αντιπολίτευση (κατά πλειοψηφία βέβαια λόγω σκοπιμοτήτων και γνωστών ισορροπιών), ενέκριναν με προσωρινή παραλαβή – εμείς γνωρίζουμε τμηματική όλα αυτά τα χρόνια – να πληρώνουν τον εργολάβο του έργου κατά προτεραιότητα, όταν άλλοι προμηθευτές του Δήμου, στοιβάζονται όλα αυτά τα χρόνια και περιμένουν να πληρωθούν από τις προμήθειες που κάνουν στο Δήμο, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν αρνηθεί να συνεργαστούν εξ’ αυτού του λόγου, της ρουσφετολογικής αντιμετώπισης δηλαδή των εξοφλήσεων υποχρεώσεων.

Και δεν θα ήταν περισσότερο παράξενο όλο αυτό, αν ο εργολάβος του έργου, δεν είχε τις γνωστές σχέσεις με τον νυν Αντιδήμαρχο και «αντ’ αυτού» του απερχόμενου Δημάρχου Ξάνθης, αλλά και εκ νέου υποψηφίου Δημάρχου, οποίος ήταν και «επιβλέπων» στο έργο.

Παραδίδουμε στην κρίση των συνδημοτών μας τις πρακτικές αυτές που χαρακτηρίζουν το σημερινό δημοτικό συμβούλιο.

Εκείνο που αποτελεί δέσμευση για εμάς προς τους Ξανθιώτες είναι ότι οι εξοφλήσεις των προμηθευτών του Δήμου θα γίνονται με σειρά προτεραιότητας της κάθε προμήθειας και του κάθε έργου και όχι με ρουσφετολογικές τακτικές που κρατούν «δέσμιους» τους επαγγελματίες μας.

(ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΜΑΡΙΔΗΣ-ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΔΗΜΟΥΔΗ 20/2/2014)

Δεν υπάρχουν σχόλια