GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δήμος Τοπείρου: Προχωρά η διαδικασία για την κατασκευή σύγχρονου κυνοκομείου

Δεκάδες άλλα έργα, πολλών εκατομμυρίων ευρώ, αναμένεται να βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων


Δεκάδες άλλα έργα, πολλών εκατομμυρίων ευρώ, αναμένεται να βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων

Θωμάς Μίχογλου:

«Βασικός σκοπός των ανθρώπων της δημοτικής αρχής είναι να ενισχύσουν το αίσθημα φιλοζωίας των πολιτών, προκειμένου να εξαλειφθεί σταδιακά το πρόβλημα με τα αδέσποτα…»

  Σε οικόπεδο του Ορφανού θα κατασκευαστεί το νέο κυνοκομείο, μέσω του Προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, του Δήμου Τοπείρου, ο οποίος υπέβαλλε σχετική πρόταση το Φεβρουάριο του 2020 και έλαβε την έγκριση για την αποταμίευση των απαιτούμενων κονδυλίων. Ο Δήμος, αφού εξασφάλισε τη σύμφωνη γνώμη του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης και στη συνέχεια την ιδρυτική άδεια από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προχωρά, πλέον, τη διαδικασία των απαραίτητων αδειοδοτήσεων από άλλες υπηρεσίες, για να μπορέσει στις αρχές του 2022 να ξεκινήσει τη δημοπράτηση του έργου.

  Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης σημασίας που αφορά 472 χιλιάδες ευρώ κι αναμένεται να θέσει τη βάση για την επίλυση ενός οξυμένου προβλήματος στην περιοχή.

  Αναλυτικότερα, όπως διευκρινίζει, σχετικά με το θέμα, ο Δήμαρχος Τοπείρου, κύριος Θωμάς Μίχογλου, «απαγορεύεται από το νόμο ο μόνιμος εγκλεισμός των αδέσποτων ζώων σε δομές, όπως είναι τα κυνοκομεία. Ωστόσο, μείζονος σημασίας κρίνεται η κατασκευή μιας τέτοιας δομής, στο πλαίσιο πολιτικής που ακολουθεί ο Δήμος, για την αντιμετώπιση του προβλήματος που συνιστά ο «υπερπληθυσμός» των αδέσποτων στην περιοχή. Το καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς που αναμένεται να αποκτήσουμε ως Δήμος βασίζεται σε μία συγκεκριμένη φιλοσοφική βάση, αφού θα έχει παράλληλα και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, να προωθήσει τη διαδικασία υιοθεσιών των αδέσποτων που θα φιλοξενούνται προσωρινά στη δομή, στο πλαίσιο περίθαλψής τους. Φιλοδοξούμε ο χώρος να γίνει επισκέψιμος, όχι μόνον από μαθητές και παιδιά, αλλά κι από ενήλικες συμπολίτες μας. Βασικός σκοπός των ανθρώπων της δημοτικής αρχής είναι να ενισχύσουν το αίσθημα φιλοζωίας των πολιτών, προκειμένου να εξαλειφθεί σταδιακά το πρόβλημα…».

Αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής στα αδέσποτα

  Όπως υπογραμμίζει, επίσης, ο ίδιος, αναφερόμενος στην αξία του έργου, «η κατασκευή του νέου κυνοκομείου, συνολικής δυναμικότητας 45 αδέσποτων ζώων συντροφιάς, προσφέρει ορθολογικότερη διαχείριση της κατάστασης με τα αδέσποτα. Στις υποχρεώσεις των Δήμων, όπως έχω, ήδη, επισημάνει, περιλαμβάνεται η περισυλλογή και εν μέρει η μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, ώστε στη συνέχεια αυτά να επιστρέφουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Η υποδομή για τη φιλοξενία των αδέσποτων ζώων θα έχει διαμορφώσει εκείνες τις συνθήκες που αρμόζουν στα ζώα. Άλλωστε, σύμφωνα και με την ισχύουσα νομοθεσία, το έργο θα πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές για να μπορέσει να πάρει την άδεια λειτουργίας, μετά την κατασκευή του…».

Δεκάδες άλλα έργα, πολλών εκατομμυρίων ευρώ, στο Δήμο Τοπείρου

  Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι δεν σταματάνε έργα και παρεμβάσεις στο Δήμο, που έχουν σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων σε όλους τους οικισμούς του Τοπείρου.

  Ακολουθούν, αναλυτικά έργα και παρεμβάσεις προϋπολογισμού πάνω από 15.000.000 ευρώ περίπου – ΟΛΑ από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα – χωρίς ο πολίτης να επιβαρυνθεί έστω και με ένα ευρώ!

  1. Αντικατάσταση κεντρικού αγωγού ύδρευσης [Α Στάδιο] – Π/Υ: 3.500.000 ευρώ [ΠΕΠ ΑΜ-Θ]

Η δημοπρασία βρίσκεται σε εξέλιξη και το επόμενο διάστημα ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης από της πηγές του Παραδείσου μέχρι τη Θαλασσιά.

Η δημοπρασία βρίσκεται σε εξέλιξη και το επόμενο διάστημα ξεκινούν οι εργασίες για την ολική αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στους οικισμούς Εράσμιου και Μαγγάνων.

Ο Δήμος έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση και το επόμενο διάστημα δημοπρατείται το έργο για την ολική αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στους οικισμούς Αβάτου και Ολβίου.

Ο Δήμος έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση και το επόμενο διάστημα δημοπρατείται μελέτη με σκοπό την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αξιοποίησης των υποδομών ύδρευσης του Δήμου Τοπείρου.

Η δημοπρασία βρίσκεται σε εξέλιξη με σκοπό την ανάθεση της μελέτης με σκοπό την επίλυση πολεοδομικών ζητημάτων και χρήσεων γης.

Η δημοπρασία βρίσκεται σε εξέλιξη και το επόμενο διάστημα ξεκινούν οι εργασίες για την επισκευή του γηπέδου Αβάτου και την τοποθέτηση μεταλλικής κερκίδας.

Ο Δήμος έχει ολοκληρώσει το έργο ανάπλασης των παιδικών χαρών και το επόμενο διάστημα τοποθετούνται νέες περιφράξεις στους χώρους.

Ο Δήμος έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ με σκοπό την ολική ανάπλαση ακόμη οχτώ (8) παιδικών χαρών.

Ο Δήμος έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση και την απαιτούμενη άδεια ίδρυσης καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Το επόμενο διάστημα ξεκινά η δημοπράτηση του έργου.

  1. Βελτίωση προσβασιμότητας σε σχολικές μονάδες με την τοποθέτηση ραμπών και αναβατορίων – Π/Υ: 60.000 ευρώ [ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ]

Ο Δήμος έχει ολοκληρώσει την τοποθέτηση ραμπών και αναβατορίων ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης.

  1. Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέσων πυροπροστασίας σε σχολικές μονάδες – Π/Υ: 75.000 ευρώ [ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ]

Ο Δήμος έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση και την εκπόνηση μελέτης και έκδοση πιστοποιητικού πυρασφάλειας, καθώς και για την τοποθέτηση μέσων και υλικών πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες.

  1. Προμήθεια σύγχρονου καλαθοφόρου οχήματος – Π/Υ: 150.000 ευρώ [ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ]

Ο Δήμος διαθέτει εδώ και δύο (2) χρόνια σύγχρονο καλαθοφόρο όχημα που συμβάλει στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών ηλεκτροφοτισμού στους πολίτες.

  1. Προμήθεια γεωργικού ελκυστήρα (τρακτέρ) με παρελκόμενα (καθαριστή ακτών και καταστροφέα) και σύγχρονου μηχανήματος εκσκαφέα – φορτωτή – Π/Υ: 215.000 ευρώ [ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ]

Η δημοπρασία βρίσκεται σε εξέλιξη και το επόμενο διάστημα ο Δήμος παραλαμβάνει δύο σύγχρονα μηχανήματα που συμβάλουν στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών καθαριότητας στους πολίτες καθώς και στην καλύτερη αντιμετώπιση βλαβών του δικτύου ύδρευσης.

  1. Προμήθεια μηχανικού σαρώθρου και φορτηγού οχήματος για την αποκομιδή απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών – Π/Υ: 150.000 ευρώ [ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ]

Ο Δήμος παρέλαβε ήδη ένα μηχανικό σάρωθρο και ένα ανοιχτό φορτηγό για μεταφορά ογκωδών απορριμμάτων με σκοπό την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών καθαριότητας στους πολίτες.

  1. Αναβάθμιση παιδικών σταθμών Μαγγάνων και Τοξοτών – Π/Υ: 100.000 ευρώ [ΠΔΕ]

Ο Δήμος έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση ενώ ολοκληρώνεται η ωρίμανση της σχετικής μελέτης για τη δημοπράτηση του έργου που αποσκοπεί στην αναβάθμιση των παιδικών σταθμών.

  1. Ανάπλαση – διαμόρφωση γηπέδου Ερασμίου – Π/Υ: 150.000 ευρώ [ΠΔΕ]

Ο Δήμος έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την ανάπλαση του γηπέδου, ενώ βρίσκεται σε τελικό στάδιο η διαδικασία παραχώρησης του από το Ελληνικό Δημόσιο στον Δήμο Τοπείρου με σκοπό την έκδοση σχετικής άδειας και έναρξης των εργασιών αποκατάστασης.

  1. Ασύρματο δίκτυο σε κοινόχρηστους χώρους των οικισμών Άβατο, Μάγγανα, Εράσμιο, Κύρνου, Τοξότες – Π/Υ: 15.000 ευρώ [ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ]

Ο Δήμος εξασφάλισε χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έχει ήδη θέσει σε λειτουργία ασύρματο δίκτυο σε κοινόχρηστους χώρους οικισμών. Το πρόγραμμα θα επεκταθεί και σε άλλους οικισμούς μόλις εξασφαλιστεί σχετική χρηματοδότηση.

  1. Μελέτη ΣΦΗΟ (Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων) – Π/Υ: 40.000 ευρώ [ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ]

Ο Δήμος εξασφάλισε χρηματοδότηση και τις επόμενες ημέρες θα δημοπρατήσει μελέτη με σκοπό την χωροθέτηση έντεκα (11) κοινόχρηστων φορτιστών ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην περιοχή του για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

  1. Αποκαταστάσεις οδοστρωμάτων σε οικισμούς του Δήμου Τοπείρου – Π/Υ: 450.000 ευρώ [ΠΔΕ]

Ο έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση με σκοπό την αποκατάσταση οδοστρωμάτων σε οικισμούς.

Ο Δήμος έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση για τη διαμόρφωση της πρότυπης μονάδας επεξεργασίας βιοαπόβλήτων.

Ο Δήμος έχει δημοπρατήσει το διαγωνισμό για το έργο αντικατάστασης όλων των φωτιστικών σωμάτων με LED, το οποίο θα ολοκληρωθεί τους καλοκαιρινούς μήνες του επόμενου έτους.

Ο Δήμος έχει υποβάλει πρόταση για την εξασφάλιση χρηματοδότησης με σκοπό την ενεργειακή αναβάθμιση της σχολικής μονάδας.

 Προτάσεις άνω των 11,3 εκ. ευρώ για το Πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ από τον Δήμο Τοπείρου

  Οι προτάσεις αφορούν ένα ευρύ φάσμα παρεμβάσεων και αναφέρονται σε τεχνικές υποδομές με την κατασκευή έργων και την εκπόνηση μελετών, στη βελτίωση της καθημερινότητας και στην προστασία του περιβάλλοντος, στην προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων και ηλεκτρονικών συστημάτων για την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες, καθώς και στη δημιουργία χώρου ανάδειξης του πολιτιστικού αποθέματος του Δήμου Τοπείρου.

  Αναλυτικά οι παρεμβάσεις αφορούν:

  1. Αντικατάσταση κεντρικού αγωγού ύδρευσης [Β Στάδιο] από τον οικισμό Θαλασσιά προς τους οικισμούς Κύρνο, Ορφανό, Ηλιόπετρα, Κεντητή, Εύλαλο, Δέκαρχο, Μικροχώρι και Άβατο με συνολικό προϋπολογισμό 4.929.048,00 €
  2. Δημιουργία γωνιών ανακύκλωσης σε οικισμούς του Δήμου Τοπείρου και προμήθεια κατάλληλου απορριμματοφόρου οχήματος τύπου πρέσας 16m3 με συνολικό προϋπολογισμό 1.082.647,72 €
  3. Κατασκευή αγροτικής οδοποιίας στα αγροκτήματα Αβάτου – Μαγγάνων – Ολβίου με συνολικό προϋπολογισμό 986.172,00 €
  4. Ανάπτυξη συστήματος ηλεκτρονικών ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες με συνολικό προϋπολογισμό 285.200,00 €
  5. Ψηφιοποίηση του φυσικού αρχείου του Δήμου Τοπείρου με συνολικό προϋπολογισμό 169.880,00 €
  6. Ανάπτυξη ευφυούς συστήματος παρακολούθησης της κλιματικής αλλαγής για την προστασία του περιαστικού κλίματος με συνολικό προϋπολογισμό 302.000,00 €
  7. Προμήθεια τριών οχημάτων 4x4 με πυροσβεστικό συγκρότημα με συνολικό προϋπολογισμό 186.000,00 €
  8. Προμήθεια τριών ηλεκτρικών αναρροφητικών σκουπών πεζού χειριστή με συνολικό προϋπολογισμό 79.980,00 €
  9. Μελέτη βελτίωσης βατότητας οδών σε αγροκτήματα του Δήμου Τοπείρου με συνολικό προϋπολογισμό 320.818,85 €
  10. Μελέτη ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων σε οικισμούς του Δήμου Τοπείρου με συνολικό προϋπολογισμό 299,181,15 €
  11. Αναβάθμιση παιδικών χαρών στους οικισμούς Θαλασσιάς και Εξοχής με συνολικό προϋπολογισμό 61.994,30 €
  12. Αναβάθμιση αύλειων χώρων σχολικών μονάδων με την προμήθεια και τοποθέτηση σύγχρονου αθλητικού εξοπλισμού με συνολικό προϋπολογισμό 332.143,30 €
  13. Παρεμβάσεις για την διασφάλιση της προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ στις παραλίες Ερασμίου και Μαγγάνων με συνολικό προϋπολογισμό 72.178,00 €
  14. Προμήθεια 10 ηλεκτροκίνητων οχημάτων – μηχανημάτων και εγκατάσταση σταθμών φόρτισης με συνολικό προϋπολογισμό 1.212.251,48 €
  15. Ολοκληρωμένο πρόγραμμα προσεισμικού ελέγχου σε κρίσιμες υποδομές του Δήμου Τοπείρου (δημοτικά κτίρια, σχολικές μονάδες, αθλητικές εγκαταστάσεις, υδραγωγεία κ.α.) με συνολικό προϋπολογισμό 620.000,00 €
  16. Δημιουργία μόνιμης ψηφιακής έκθεσης στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Τοξοτών με θέμα «Η συμβολή των Θρακών στα 200 χρόνια ελληνικού κράτους» με συνολικό προϋπολογισμό 386.632,00 €

  Η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να αξιοποιήσει κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο για την υλοποίηση έργων και παρεμβάσεων με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

  Οι προτάσεις που καταθέσαμε στο Πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ ξεπερνούν το ποσό των 11,3 εκ. ευρώ συνολικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια