GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση – Ποιους αφορά

    Ανοίγουν σήμερα Παρασκευή 5 Νοεμβρίου τα ραντεβού για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών, που έχουν κλείσει έξι μήνες από την δεύτερη δό...

  Ανοίγουν σήμερα Παρασκευή 5 Νοεμβρίου τα ραντεβού για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών, που έχουν κλείσει έξι μήνες από την δεύτερη δόση, προκειμένου να κάνουν την αναμνηστική δόση.

Αφορά όλους όσοι έκαναν εμβόλια της Moderna, της Pfizer και της AstraZeneca, ενώ ανοίγουν σήμερα τα εμβολιαστικά ραντεβού και για όσους έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson και έχει περάσει ένα χρονικό διάστημα δύο μηνών από την ημερομηνία εμβολιασμού τους. Αφορά 375.000 άτομα. Η αναμνηστική δόση μπορεί να είναι Johnson & Johnson, ή το εμβόλιο της Pfizer.

Για τον προγραμματισμό ραντεβού χρειάζεται πρόσβαση στην πλατφόρμα εμβολιασμού https://emvolio.gov.gr/

Τη σημαντικότητα του να σπεύσουν οι πολίτες να πάνε να εμβολιαστούν με την τρίτη δόση, διότι τους θωρακίζει, έχει επισημάνει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Όπως ανέφερε, τα άτομα που έκαναν τρίτη δόση συγκρίθηκαν με άτομα που είχαν κάνει δυο δόσεις του εμβολίου ως προς τρεις συγκεκριμένους παράγοντες: την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο, τη σοβαρή νόσο και τον θάνατο και την αποτελεσματικότητα της τρίτης δόσης επτά ημέρες αφότου χορηγήθηκε. «Διαπιστώθηκε ότι με την τρίτη δόση μειώθηκε κατά 93% η πιθανότητα εισαγωγής στο νοσοκομείο, κατά 92% η σοβαρή νόσηση και νοσηλεία και κατά 81% η πιθανότητα θανάτου».

Σε όλη τη χώρα, πάνω από 35. 000 είναι τα ενεργά κρούσματα ενώ νέο μαύρο ρεκόρ σημειώθηκε το τελευταίο 24ωρο. Καταγράφηκαν 6. 808 νέες μολύνσεις, 441 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι, ενώ 42 συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους.

Ένας στους 3 ανεμβολίαστους ηλικιωμένους άνω των 70 ετών θα χρειαστεί νοσηλεία και ανεβαίνει το ποσοστό στο 50% εάν έχει έστω και ένα υποκείμενο νόσημα. Μοναδικό όπλο ο εμβολιασμός.

Τις τρεις τελευταίες μέρες κλείστηκαν πάνω από 60. 000 νέα ραντεβού για την πρώτη δόση. Σταθερή είναι η ροή για την αναμνηστική δόση με περίπου 30. 000 ραντεβού την ημέρα.

Ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ και Καθηγητής Μικροβιολογίας, Αθανάσιος Τσακρής, επισημαίνει: «Όσοι έχουν κάνει την τρίτη δόση έχουν 5-10 φόρες λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από όσους έχουν κάνει τις δυο δόσεις και 20-25 λιγότερες πιθανότητες από τους ανεμβολίαστους».


Δεν υπάρχουν σχόλια